Uw kinderen voorbereiden op vermogen

Vermogensbegeleiding voor uw kinderen

Mo Morabit

Generation Next Coach

Maak een afspraak over Generation Next
Uw kind voorbereiden op vermogen
Goede voorbereiding

Uw kind voorbereiden op vermogen

"Het verschilt hoe er in families gesproken wordt over vermogen. Bij sommigen worden financiën thuis aan de keukentafel besproken, anderen zijn zich er wel bewust van dat ze vermogend zijn, maar hebben geen idee van de cijfers," vertelt Mo Morabit. "Ik stimuleer Next-klanten om gesprekken aan te gaan met hun ouders over het vermogen. Ouders hebben vaak een idee van ‘dat komt nog wel’. Echter, de kinderen kunnen niet ‘koud’ de vermogenswereld instappen. De jongvolwassen kinderen van vermogende ouders zijn vaak geïnteresseerd in financiën, meer dan niet-vermogenden, maar ze zijn minder ‘street-wise’. Daarom is het goed om ze te laten begeleiden door bijvoorbeeld een Next coach."
Uw kind betrekken bij beleggen
Beginnen met beleggen

Uw kind betrekken bij beleggen

"Jongvolwassenen hebben ook veel vragen bij het starten en onderhouden van beleggingen. Het helpt om er als gezin naar te kijken. Een jongedame die ik coach is met haar familie bezig met het opzetten van een beleggingsplan. Zij heeft meegedaan aan de Generation Academy en dit is iets wat de Academy ook aanspoort. Jongeren hebben een ingang nodig tot het krijgen, beheren en behouden van vermogen. Ook is er in deze generatie veel interesse in duurzaamheid. Een deelnemer aan de Generation Next Academy zei ooit: ‘Waarom zou je eigenlijk níet voor duurzaam kiezen’? Dat maakt mij best een beetje trots."
Uw kind helpen bij het kopen van een huis
Geen geld maar stenen

Uw kind helpen bij het kopen van een huis

"Vaak hebben vermogende kinderen die op zichzelf wonen de huisvesting geregeld met hulp van hun ouders. Een klant van mij heeft bijvoorbeeld een huis gekocht in Amsterdam voor zijn studerende dochter, waar zij met drie of vier andere studenten woont. De andere studenten betalen hier huur voor, waardoor het ook een goede investering is," zegt Mo. 

"Next-klanten kunnen via de bank een hypotheek nemen, maar ook bij de ouders of een combinatie van die twee. Het gaat bij ons om het feit dat ze weten wat de mogelijkheden zijn wanneer ze een huis willen kopen. Laatst belde een klant mij vanuit Canada om te vertellen dat de aankoop van zijn huis onverwacht toch was doorgegaan. Gelukkig hadden we in de weken daarvoor samen alle papieren in orde gemaakt en tijdens een videogesprek de laatste puntjes op de 'i' gezet. Zo kon hij toch ongestoord genieten van zijn vakantie."

Een vermogen erven, en dan
Steun voor erfgenamen

Een vermogen erven, en dan?

"Bij de doelgroep van Next is er nog weinig sprake van vererven van de ouders. Wel is er sprake van het erven van vermogen bij het overlijden van de grootouders. Een Next-klant, een jongedame, heeft bijvoorbeeld onlangs een ton geërfd na het overlijden van haar oma. Zij had geen idee wat ze met dit vermogen aan moest en had geen enkele kennis van of interesse in beleggen. Maar ze wilde wel dat het geld kon groeien. Zij had hulp nodig om te beslissen of beleggen bij haar past. Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Goede begeleiding is daarom erg belangrijk."

Mo Morabit

Generation Next Coach

Maak een afspraak over Generation Next

Next

Dankzij Next van ABN AMRO MeesPierson leren jongvolwassenen onder persoonlijke begeleiding wat ze moeten weten over beleggen, privacy, ondernemen en omgaan met vermogen. Om zelfstandig de juiste financiële beslissingen te nemen.

Generation Next Academy

Speciaal voor de volwassen kinderen van onze klanten, in de leeftijdscategorie 18-30 jaar, hebben wij de Generation Next Academy opgericht. Tijdens het jaarprogramma leren zij over beleggen, schenken, ondernemen en de invloed van geld op relaties.