Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Investeren in start-ups

Hugo Westerink

Informal Investment Services

Neem contact met ons op
ABN AMRO
Inbreng van ervaren ondernemers

Geld én expertise

"Bij informal investment draait het niet alleen om geld," vertelt Hugo. "De bedrijven die we selecteren zoeken vrijwel altijd toegevoegde waarde bij een investeerder. Deze toegevoegde waarde ligt vaak op het gebied van opschalen van het bedrijf. De scale-up fase is de lastigste fase voor een ondernemer. En als ervaren ondernemer kunt u daarmee helpen."
Meer over Informal Investment Services
ABN AMRO
Een goed idee

Opschalen dankzij uw investering

"Neem bijvoorbeeld de startup Inkless, die hulp nodig had om op te schalen. Inkless heeft een product dat het mogelijk maakt te printen zonder inkt. Na zorgvuldige screening en analyse hebben we Inkless op ons online matching-platform gezet en laten pitchen voor investeerders. Op het online platform konden potentiële investeerders hun propositie lezen en beslissen of ze interesse hadden in investeren in het bedrijf. Hierop volgde verscheidene serieuze gesprekken en is uiteindelijk door twee van onze investeerders geïnvesteerd."
ABN AMRO
De juiste klik tussen investeerder en ondernemer

Niet te snel

"Een klik tussen investeerder en ondernemer is echt belangrijk, evenals de verwachtingen die beide partijen bij de samenwerking hebben," zegt Hugo Westerink. "Voor zowel ondernemingen als investeerders is het een grote valkuil om te snel in zee te gaan met de andere partij. Daarom kan soms reguliere financiering meer bij een organisatie passen dan informal investment, omdat er echt alleen maar geld nodig is. Een andere fout die ik zie is dat ondernemers zichzelf bijvoorbeeld vastzetten in de aandeelhoudersovereenkomst. Door de investeerders een te groot deel van het bedrijf te verkopen of door hen bepaalde rechten te geven, kunnen soms grotere investeerders in een latere fase niet meer instappen. Daardoor belemmert een bedrijf haar eigen groei."
Download het whitepaper

Meer lezen over Informal Investment?

Wij geven u graag een inkijkje inde wereld van informal investing. Het is u vast niet ontgaan: het ondernemerschap in Nederland bruist. Voor een succesvolle start of volgende stap zijn ondernemers op zoek naar kapitaal. Tegelijkertijd staan veel van onze ondernemende klanten open voor bijzondere investeringskansen. Met Informal Investment Services brengen we die twee werelden samen.

Download whitepaper

In gesprek over uw wensen en doelen?

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en we bellen u binnen één werkdag terug.

Bel ons direct

We staan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur voor u klaar om van gedachten te wisselen.