Informal Investment Services

Matching van bevlogen ondernemers en betrokken investeerders

Let op: het Informal Investment platform is vernieuwd. Om toegang te krijgen moet u zelf ook een paar stappen volgen. Scroll naar beneden voor meer info.
 
Bent u een ondernemer en op zoek naar een betrokken investeerder? Of bent u als investeerder op zoek naar ondernemers met goede ideeën? Informal Investment Services brengt ondernemers in contact met een omvangrijk investeerdersnetwerk. Onze investeerders hebben al vele ondernemingen geholpen hun plannen te realiseren. Binnen ons netwerk bestaat ook veel belangstelling voor sociale en duurzame ondernemingen die maatschappelijk rendement vooropstellen.

Informal Investment Services in het kort

 • Bemiddeling in alle levensfases en alle branches
 • Match met investeerders die niet alleen kunnen investeren met kapitaal, maar ook met kennis en ervaring 
 • Gezocht kapitaal tussen € 100.000,- en € 2.000.000,- en investeren vanaf € 50.000 
 • Online één-op-één matchmaking en pitchbijeenkomsten
 

Het online platform voor het matchen van bevlogen ondernemers en betrokken investeerders is vernieuwd. Het platform heeft verbeterde databeveiliging, meer matchmaking-mogelijkheden en een vernieuwd design. Om gebruik te kunnen maken van dit platform moet u opnieuw een wachtwoord aanmaken. Hieronder vindt u meer info over ons vernieuwde platform en leest u welke stappen u zelf moet nemen om toegang te krijgen.

Veelgestelde vragen over het vernieuwde platform

Het online platform van Informal Investment Services was aan vernieuwing toe. Het platform voldeed niet meer aan de laatste IT- en veiligheidsstandaarden van de bank. Ook wilde het team een aantal nieuwe mogelijkheden toevoegen om ondernemers en investeerders nog beter te bedienen.

 • De beveiliging van het platform 
 • Meer mogelijkheden voor het Informal Investment team om betere service te leveren en ondernemers en investeerders te koppelen 
 • Mogelijkheid om u digitaal te registreren voor de bijeenkomsten van Informal Investment Services 
 • Verfrissende update van de look en feel, werkt op desktop en mobiel 

Met de transitie wordt uw gebruikersnaam meegenomen, maar u zult uw wachtwoord opnieuw moeten aanmaken. Hiervoor volgt u de volgende stappen:  

 • Klik op inloggen 
 • Klik op “wachtwoord vergeten” 
 • Vul uw e-mailadres als gebruikersnaam in
 • U ontvangt een directe e-mail van het platform om uw wachtwoord te resetten. Dit e-mail adres is IIS@gen25.nl Let op! Dit is tijdelijk geen ABN AMRO e-mail adres, maar op deze manier kunnen we een veilige wachtwoord verandering garanderen.
 • Download de salesforce authenticator app – Deze app is benodigd om een beveiligde omgeving te garanderen met multi-factor authentificatie.  https://www.salesforce.com/solutions/mobile/app-suite/security/
 • Stel uw nieuwe wachtwoord in
 • U bent nu klaar om gebruik te maken van het vernieuwde platform
 • Let op: elke keer als u inlogt op het Informal investment platform heeft u de app nodig om toegang te krijgen. U geeft akkoord door op ‘approve’ te drukken.
 
Investeerder vinden

Investeerder vinden

U wordt voorgesteld aan investeerders waarvan het profiel past bij uw onderneming en plannen. U komt één op één in contact met investeerders via ons online platform. Daarnaast organiseren wij regionale en thematische pitchbijeenkomsten
Ondernemer

Investeren in bedrijven

Wilt u met betrokkenheid investeren in een startende of groeiende onderneming? We brengen u in contact met ondernemingen die passen bij uw voorkeuren.
Jaarlijks screenen wij zo’n 500 ondernemingen

Veelgestelde vragen door ondernemers

Wij ontvangen graag uw ondernemingsplan of pitch deck. Binnen 2 weken na ontvangst krijgt u een terugkoppeling van ons. Op basis van uw plan bekijken we of het kansrijk is om uw onderneming succesvol voor te leggen aan onze investeerders. 

Samen met u maken wij vervolgens een profiel van uw onderneming dat wij op ons online platform plaatsen. Op dit platform wordt uw profiel zichtbaar voor onze investeerders. Naast uw profiel kunt u zich op ons platform presenteren aan onze investeerders via een video (pitch of bedrijfsvideo). Ook kunt u ander beeldmateriaal en aanvullende informatie toevoegen aan uw profiel. Is een investeerder geïnteresseerd in uw onderneming dan kan hij via het platform eenvoudig contact met u leggen.

Steeds meer ondernemers hebben primair een maatschappelijke doelstelling die ze willen bereiken met een gedegen verdienmodel. En veel van onze investeerders hebben juist belangstelling voor investeringskansen met social impact. ABN AMRO MeesPierson wil sociale ondernemingen ondersteunen en brengt daarom deze ondernemers en investeerders bij elkaar, onder andere op onze jaarlijkse Sustainability Pitch Day. Tijdens dit event presenteren duurzame en sociale ondernemers zich aan ons investeerdersnetwerk.
Het indienen van uw plan en de beoordeling door Informal Investment Services is gratis. Pas als u wordt voorgesteld aan investeerders betaalt u een inschrijf fee van € 550,- (exclusief BTW). Komt er via Informal Investment Services een succesvolle match tot stand? Dan betaalt u een 'succes fee' van 2,25% over het participatiebedrag tot € 500.000,- met een minimum van € 2.300,- en 1,00% over het deel van het participatiebedrag groter dan € 500.000,- (exclusief BTW).

Veelgestelde vragen door investeerders

Informal Investment Services is een exclusieve dienstverlening voor onze Private Banking relaties (met een vrij besteedbaar vermogen van meer dan 1 miljoen). Wilt u zich aanmelden voor onze dienstverlening? Dan is ondernemerservaring een vereiste. Hierdoor kunt u met betrokkenheid investeren. Het gaat u niet alleen om inbreng van kapitaal, maar ook om kennis, ervaring en netwerk.
Via ons online platform komt u in contact met interessante ondernemingen die op zoek zijn naar kapitaal. Binnen het online platform maakt u een profiel aan met uw  investeringscriteria.

Past er een onderneming bij uw criteria? Dan ontvangt u van ons een  e-mail. Op ons platform vindt u vervolgens  een  profiel van de onderneming. Heeft u interesse in een onderneming? Dan kunt u via het platform eenvoudig contact leggen met de onderneming.

Nee, uw gegevens zijn vertrouwelijk. Via het platform bepaalt u zelf welke ondernemingen u wilt benaderen.
U betaalt een 'succes fee' als er dankzij de bemiddeling van Informal Investment Services een participatie in een onderneming plaatsvindt. De 'succes fee' is 1,5% over het participatiebedrag dat u in een onderneming investeert, met een maximum van € 5.250,- (excl. BTW).

Informal Investment Services kunt u niet vergelijken met beleggen in beursgenoteerde effecten. Een onderneming verwacht meer van u als investeerder dan alleen het verstrekken van al dan niet risicodragend kapitaal. Een onderneming zal namelijk over het algemeen betrokkenheid van u verwachten. Een participatie is meestal niet liquide en brengt een hoog risico met zich mee. 

Informal Investment Services speelt geen adviserende rol bij een participatie. U moet de aan u gegeven informatie checken en zelfstandig onderzoek bij en naar de onderneming doen. 

Informal Investment Services adviseert u advies van deskundige financiële, juridische en bedrijfskundige adviseurs in te winnen bij het beoordelen van een mogelijke participatie.

Voorbeeldcases

 
Charlotte Melkert

Portret Charlotte Melkert - Solliciteren zonder vooroordelen

ls startup heb je geld nodig, maar geld alleen is niet genoeg. Hoe vind je de ideale investeerder? In deze case lees je het verhaal van Charlotte Melkert.
Joost Wouters

Portret Joost Wouters - Verliefd op zeewier

In deze case is ondernemer Joost Wouters aan het woord. Hij vond via het Informal Investment netwerk zijn match voor 'The Seaweed Company'.

Hartger Ruijs over zijn investeerder

In de video vertelt Hartger Ruijs van Computest meer over zijn onderneming, zijn investeerder, hun klik en gedeelde bevlogenheid.

Portret Charlotte Melkert - Solliciteren zonder vooroordelen

ls startup heb je geld nodig, maar geld alleen is niet genoeg. Hoe vind je de ideale investeerder? In deze case lees je het verhaal van Charlotte Melkert.

Portret Joost Wouters - Verliefd op zeewier

In deze case is ondernemer Joost Wouters aan het woord. Hij vond via het Informal Investment netwerk zijn match voor 'The Seaweed Company'.

Hartger Ruijs over zijn investeerder

In de video vertelt Hartger Ruijs van Computest meer over zijn onderneming, zijn investeerder, hun klik en gedeelde bevlogenheid.

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring.

Speciaal voor ondernemers

Bij ABN AMRO MeesPierson zijn we dé sparringspartner voor u als ondernemer. Zowel wanneer u uw onderneming wilt laten groeien, als wanneer u in de volgende fase bent en nadenkt over het optimaliseren van de structuur van uw vermogen. Maar we zijn er ook wanneer u toe bent aan de overdracht van uw bedrijf en de fase daarna.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Heeft u interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
WhatsApp

WhatsApp

Ongevraagd een WhatsApp van ons gekregen? Reageer dan niet om phishing te voorkomen. Lees meer over het gebruik van WhatsApp.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
WhatsApp

WhatsApp

Ongevraagd een WhatsApp van ons gekregen? Reageer dan niet om phishing te voorkomen. Lees meer over het gebruik van WhatsApp.