Bedrijfsoverdracht: unieke situaties, unieke benaderingen

Frank van den Booren

Senior Private Banker

Neem contact met ons op
Bedrijfsoverdracht

Overdragen of niet?

"Het is altijd de vraag wanneer het tijd is om een bedrijf te verkopen. Vaak zit er tussen het moment van het besluit om je bedrijf van de hand te doen en de daadwerkelijke overdracht wel een jaar of vijf. Recentelijk sprak ik met de eigenaar van een reclamebureau, deze wereld is enorm in beweging. Hij raakt al op leeftijd en heeft geen zin meer om zijn bureau om te gooien. Een andere cliënt heeft een bedrijf waar mensen geïnteresseerd in waren. Toen hij zijn bedrijf liet waarderen, schrok hij in positieve zin van het bedrag dat het bedrijf waard was. Uiteindelijk advies is om nu alvast een bedrag veilig te stellen, zodat hij daar goed van kan leven en uit de risicosfeer te halen."

Bedrijf verkopen: hoe?

Bedrijf verkopen: hoe?

"De keuze is gemaakt, u gaat uw bedrijf verkopen. Er volgen gesprekken met de accountant, een fiscalist en uw bank. Wij zorgen er op zo’n moment voor dat de verschillende disciplines binnen onze bank aan het werk gaan. Vaak laten we ook iemand van de afdeling vermogensplanning aanhaken bij de gesprekken. Dit is om er voor te zorgen dat er ook al naar de toekomst wordt gekeken en dat er slim wordt nagedacht over zaken als onroerend goed. Moet je dat aanhouden of mee verkopen?"

is er leven na de zaak?

Is er leven na de verkoop?

"Ondernemers werken vaak keihard en zitten in een ritme van lange werkweken, als het niet meer is. En dan verkoopt u uw bedrijf… En dan? Het geld is leuk, maar het werk was ook leuk. Een jonge cliënt van ons heeft recent zijn bedrijf verkocht. Maar hij is 40 jaar oud. Hij wilde absoluut nog door. Begrijpelijk. In overleg met de klant is het vermogen zo gestructureerd, waardoor een bedrag veilig apart gezet is waar hij heel goed van kan leven. Met het andere deel is hij weer verder gaan ondernemen."

Familiebedrijf

Bedrijf overdragen aan familie?

"Er zijn talloze voorbeelden te noemen van familiebedrijven die al decennia of zelfs eeuwen bestaan. Welke ondernemer droomt er niet van als zijn nageslacht het bedrijf voortzet? Maar er is wel een belangrijke variabele: de kinderen moeten er geschikt voor zijn. Daarbij geldt ook dat een overname in de familie een heel andere benadering is. De hoogste opbrengst is niet het belangrijkste en is ook niet te realiseren voor de nieuwe generatie. In dit kader zijn er allerlei mogelijkheden om de overname soepel te laten verlopen."

Bedrijfsoverdracht

Rationeel versus emotioneel

"De keuze om een bedrijf over te dragen of te verkopen is lang niet altijd een rationele keuze. Er komt ook nogal wat emotie bij kijken. Want u verkoopt ook uw kindje. Dat moet in goede handen terecht komen. We maken graag onderdeel uit van het bedrijfsoverdracht proces dat niet alleen om het rationele maar ook het emotionele aspect gaat. We kennen de ondernemer en zijn familie goed waardoor we de juiste specialisten op het juiste moment bij elkaar kunnen brengen."

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring.

Speciaal voor ondernemers

De zaak verkopen. En dan? Bent u ondernemer en denkt u erover om uw bedrijf te verkopen? De specialisten vermogensplanning van ABN AMRO MeesPierson helpen u hier graag bij. Zo kunt u zich blijven richten op de toekomst.