Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

International Private Banking

Een Nederlandse bank met internationaal bereik

U bent CEO, ondernemer of geniet van uw welverdiende pensioen. Maar bovenal bent u expat en woont (en werkt) u in het buitenland. Toch wilt u blijven bankieren bij een Nederlandse bank. International Private Banking van ABN AMRO MeesPierson is gevestigd in Nederland, maar bestaat uit internationaal georiënteerde professionals die meedenken bij financiële en overige bankzaken . U kunt rekenen op uw eigen team van specialisten.

Hier leest u meer over International Private Banking, de dienstverlening en voorbeelden waarbij het team u kan helpen.

 
ABN AMRO
Profiteer van jarenlange ervaring met internationaal bankieren

Verhuizen naar het buitenland

"Dat u naar het buitenland verhuist, wil niet zeggen dat uw gehele vermogen dezelfde route moet afleggen," aldus Max Meerman, private banker. "Bij International Private Banking kunt u in het land waarin u woonachtig bent gewoon uw bankzaken blijven doen in Nederland. Wij denken graag met u mee en willen u vooral ontzorgen. Dat doen we met kundige private bankers die ondersteunen bij elke belangrijke stap; van de verhuizing naar het buitenland tot het beheren van uw vermogen."

“Wij hebben jarenlange ervaring met internationaal bankieren,” zo vertelt Max Meerman. “Wij hebben bijvoorbeeld een klant die momenteel in het Verenigd Koninkrijk woont. Door al de onzekerheid rondom de Brexit overweegt hij een verhuizing naar Portugal. In zo’n geval fungeren wij vooral als klankbord; we bespreken de voor- en nadelen met de klant en diens adviseurs.”

Max Meerman

International Private Banker

ABN AMRO
Wereldwijd uw zaken goed geregeld

Vastgoed in het buitenland

Het zal u niet verbazen dat er andere financiële regels gelden in het buitenland. "Dit roept veel vragen op," weet Max Meerman. “Wat moet u bijvoorbeeld doen als u een testament wilt opstellen, terwijl u in Spanje woont? Welke wetgeving dient u rekening mee te houden? In welke taal moet het testament worden opgesteld? Hoewel wij klanten niet persoonlijk kunnen adviseren bij bijvoorbeeld vragen over de Spaanse wetgeving, zijn wij wel een aanspreekpunt en kunnen we klanten wel helpen om deze vragen te beantwoorden.”

Ook verzekeringen roepen de nodige vragen op bij klanten van International Private Banking. “Een klant van mij woont in het buitenland. Onlangs kocht hij een vakantiehuis in Spanje; een droomhuis. Alles leek rond, maar op het laatste moment dacht hij nog aan de verzekering. Dan is het fijn dat wij ons kunnen beroepen op een omvangrijk internationaal netwerk. Zo hoefde de klant niet zelf te stoeien met de zoektocht naar een Spaanse verzekeraar en Spaanse polisvoorwaarden. We hebben met Private Insurance het huis dan ook snel kunnen verzekeren.”

ABN AMRO
Persoonlijke aandacht voor de volgende generatie

Next

Thom van Mechelen is Private Banker bij International Private Banking. Als jonge banker richt hij zich bijvoorbeeld ook op jongere klanten en kinderen van bestaande klanten. Eén van zijn klanten woont en werkt in het buitenland, zijn dochter woont nog in Nederland. "Op een dag belde hij mij op met de vraag hoe hij zijn dochter meer kennis van beleggen kon geven. Hij wilde namelijk vermogen schenken aan zijn dochter, maar dan in de vorm van een beleggingsportefeuille. Ik heb hem geïnformeerd dat zijn dochter kan deelnemen aan de Generation Next Academy. Hier kan zij onder begeleiding van een coach meer leren over beleggen.”

Het is niet alleen belangrijk om na te denken over passende oplossingen en diensten voor de klant (en de eventuele eigen onderneming), maar ook voor de familie van de klant. “Als bank zijn we gericht op de toekomst en willen we graag een duurzame relatie opbouwen met de klant. Zo kunnen we elke generatie voorzien van de beste persoonlijke service. We hebben bijvoorbeeld, samen met onze beleggingsexperts, een beleggingsspel ontwikkeld voor kinderen van onze klanten. Het spel bleek een succes. Positieve ontwikkeling hiervan is daarnaast dat klanten eenvoudiger een goed gesprek kunnen voeren met hun kinderen en andere familieleden over zaken als vermogen, beleggen en schenken.”

Thom van Mechelen

International Private Banker

ABN AMRO
Voor Executives

Voldoen aan de juiste regels

Het bedienen van Executives zeer specialistische kennis en passende advisering. Door de aard van de functie is deze onderhevig aan voorwaarden, bijvoorbeeld de 'insiderregeling'. Wij kunnen onze klanten helpen door hier rekening mee te houden. International Private Banking heeft hier veel ervaring mee. CEO’s en andere Executives van bijvoorbeeld een beursgenoteerd bedrijf, kunnen niet zomaar beleggen. Bij International Private Banking weten we al heel duidelijk vooraf wat we moeten bespreken met deze klanten en weten we al wat we nodig hebben om rekeningen voor hen te openen en deze samen met de klant te onderhouden. Zo helpen wij u bijvoorbeeld bij het inrichten van uw beleggingsportefeuille waarbij bedrijven waar u niet in kunt beleggen, worden uitgesloten. Hiervoor staat een efficiënt proces waar deze klanten zich op kunnen beroepen."

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring.

International Private Banking

Aandacht voor uw vermogen is belangrijk. Bij International Private Banking kunt u rekenen op veilig en deskundig vermogensbeheer. Daarbij kent uw private banker de fiscale regels en de wet- en regelgeving van het land waar u woont.