Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Informal Investment Services

Voor en door ondernemers

  • Online één-op-één matchmaking 
  • Gezocht kapitaal tussen € 100.000,- en    € 2.000.000,- en investeren vanaf              € 50.000,-
  • Pitchbijeenkomsten

Ervaren en jonge ondernemers

Als ondernemer weet u ongetwijfeld heel goed dat je er met een goed idee alleen niet bent. Op cruciale momenten is een extra duwtje nodig. In de vorm van een passende financiering, bewezen ervaring of een waardevol contact. Jonge ondernemers staan dan vaak open voor ideeën, ervaringen en inzichten die u als ervaren ondernemer kunt inbrengen.

Met elkaar in contact

Met Informal Investment Services brengen wij ervaren (oud-)ondernemers zoals u en jonge bedrijven met elkaar in contact. U investeert met uw geld in ruil voor een minderheidsbelang in het bedrijf en voegt waarde toe met uw kennis, ervaring en netwerk.

ABN AMRO

Ons platform

De dienstverlening Informal Investment Services start vanaf een speciaal platform. Hier meldt u zich eenmalig aan. Zo kan de bank u op interessante investeringskansen wijzen en uitnodigen voor bijeenkomsten. Uw gegevens zijn niet zichtbaar voor de deelnemende ondernemers.

U beslist zelf of u in contact wilt treden met een onderneming. Of er vervolgens een klik is en hoe de samenwerking vorm krijgt is aan de partijen zelf. 

Verhalen uit de praktijk

SeaQurrent

In de video vertelt Maurits Alberda van SeaQurrent meer over zijn onderneming, zijn investeerder, hun klik en gedeelde bevlogenheid.

The Social Handshake

In deze video vertelt ondernemer Sandra van Beest over haar FinTech start-up en wat de rol van Informal Investment Services is bij de groei van haar onderneming.

Hoe werkt Informal Investment Services

Gezocht kapitaal en investeren

U kunt zich als ondernemer aanmelden als u op zoek bent naar kapitaal tussen €100.000 en €2.000.000. Wilt u investeren? Dat kan vanaf €50.000.

De juiste match vinden

We vinden eerst de perfecte match tussen start-up en investeerder. Een investeerder kan investeren met kapitaal, maar ook met kennis en ervaring.

Breidt uw netwerk uit

Bezoek onze pitchbijeenkomsten en maak kennis met diverse start-ups. Ontmoet andere investeerders en ontdek de wereld van start-up investing.

Wij brengen u graag in contact met elkaar

Ik ben een ondernemer

Bent u op zoek naar een investeerder die past bij uw onderneming en uw plannen? We helpen u 1-op-1 in contact komen met potentiële investeerders via ons online platform.

Ik wil investeren

Bent u een betrokken investeerder in een startende of groeiende onderneming waarbij u écht het verschil kunt helpen maken? We brengen u graag in contact met ondernemingen die passen bij uw voorkeuren.

Meest gestelde vragen investeerders

Informal Investment Services is een exclusieve dienstverlening voor onze Private Banking relaties (met een vrij besteedbaar vermogen van meer dan 1 miljoen). Wilt u zich aanmelden voor onze dienstverlening? Dan is ondernemerservaring een vereiste. Hierdoor kunt u met betrokkenheid investeren. Het gaat u niet alleen om inbreng van kapitaal, maar ook om kennis, ervaring en netwerk.
De rol van Informal Investment Services is die van matchmaker, wij vervullen geen adviserende rol. Informal Investment Services scheidt ‘het kaf van het koren’ voor onze investeerders. Uit meer dan 600 ondernemingen selecteren we jaarlijks 30-40 bedrijven die we voorleggen aan onze investeerders. Het is aan onze investeerders om zelf onderzoek te doen naar de ondernemingen die wij voor hen selecteren.
Nee, uw gegevens zijn vertrouwelijk. Via het platform bepaalt u zelf welke ondernemingen u wilt benaderen.
Informal Investment Services kunt u niet vergelijken met beleggen in beursgenoteerde effecten. Een onderneming verwacht meer van u als investeerder dan alleen het verstrekken van al dan niet risicodragend kapitaal. Een onderneming zal namelijk over het algemeen betrokkenheid van u verwachten. Een participatie is meestal niet liquide en brengt een hoog risico met zich mee.
 
Informal Investment Services speelt geen adviserende rol bij een participatie. U moet de aan u gegeven informatie checken en zelfstandig onderzoek bij en naar de onderneming doen.
 
Informal Investment Services adviseert u advies van deskundige financiële, juridische en bedrijfskundige adviseurs in te winnen bij het beoordelen van een mogelijke participatie.
De ondernemingen die wij voorleggen aan onze investeerders zijn afkomstig uit vrijwel alle branches en levensfases. Het merendeel van de onderneming zijn echter start-ups, waarbij het product (net) gereed is en de eerste verkopen op gang zijn gekomen.
De ondernemingen waarvoor wij investeerders zoeken hebben een kapitaalbehoefte die ligt tussen € 100.000 en € 2.000.000. Het gemiddelde kapitaal dat door een onderneming gezocht wordt ligt tussen de € 350.000 en € 500.000. In sommige gevallen wordt er door één investeerder in een onderneming geïnvesteerd, in andere gevallen door een aantal investeerders. Meestal zijn dat niet meer dan 5 investeerders. De minimale inleg door onze investeerders bedraagt in de praktijk € 50.000.
U betaalt een 'succes fee' als er dankzij de bemiddeling van Informal Investment Services een participatie in een onderneming plaatsvindt. De 'succes fee' is 1,5% over het participatiebedrag dat u in een onderneming investeert, met een maximum van € 5.250 excl. BTW.

Meest gestelde vragen ondernemers

Wij ontvangen graag uw ondernemingsplan of pitch deck. Binnen 2 weken na ontvangst krijgt u een terugkoppeling van ons. Op basis van uw plan bekijken we of het kansrijk is om uw onderneming succesvol voor te leggen aan onze investeerders.
 
Samen met u maken wij vervolgens een profiel van uw onderneming dat wij op ons online platform plaatsen. Op dit platform wordt uw profiel zichtbaar voor onze investeerders. Naast uw profiel kunt u zich op ons platform presenteren aan onze investeerders via een video (pitch of bedrijfsvideo). Ook kunt u ander beeldmateriaal en aanvullende informatie toevoegen aan uw profiel. Is een investeerder geïnteresseerd in uw onderneming dan kan hij via het platform eenvoudig contact met u leggen.
Het indienen van uw plan en de beoordeling door Informal Investment Services is gratis. Pas als u wordt voorgesteld aan investeerders betaalt u een inschrijfkosten ter hoogte van € 550,- (exclusief BTW). Komt er via Informal Investment Services een succesvolle match tot stand? Dan betaalt u een 'succes fee' van 2,25% over het participatiebedrag tot € 500.000,- met een minimum van € 2.300,- en 1,00% over het deel van het participatiebedrag groter dan € 500.000,- (exclusief BTW).

In gesprek over Informal Investment Services?

Heeft u een vraag over deze dienstverlening of wilt u vrijblijvend met ons kennismaken? Neem dan contact met ons op. Wij zien uit naar een kennismaking met u.

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en we bellen u binnen één werkdag terug.

Bel ons direct

We staan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur voor u klaar om van gedachten te wisselen.