Man raapt plastic op van het strand

De 3 door beleggers meest genoemde redenen om duurzaam te beleggen

Een vermogen is meer dan veel geld. Het is hét middel om een positieve invloed te hebben. Om invulling te geven aan uw normen en waarden. Duurzaam beleggen is de nieuwe norm. Maar waarom eigenlijk? 3 vaak genoemde redenen op een rij.

 
Man bellend bij houten wand

1. Het systeem verandert

Geld stuurt de wereld. Steeds meer beleggers stappen over op duurzaam beleggen, wat betekent dat niet-duurzame bedrijven steeds minder geld aantrekken. Logischerwijs krimpt die markt daardoor. Er wordt nu nog steeds veel niet-duurzaam belegd, maar de verschuiving naar duurzaam is duidelijk zichtbaar.

Echtpaar spreekt met beleggingsadviseur

2. Er zijn geen duidelijke nadelen

Ten opzichte van traditioneel beleggen heeft duurzaam beleggen geen duidelijke nadelen. De ESG-criteria (Environmental, Social & Governance) zijn de afgelopen decennia talloze keren onderzocht, onder meer door Robert Eccles en Amir Amel-Zadeh van universiteit Oxford, net als de effecten van ESG op het bedrijfsresultaat. Wat blijkt? ESG voegt vooralsnog niet per definitie waarde toe, maar kost over langere termijn ook geen rendement.

Man met vier zoons op veranda

3. Duurzaam betekent met oog voor de toekomst

Er is steeds meer regelgeving op het gebied van duurzaamheid en landen doen hun best om hun CO2-uitstoot te reduceren. Kortom, niet-duurzame en vervuilende bedrijven krijgen het lastig. Duurzame bedrijven zijn zich vaak beter bewust van risico’s en zullen beter beleid hebben om incidenten te voorkomen. Ze zijn dus beter voorbereid op de toekomst.

Ian Segers, Manager New Business ABN AMRO MeesPierson

Interesse of meer weten?

Onze ervaren specialisten helpen u graag om u op weg te helpen met een duurzame beleggingsvorm die bij u past.

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring. Wilt u meer weten? Lees hier meer over Private Banking van ABN AMRO MeesPierson. 

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.

Ook interessant

Meisje bubbels

De 4 trends in duurzaam beleggen

Meer dan ooit is de duurzame beleggingswereld in beweging en kunt u uw vermogen aanwenden om positieve invloed te hebben. Op mens, milieu en maatschappij. Zo levert uw potentiële winst ook winst op voor anderen. De belangrijkste trends op een rij.

Echtpaar in gesprek met een adviseur

De 5 dingen die u moet weten als u overweegt duurzaam te beleggen

Duurzaam beleggen is dé manier om met uw vermogen impact te maken op mens, milieu en maatschappij. Maar waar begint u? Waar moet u op letten? 5 dingen die u moet weten.

Auto rijdt door heuvelachtig gebied

Duurzaam beleggen

Onze maatschappij is aan het veranderen. Ook als het gaat over beleggen. Steeds meer beleggers beleggen (een deel van) hun portefeuille in duurzaam. U investeert in ondernemingen die voorop lopen bij het vinden en behouden van de balans tussen mens, milieu en maatschappij.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Heeft u interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
Hallo, ik ben chatbot Anna

Chat

Chat met chatbot Anna. Komt ze er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek over. Zo werkt het.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
Hallo, ik ben chatbot Anna

Chat

Chat direct met chatbot Anna voor vragen over uw dagelijkse bankzaken. Komt ze er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek over. Zo werkt het.