Echtpaar krijgt advies van een beleggingsadviseur over duurzaam beleggen

De 5 dingen die u moet weten als u overweegt duurzaam te beleggen

Duurzaam beleggen is de norm voor ABN AMRO MeesPierson. Het is dé manier om met uw vermogen impact te maken op mens, milieu en maatschappij. Maar waar begint u? Waar moet u op letten? 5 dingen die u moet weten.

 
Man aan het water

1. Duurzaam is geen niche

Op dit moment is ongeveer 14 miljard euro duurzaam belegd bij ABN AMRO. We streven ernaar om dit in 2020 naar 16 miljard te laten groeien. Duurzaam beleggen is daarmee geen niche meer, bij ABN AMRO MeesPierson is het zelfs de norm.

Jong stel in gesprek met een adviseur

2. Rendement is vergelijkbaar met traditionele beleggingen

Uit het onderzoek ‘From the stockholder to the stakeholder’ van Oxford University blijkt dat het toepassen van de ESG-criteria (Environmental, Social en Governance) geen nadelige invloed hoeft te hebben op het langetermijnrendement of het bedrijfsresultaat. Daarmee is de vraag gerechtigd: waarom zou u niét duurzaam beleggen? Weten wat het rendement van duurzaam beleggen is? Dat leest u hier.

Man met kleinzoon aan de eettafel

3. Het voelt goed

Eenvoudig maar belangrijk: het geeft een goed gevoel om duurzaam te beleggen. Veel vermogenden hebben als doel (een deel van) het vermogen na te laten aan de volgende generatie. Het voelt goed dat u behalve vermogen ook een betere wereld nalaat.

Man ondertekent overeenkomst

4. Niet alleen beleggen in ontwikkelde landen

Bij duurzaam beleggen kiezen wij ervoor om ook in opkomende en ontwikkelingslanden te beleggen indien het land concreet plannen heeft om bij te dragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Ondanks dat er in deze landen veel uitdagingen zijn willen wij deze niet uitsluiten van de duurzame portefeuilles. Het potentieel in ontwikkelingslanden is enorm en deze landen kunnen kapitaal goed gebruiken om op een duurzame wijze verder te ontwikkelen. Hiervoor hanteren wij een helder en gedisciplineerd beleggingsproces.

Gezin met hond tijdens strandwandeling

5. U maakt andere keuzes

Met een duurzame belegging maakt u andere keuzes dan met een traditionele belegging. Bijvoorbeeld door beleggingen in wapens, mijnbouw en controversiële olie- en gaswinning uit te sluiten. Het is aan te nemen dat duurzaam beleggen op de lange termijn meer loont dan traditionele beleggingen, maar bepaalde marktontwikkelingen kunnen nadelig zijn voor uw duurzame portefeuille. Het stijgen van olieprijzen bijvoorbeeld. Houd daar rekening mee.

Ian Segers, Manager New Business ABN AMRO MeesPierson

Interesse of meer weten?

Onze ervaren specialisten helpen u graag om u op weg te helpen met een duurzame beleggingsvorm die bij u past.

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring. Wilt u meer weten? Lees hier meer over Private Banking van ABN AMRO MeesPierson. 

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.

Ook interessant

Meisje bubbels

De 4 trends in duurzaam beleggen

Meer dan ooit is de duurzame beleggingswereld in beweging en kunt u uw vermogen aanwenden om positieve invloed te hebben. Op mens, milieu en maatschappij. Zo levert uw potentiële winst ook winst op voor anderen. De belangrijkste trends op een rij.

Man raapt plastic op van het strand

De 3 door beleggers meest genoemde redenen om duurzaam te beleggen

Duurzaam beleggen is de nieuwe norm. Maar waarom eigenlijk? 3 vaak genoemde redenen op een rij.

Auto rijdt door heuvelachtig gebied

Duurzaam beleggen

Onze maatschappij is aan het veranderen. Ook als het gaat over beleggen. Steeds meer beleggers beleggen (een deel van) hun portefeuille in duurzaam. U investeert in ondernemingen die voorop lopen bij het vinden en behouden van de balans tussen mens, milieu en maatschappij.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Heeft u interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
Hallo, ik ben chatbot Anna

Chat

Chat met chatbot Anna. Komt ze er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek over. Zo werkt het.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
Hallo, ik ben chatbot Anna

Chat

Chat direct met chatbot Anna voor vragen over uw dagelijkse bankzaken. Komt ze er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek over. Zo werkt het.