Naar de navigatie Naar de inhoud

Beleggers Liquiditeiten Rekening

Rente over het geld dat u niet belegt

Beleggers Liquiditeiten Rekening

De Beleggers Liquiditeiten Rekening is direct gekoppeld aan uw effectendepot van vermogensadvies. Zo kunt u uw geld opvangen als uw beleggingsadviseur bijvoorbeeld aanraadt dat u even uit bepaalde aandelen stapt. U sluit deze spaarrekening af via een private banker van ABN AMRO MeesPierson. Maak hiervoor een afspraak, dan bellen wij u binnen 1 werkdag terug.

 
 • Direct van uw Beleggers Liquiditeiten Rekening beleggingen kopen 

 • In combinatie met Comfort Beleggingsadvies, Actief Beleggingsadvies of Trading 

 • Rente van 0,05% over uw inleg tot en met € 10.000.000,-

Alles over de spaarrekening

 • Wat is de Beleggers Liquiditeiten Rekening?

  De Beleggers Liquiditeiten Rekening is direct gekoppeld aan uw effectendepot van vermogensadvies. Hierdoor kunt u geld dat vrijkomt bij vermogensadvies opvangen. U kunt met deze liquiditeitenrekening ook beleggen. U kunt direct van uw Beleggers Liquiditeiten Rekening beleggingen kopen. Als u beleggingen verkoopt, staat het bedrag direct op uw Beleggers Liquiditeiten Rekening. U kunt deze rekening alleen openen in combinatie met Comfort Beleggingsadvies, Actief Beleggingsadvies of Trading. U mag altijd uw geld inleggen en opnemen.

 • Voor wie?

  De Beleggers Liquiditeiten Rekening is bedoeld voor klanten van ABN AMRO MeesPierson met een vermogenscontract.

 • Wat zijn de voorwaarden?

 • Wat is de rente?

  0,05%

  Deze rente ontvangt u over spaargeld tot en met € 10.000.000,-. Staat er meer geld op uw Beleggers Liquiditeiten Rekening? Dan geldt voor dat bedrag 0,00%.

  Deze rente is variabel. Dit betekent dat ABN AMRO MeesPierson de rente kan wijzigen, ook tijdens het kalenderkwartaal.

 • Wanneer krijg ik de rente?

  Wij maken de rente naar u over op 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december. U ziet deze rentebijschrijving na 2 werkdagen bij uw bij- en afschrijvingen.

 • Hoe wordt de rente berekend?

  De rente van 0,05% noemen wij ‘effectief op jaarbasis’ (effectieve rente). U krijgt elk kalenderkwartaal rente op het bedrag dat op uw Beleggers Liquiditeiten Rekening staat. Laat u uw geld met de rente die u elk kwartaal krijgt een jaar op de rekening staan? Dan krijgt u 'rente op rente'. Zo komt de rente uit op 0,05%.

 • Hoeveel kan ik kosteloos opnemen?

  U kunt het hele bedrag van uw Beleggers Liquiditeiten Rekening opnemen. Dat kost u niets.

 • Hoe kan ik geld storten?

  U mag altijd geld storten. Dit doet u door een bedrag in euro over te maken naar uw Beleggers Liquiditeiten Rekening of door uw beleggingen te verkopen. Voor de verkoop van beleggingen betaalt u de kosten van vermogensadvies.

 • Hoe neem ik geld op?

  U heeft een beleggingsdepot nodig om te kunnen beleggen met de Beleggers Liquiditeiten Rekening. Dit kan een bestaand beleggingsdepot zijn of een nieuw beleggingsdepot.
  U kunt op elk moment dat u wilt uw geld opnemen. Dat kost u niets. Voor de verkoop van beleggingen betaalt u de kosten van vermogensadvies. U neemt geld op door een bedrag over te maken van uw spaarrekening naar uw betaalrekening of een andere spaarrekening. Of u koopt beleggingen aan via Internet Bankieren.

 • Hoe open ik een Beleggers Liquiditeiten Rekening?

  U kunt een Beleggers Liquiditeiten Rekening openen in combinatie met één van de vermogensadviesvormen Comfort Beleggingsadvies, Actief Beleggingsadvies of Trading van ABN AMRO MeesPierson. U opent een Beleggers Liquiditeiten Rekening via een van onze Private Bankingkantoren.

 • Hoe hef ik mijn Beleggers Liquiditeiten Rekening op?

  U kunt uw Beleggers Liquiditeiten Rekening opheffen wanneer u wilt. Het opheffen van uw spaarrekening kost u niets.
  U kunt uw spaarrekening opheffen via uw private banker of bij een van onze kantoren. Hiertoe heeft u wel nog een andere rekening bij ABN AMRO nodig. Hier kunnen wij de rente en eventueel het saldo naar toe boeken.

 • Is op deze rekening het depositogarantiestelsel van toepassing?

  Deze rekening valt onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt u als ABN AMRO Bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt u op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Meer informatie en het informatieblad is te vinden op abnamro.nl/garantiestelsel.

Afspraak maken voor een Beleggers Liquiditeiten Rekening

Heeft u interesse in de Beleggers Liquiditeiten Rekening? Maak een afspraak met een private banker om de rekening aan te vragen.

Dagelijkse bankzaken?

Private Assistance helpt u graag

Team Private Assistance

Hulp nodig met uw dagelijkse bankzaken? Onze collega's van Private Assistance zitten voor u klaar. Bel +31 (0) 20 343 43 43.

Volg ons via

 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via LinkedIn