Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Zelf Beleggen Plus

Professioneel platform, scherpe tarieven

 • Voor de actieve zelfbelegger
 • Zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen 
 • Info, koersen, analyses en Mijn Dealingroom

Voor de actieve zelfbelegger

Met Zelf Beleggen Plus handelt u op de belangrijkste beurzen wereldwijd in een ruim assortiment aandelen, beleggingsfondsen, ETF's/trackers, obligaties, opties en andere instrumenten.

Bent u geïnteresseerd in Zelf Beleggen Plus en bankiert u al bij ons? Dan kunt u dit gemakkelijk online aanvragen. Overleg echter wel met uw private banker wat de invloed is op eventuele afspraken over uw vermogen. Indien u ondernemer bent kunt u de aanvraag via uw private banker doen. 

Vóórdat u gaat beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Als u gaat beleggen, is het belangrijk dat u zich daar bewust van bent.

Inzicht in kosten en opbrengsten

cashcow 22

Daarom Zelf Beleggen Plus

Gebruiksvriendelijke platformen

Hoe u ook belegt, u doet het met handige en betrouwbare handelsplatformen. U heeft altijd en overal de controle over uw portefeuille met de ABN AMRO app, Internet Bankieren, Mijn Dealingroom en het Vermogensdashboard.

Uitgebreid assortiment

Beleg wereldwijd op de belangrijkste beurzen in 30 landen. En in meer dan 40.000 beleggingsproducten. Van aandelen, obligaties en fondsen tot complexe beleggingsproducten zoals optie, waar u meer kennis voor nodig heeft. U mist geen kans meer.

Inspiratie en educatie

Altijd toegang tot inspirerende webinars & nieuwsberichten, onze beleggingsstrategie, aandelenopinies en updates van experts, waaronder Ralph Wessels en Judith Sanders.

Mijn Dealingroom

Een professioneel beleggingsplatform

Met Zelf Beleggen Plus of beleggingsadvies kunt u gebruikmaken van Mijn Dealingroom, zonder extra kosten. Dit geavanceerde beleggingsplatform is speciaal voor wie intensief belegt. U heeft toegang tot realtime koersinformatie, handige tools en diverse vormen van technische analyse. Natuurlijk kunt u ook orders opgeven via Internet Bankieren of de ABN AMRO app.

Meer informatie en voorwaarden

Wat is Zelf Beleggen Plus?

Zelf Beleggen Plus is een beleggingsvorm voor beleggers die volledig zelfstandig en zonder beleggingsadviseur willen beleggen.

Volledig zelfstandig

De weg naar uw beleggingsdoel legt u volledig zelfstandig af. Want u voelt zich thuis in de wereld van beleggen. U volgt de financiële markten op de voet en u bent zeer geïnteresseerd in alles wat met beleggen te maken heeft. U heeft voldoende kennis en ervaring en u weet waar u beleggingsinformatie kunt vinden. Aan advies heeft u dan ook geen behoefte. Met Zelf Beleggen Plus belegt u volledig zelfstandig op eigen initiatief en zonder hulp van een beleggingsadviseur. Met Zelf Beleggen Plus heeft u toegang tot Mijn Dealingroom.

In het kort

 • Zelfstandig beleggen via internet
 • Beleggen zonder hulp of advies van een beleggingsadviseur
 • Eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot beleggen en uw persoonlijke situatie
 • Geen toetsing aan een adviesportefeuille
 • Uitgebreide beleggingsmogelijkheden
 • Actuele online beleggingsinformatie en koersen
 • Ondersteuning door handige tools.
Voor wie is Zelf Beleggen Plus?

Zelf Beleggen Plus van ABN AMRO MeesPierson is voor beleggers die geheel zelfstandig en op eigen initiatief beleggen, zonder hulp of advies van een adviseur.

Bent u ondernemer? Dit kan invloed hebben op uw beleggingen. Vraag in dit geval Zelf Beleggen Plus via uw private banker aan.

Hoe krijg ik informatie over mijn beleggingen?
 • Via de Mobiel Bankieren app kunt u op elk moment van de dag de actuele koersen en uw beleggingsportefeuille bekijken op uw smartphone of tablet.
 • Via Internet Bankieren heeft u 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in de waarde van uw beleggingsportefeuille, de resultaten en het behaalde rendement.
 • 1 keer per jaar krijgt u een overzicht van uw beleggingsportefeuille.
 • Na elke transactie krijgt u een transactienota via Internet Bankieren of per post. Op dit overzicht kunt u precies zien wat u kocht en verkocht, tegen welke koers en wat de transactiekosten waren.
Hoe geef ik orders op?

U geeft uw beleggingsorders snel en eenvoudig door via

 • de beveiligde omgeving van Internet Bankieren
 • de Mobiel Bankieren app
 • Mijn Dealingroom.

U kunt dividenden van aandelen in geld ontvangen of in de vorm van nieuwe aandelen. En voor sommige aandelen kunt u meedoen aan een dividendherbeleggingsplan (DRIP).

Wat zijn de kosten die ik betaal, en wat is de invloed op het rendement van mijn belegging?

Dit betaalt u ons:
U betaalt ons servicekosten en transactiekosten. 

Servicekosten
Kiest u voor Zelfstandig Beleggen, dan betaalt u servicekosten over de waarde van de beleggingen in uw beleggingsportefeuille. De servicekosten die u betaalt zijn voor:

 • de administratie voor uw beleggingsportefeuille; en
 • de beleggingsinformatie die u ontvangt.

Transactiekosten
Transactiekosten zijn de kosten die u betaalt als u beleggingen koopt of verkoopt. De hoogte van de transactiekosten is afhankelijk van het type belegging. Voor aandelen, obligaties, emissies, Turbo's en ETF's betaalt u € 4,- + 0,04% over de waarde van de order, per order. Afhankelijk van de landen en beurzen waar u belegt is er mogelijk een minimumbedrag per order. Daarnaast is ook de hoogte van het maximumbedrag afhankelijk van beurskenmerken. In de tarievenkaart treft u hier meer informatie over.

Dit betaalt u aan andere partijen:
Als u beleggingsfondsen in uw portefeuille heeft, moet u rekening houden met de kosten die deze fondsen maken. Dit zijn externe kosten, bijvoorbeeld beheerkosten en administratiekosten. Dit noemen wij de lopende kosten. Deze zijn al verwerkt in de koers van het beleggingsfonds. In het Essentiële-informatiedocument van elk fonds staat wat de kosten zijn. 

Overzicht van kosten die u aan ons betaalt 

Soort kosten Tarief
Servicekosten
 • Vaste kosten: € 48,- p.j.
 • 0,2% over de eerste € 100.000 
 • Tot € 400.000 zijn de servicekosten 0,12%, vanaf € 400.000 zijn de servicekosten 0,06% 
 • U betaalt geen minimum kosten

Invloed op het rendement van een belegging
We tonen hier de invloed van alle kosten op het rendement van uw belegging. We rekenen in dit voorbeeld met een gefingeerd vast rendement van 4% per jaar. Het gebruik van een vast rendement zorgt ervoor dat u een goede vergelijking kunt maken van onze kosten met die van andere aanbieders van beleggingsdiensten. 

Het is geen voorspelling. Als het rendement hoger of lager uitkomt dan in dit voorbeeld, zullen over het algemeen ook de absolute kosten hoger of lager uitkomen. 

Zelf Beleggen Plus
Rendement 4%
Belegging € 100.000,-

Verkoop na 1 jaar Verkoop na 3 jaar Verkoop na 5 jaar

Uitkomst op basis van 4% rendement p.j.

€ 104.000,- 

€ 112.486,-

€ 121.665,-

Kosten van onze beleggingsdienstverlening 0,12% p.j. + € 48 p.j., incl. btw*

€ 188,-

€ 348,-

€ 509.-

Kosten van alle beleggingsproducten in uw portefeuille 0,53% p.j., vrij van btw

€ 530,-

€ 1.625,-

€ 2.769,-

Totale kosten

€ 718,-

€ 1.973,-

€ 3.278,-

Totale kosten als percentage van de uitkomst** 

0,69%

1,75%

2,69%

*De kosten zijn berekend op basis van het netto rendement per jaar. Dus met toename van de jaarlijkse kosten van dienstverlening
**Dit percentage is berekend als totale betaalde kosten na 1,3,5 jaar gedeeld door de (bruto) uitkomst

Een voorbeeld van de kosten

Om u een goede voorstelling van de jaarlijkse kosten voor beleggen te geven, gebruikt ABN AMRO voorbeeldprofielen. Deze voorbeeldprofielen laten u zien wat de verwachte jaarlijkse kosten zijn als u hetzelfde of ongeveer hetzelfde als het voorbeeldprofiel zou beleggen. We laten u verschillende voorbeeldprofielen zien, elk voorbeeldprofiel heeft zijn eigen kenmerken.

Kies het voorbeeldprofiel dat het best bij uw beleggingsportefeuille en beleggingsgedrag past. De jaarlijkse kosten in het voorbeeldprofiel zijn dan vergelijkbaar met de kosten die u zelf zou maken. Zo kunt u de verwachte jaarlijkse kosten voor beleggen al zien, voordat u start met beleggen.

Voorbeeldprofielen Zelf Beleggen Plus

Example profile Self Directed Investing Plus

Wat zijn de risico's en voorwaarden?

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven . Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. 

Met Zelf Beleggen Plus maakt u zelf uw keuze, zonder advies van ons. Kent u de risico’s van beleggen? Dan kunt u beter bepalen of u die risico’s wilt lopen en komt u niet voor verrassingen te staan. We hebben de meest voorkomende risico’s voor u op een rij gezet.

Bekijk hier de voorwaarden van beleggen.

Beleggerscompensatiestelsel

Het beleggerscompensatiestelsel (BCS) compenseert beleggers als de bank niet in staat is om te voldoen aan haar verplichtingen die voortvloeien uit vorderingen die verband houden met die beleggingsdienst. Het BCS garandeert een bedrag van maximaal € 20.000 per persoon per instelling. 

Op de website van de Nederlandsche Bank leest u hier meer over.

Meer informatie en voorwaarden

Wat is Zelf Beleggen Plus?

Zelf Beleggen Plus is een beleggingsvorm voor beleggers die volledig zelfstandig en zonder beleggingsadviseur willen beleggen.

Volledig zelfstandig

De weg naar uw beleggingsdoel legt u volledig zelfstandig af. Want u voelt zich thuis in de wereld van beleggen. U volgt de financiële markten op de voet en u bent zeer geïnteresseerd in alles wat met beleggen te maken heeft. U heeft voldoende kennis en ervaring en u weet waar u beleggingsinformatie kunt vinden. Aan advies heeft u dan ook geen behoefte. Met Zelf Beleggen Plus belegt u volledig zelfstandig op eigen initiatief en zonder hulp van een beleggingsadviseur. Met Zelf Beleggen Plus heeft u toegang tot Mijn Dealingroom.

In het kort

 • Zelfstandig beleggen via internet
 • Beleggen zonder hulp of advies van een beleggingsadviseur
 • Eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot beleggen en uw persoonlijke situatie
 • Geen toetsing aan een adviesportefeuille
 • Uitgebreide beleggingsmogelijkheden
 • Actuele online beleggingsinformatie en koersen
 • Ondersteuning door handige tools.

Voor wie is Zelf Beleggen Plus?

Zelf Beleggen Plus van ABN AMRO MeesPierson is voor beleggers die geheel zelfstandig en op eigen initiatief beleggen, zonder hulp of advies van een adviseur.

Bent u ondernemer? Dit kan invloed hebben op uw beleggingen. Vraag in dit geval Zelf Beleggen Plus via uw private banker aan.

Hoe krijg ik informatie over mijn beleggingen?

 • Via de Mobiel Bankieren app kunt u op elk moment van de dag de actuele koersen en uw beleggingsportefeuille bekijken op uw smartphone of tablet.
 • Via Internet Bankieren heeft u 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in de waarde van uw beleggingsportefeuille, de resultaten en het behaalde rendement.
 • 1 keer per jaar krijgt u een overzicht van uw beleggingsportefeuille.
 • Na elke transactie krijgt u een transactienota via Internet Bankieren of per post. Op dit overzicht kunt u precies zien wat u kocht en verkocht, tegen welke koers en wat de transactiekosten waren.

Hoe geef ik orders op?

U geeft uw beleggingsorders snel en eenvoudig door via

 • de beveiligde omgeving van Internet Bankieren
 • de Mobiel Bankieren app
 • Mijn Dealingroom.

U kunt dividenden van aandelen in geld ontvangen of in de vorm van nieuwe aandelen. En voor sommige aandelen kunt u meedoen aan een dividendherbeleggingsplan (DRIP).

Wat zijn de kosten die ik betaal, en wat is de invloed op het rendement van mijn belegging?

Dit betaalt u ons:
U betaalt ons servicekosten en transactiekosten. 

Servicekosten
Kiest u voor Zelfstandig Beleggen, dan betaalt u servicekosten over de waarde van de beleggingen in uw beleggingsportefeuille. De servicekosten die u betaalt zijn voor:

 • de administratie voor uw beleggingsportefeuille; en
 • de beleggingsinformatie die u ontvangt.

Transactiekosten
Transactiekosten zijn de kosten die u betaalt als u beleggingen koopt of verkoopt. De hoogte van de transactiekosten is afhankelijk van het type belegging. Voor aandelen, obligaties, emissies, Turbo's en ETF's betaalt u € 4,- + 0,04% over de waarde van de order, per order. Afhankelijk van de landen en beurzen waar u belegt is er mogelijk een minimumbedrag per order. Daarnaast is ook de hoogte van het maximumbedrag afhankelijk van beurskenmerken. In de tarievenkaart treft u hier meer informatie over.

Dit betaalt u aan andere partijen:
Als u beleggingsfondsen in uw portefeuille heeft, moet u rekening houden met de kosten die deze fondsen maken. Dit zijn externe kosten, bijvoorbeeld beheerkosten en administratiekosten. Dit noemen wij de lopende kosten. Deze zijn al verwerkt in de koers van het beleggingsfonds. In het Essentiële-informatiedocument van elk fonds staat wat de kosten zijn. 

Overzicht van kosten die u aan ons betaalt 

Soort kosten Tarief
Servicekosten
 • Vaste kosten: € 48,- p.j.
 • 0,2% over de eerste € 100.000 
 • Tot € 400.000 zijn de servicekosten 0,12%, vanaf € 400.000 zijn de servicekosten 0,06% 
 • U betaalt geen minimum kosten

Invloed op het rendement van een belegging
We tonen hier de invloed van alle kosten op het rendement van uw belegging. We rekenen in dit voorbeeld met een gefingeerd vast rendement van 4% per jaar. Het gebruik van een vast rendement zorgt ervoor dat u een goede vergelijking kunt maken van onze kosten met die van andere aanbieders van beleggingsdiensten. 

Het is geen voorspelling. Als het rendement hoger of lager uitkomt dan in dit voorbeeld, zullen over het algemeen ook de absolute kosten hoger of lager uitkomen. 

Zelf Beleggen Plus
Rendement 4%
Belegging € 100.000,-

Verkoop na 1 jaar Verkoop na 3 jaar Verkoop na 5 jaar

Uitkomst op basis van 4% rendement p.j.

€ 104.000,- 

€ 112.486,-

€ 121.665,-

Kosten van onze beleggingsdienstverlening 0,12% p.j. + € 48 p.j., incl. btw*

€ 188,-

€ 348,-

€ 509.-

Kosten van alle beleggingsproducten in uw portefeuille 0,53% p.j., vrij van btw

€ 530,-

€ 1.625,-

€ 2.769,-

Totale kosten

€ 718,-

€ 1.973,-

€ 3.278,-

Totale kosten als percentage van de uitkomst** 

0,69%

1,75%

2,69%

*De kosten zijn berekend op basis van het netto rendement per jaar. Dus met toename van de jaarlijkse kosten van dienstverlening
**Dit percentage is berekend als totale betaalde kosten na 1,3,5 jaar gedeeld door de (bruto) uitkomst

Een voorbeeld van de kosten

Om u een goede voorstelling van de jaarlijkse kosten voor beleggen te geven, gebruikt ABN AMRO voorbeeldprofielen. Deze voorbeeldprofielen laten u zien wat de verwachte jaarlijkse kosten zijn als u hetzelfde of ongeveer hetzelfde als het voorbeeldprofiel zou beleggen. We laten u verschillende voorbeeldprofielen zien, elk voorbeeldprofiel heeft zijn eigen kenmerken.

Kies het voorbeeldprofiel dat het best bij uw beleggingsportefeuille en beleggingsgedrag past. De jaarlijkse kosten in het voorbeeldprofiel zijn dan vergelijkbaar met de kosten die u zelf zou maken. Zo kunt u de verwachte jaarlijkse kosten voor beleggen al zien, voordat u start met beleggen.

Voorbeeldprofielen Zelf Beleggen Plus

Example profile Self Directed Investing Plus

Wat zijn de risico's en voorwaarden?

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven . Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. 

Met Zelf Beleggen Plus maakt u zelf uw keuze, zonder advies van ons. Kent u de risico’s van beleggen? Dan kunt u beter bepalen of u die risico’s wilt lopen en komt u niet voor verrassingen te staan. We hebben de meest voorkomende risico’s voor u op een rij gezet.

Bekijk hier de voorwaarden van beleggen.

Beleggerscompensatiestelsel

Het beleggerscompensatiestelsel (BCS) compenseert beleggers als de bank niet in staat is om te voldoen aan haar verplichtingen die voortvloeien uit vorderingen die verband houden met die beleggingsdienst. Het BCS garandeert een bedrag van maximaal € 20.000 per persoon per instelling. 

Op de website van de Nederlandsche Bank leest u hier meer over.

Ook interessant

ABN AMRO

Begeleid Beleggen

Wilt u zelf besluiten over uw beleggingen, maar wilt u daarbij nog wat hulp? Met Begeleid Beleggen belegt u in een profielfonds dat bij uw wensen past.

ABN AMRO

Zelf Beleggen Basis

Wilt u zelfstandig beleggen op eigen initiatief en zonder advies? Als u voldoende kennis en ervaring heeft, dan is Zelf Beleggen Basis interessant voor u.

ABN AMRO

Execution Only Desk

Plaatst u regelmatig beursorders en loopt u vanwege de omvang of complexiteit tegen problemen aan? Via de Execution Only Desk overlegt u direct met een specialist. 

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

In gesprek over zelf beleggen?

Heeft u een vraag over de mogelijkheden of wilt u vrijblijvend met ons kennismaken? Neem dan contact met ons op. Wij zien uit naar een kennismaking met u.

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en we bellen u binnen twee werkdagen terug.

Bel ons direct

We staan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur voor u klaar om van gedachten te wisselen.