Wat is het rendement van duurzaam beleggen

Wat is het rendement van duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen: financieel én maatschappelijk rendement

Duurzame beleggingen zijn de toekomst van het beleggen. Door te beleggen in bedrijven die investeren in de juiste balans tussen mens, milieu en maatschappij hebben uw beleggingen een toekomstperspectief. Deze bedrijven zijn namelijk innovatiever en richten zich op vernieuwende technologieën waardoor zij op termijn beter zouden kunnen presteren. De afgelopen jaren hebben duurzame beleggingen gemiddeld nagenoeg evenveel rendement opgeleverd dan traditionele beleggingen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.*
 
Bron: ABN AMRO Vermogensbeheer, samengesteld rendement van 1-1-2016 t/m 31-12-2020. Resultaat na aftrek van alle kosten. Op basis van de meetkundige rekenmethode. Dit betreft de resultaten van de modelportefeuille, deze kunnen afwijken van de rendementen van de individuele klantportefeuille. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

Het rendement van de duurzame mandaten van ABN AMRO MeesPierson

Binnen het duurzame vermogensbeheer heeft u de keuze uit twee duurzame mandaten: het duurzaam fondsen mandaat en het duurzaam beleggen mandaat. Bij het duurzaam fondsen mandaat bestaat uw portefeuille uit duurzame beleggingsfondsen en individuele duurzame obligaties. Dit mandaat is beschikbaar voor beleggingsportefeuilles vanaf € 50.000,-. Binnen het duurzaam beleggen mandaat belegt u in aandelen van bedrijven die duurzaam ondernemen. Dit mandaat is beschikbaar voor beleggingsportefeuilles vanaf € 500.000,-. Maar welk rendement hebben deze mandaten opgeleverd?

Duurzaam beleggen mandaat rendement

Duurzaam Beleggen Mandaat

  • Beleggen in duurzame toekomst
  • Overzichtelijke portefeuille
  • Duidelijke keuzes, heldere doelen
Duurzaam fondsen mandaat rendement

Duurzaam Fondsen Mandaat

  • U belegt in innovatieve bedrijven die voorlopen in hun sector
  • Invloed op een betere wereld met uw beleggingen
  • Rendementen zijn nagenoeg gelijk met traditionele beleggingen

De in dit document aangeboden informatie is opgesteld door ABN AMRO Bank N.V. en is bedoeld als informatie in algemene zin en is niet toegespitst op uw persoonlijke situatie. De informatie mag daarom nadrukkelijk niet beschouwd worden als een advies of als een voorstel of aanbod tot 1) het kopen of verhandelen van beleggingsproducten en/of 2) het afnemen van beleggingsdiensten noch als een beleggingsadvies. Beslissingen op basis van de informatie uit dit document zijn voor uw eigen rekening en risico.

De informatie en de voorwaarden die van toepassing zijn op door ABN AMRO aangeboden beleggingsproducten en beleggingsdiensten verleend door ABN AMRO kunt u vinden in de Voorwaarden Beleggen ABN AMRO die verkrijgbaar zijn via www.abnamro.nl/beleggen. Hoewel ABN AMRO tracht juiste, volledige en actuele informatie uit betrouwbaar geachte bronnen aan te bieden, verstrekt ABN AMRO expliciet noch impliciet enige garantie dat de aangeboden informatie in dit document juist, volledig of actueel is. ABN AMRO aanvaardt geen aansprakelijkheid voor druk- en zetfouten.

Meer weten?

Wilt u beleggen in duurzaam vermogensbeheer met een van de duurzame mandaten? Neem contact op met uw private banker of beleggingsadviseur. Nog geen klant bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan een vrijblijvende afspraak.

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Heeft u interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
Hallo, ik ben chatbot Anna

Chat

Chat met chatbot Anna. Komt ze er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek over. Zo werkt het.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
Hallo, ik ben chatbot Anna

Chat

Chat direct met chatbot Anna voor vragen over uw dagelijkse bankzaken. Komt ze er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek over. Zo werkt het.