Meisje bubbels

De 4 trends in duurzaam beleggen

Meer dan ooit is de duurzame beleggingswereld in beweging en kunt u uw vermogen aanwenden om positieve invloed te hebben. Op mens, milieu en maatschappij. Zo levert uw potentiële winst ook winst op voor anderen. De belangrijkste trends op een rij.

 
Man leest de krant

1. Van niche naar mainstream

Een paar jaar geleden werd het nog als ‘specialty’ aangeboden, maar inmiddels kunnen we stellen dat duurzaam beleggen geen niche meer is. Meer en meer investeerders beleggen – een deel van – hun portefeuille duurzaam. Omdat ze bijdragen aan een betere wereld terwijl ze hun vermogen proberen te laten groeien. De cijfers van de PRI en het onderzoek From ‘why’ to ‘why not’ van adviesbureau McKinsey laten zien dat het anno 2019 steeds meer vanzelfsprekend is om duurzaam te beleggen: meer dan 25 procent van vermogensbeheer gebeurt volgens hen al duurzaam.

Mannen kijken op tablet

2. Focus op het klimaat

Uit het Parijs-akkoord wordt één ding duidelijk: het moet anders. We moeten beter zorgen voor mens, milieu en maatschappij. De grootste bedreiging is de opwarming van de aarde. 10 jaar geleden waren we daar nog niet zo mee bezig, maar nu willen we met onze investeringen een positieve bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering.

Man bekijkt documenten ABN AMRO MeesPierson

3. Van uitsluiten naar engagement

De eerste duurzame beleggers richtten zich op the happy few: de kleine, bijzonder groene bedrijven. Grotere, niet duurzame spelers werden uitgesloten. Dat lijkt logisch, maar heeft het ook het grootste effect? We gaan niet allemaal naar het duurzame speciaalzaakje op de hoek, maar vooral naar de grote supermarkten van de bekende ketens. Dat zijn (nog) niet de allerduurzaamste partijen, maar het zijn wel de organisaties die door te verduurzamen een enorm verschil kunnen maken.

Vrouwen schudden elkaar de hand

4. ESG gecombineerd met SDG

Van ‘minder slecht’ naar ‘zo goed mogelijk’. Dat is de verschuiving die we zien binnen duurzaam beleggen. Environmental, Social and Governance (ESG) wordt gecombineerd met de 17 Sustainable Development Goals (de SDG’s) van de Verenigde Naties. Wat betekent dat concreet? Vroeger waren we bij duurzaam beleggen vooral gefocust op het beperken van de duurzaamheidsrisico’s. De SDG’s richten zich juist op goed doen. Een voorbeeld: u doet het als bedrijf erg goed als u uw CO2-uitstoot met 50% verlaagt. Maar het betekent nog steeds dat u die andere 50% wél uitstoot. Zet u daarentegen in op hernieuwbare energie, dan stoot u helemaal geen CO2 uit. Goed doen in plaats van slechts verantwoord zakendoen dus.

Ian Segers, Manager New Business ABN AMRO MeesPierson

Interesse of meer weten?

Onze ervaren specialisten helpen u graag om u op weg te helpen met een duurzame beleggingsvorm die bij u past.

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring. Wilt u meer weten? Lees hier meer over Private Banking van ABN AMRO MeesPierson. 

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.

Ook interessant

Echtpaar in gesprek met een adviseur

De 5 dingen die u moet weten als u overweegt duurzaam te beleggen

Duurzaam beleggen is dé manier om met uw vermogen impact te maken op mens, milieu en maatschappij. Maar waar begint u? Waar moet u op letten? 5 dingen die u moet weten.

Man raapt plastic op van het strand

De 3 door beleggers meest genoemde redenen om duurzaam te beleggen

Duurzaam beleggen is de nieuwe norm. Maar waarom eigenlijk? 3 vaak genoemde redenen op een rij.

Auto rijdt door heuvelachtig gebied

Duurzaam beleggen

Onze maatschappij is aan het veranderen. Ook als het gaat over beleggen. Steeds meer beleggers beleggen (een deel van) hun portefeuille in duurzaam. U investeert in ondernemingen die voorop lopen bij het vinden en behouden van de balans tussen mens, milieu en maatschappij.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Heeft u interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
Hallo, ik ben chatbot Anna

Chat

Chat met chatbot Anna. Komt ze er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek over. Zo werkt het.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
Hallo, ik ben chatbot Anna

Chat

Chat direct met chatbot Anna voor vragen over uw dagelijkse bankzaken. Komt ze er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek over. Zo werkt het.