Beleggingsstrategie

Lees het laatste markt commentaar

Update Beleggingsstrategie

6 mei 2020 - In de optiek van ABN AMRO is de recente marktrally niet houdbaar. Voordat zich een echt herstel aandient, kan er eerst mogelijk een tweede sterke daling volgen, dan wel een langdurige periode van zijwaartse handel.

Beleggingsstrategie 2020

De economische groei is vertraagd in 2019. Beleggers dachten dat het einde van de conjunctuurcyclus in zicht was. Er werd zelfs gevreesd voor een recessie. Maar de laatste tijd breekt af en toe de zon even door. Reden voor een iets optimistischere visie. Wat kunt u verwachten? Met welke risico’s moet u als belegger rekening houden? En: waar liggen uw kansen? In zes stappen nemen we u mee in onze beleggingsvooruitzichten voor 2020.

Strategische richting

De Amerikaanse economie groeit sinds 2009. En het ziet ernaar uit dat deze economische opmars in de komende maanden een plek in de recordboeken gaat verwerven als langstdurende groeigolf in de VS ooit. Hoe langer de groei aanhoudt, des te sterker vragen beleggers zich af wanneer het einde in zicht is.

Beleggingskansen in energieopslag

Overheden en bedrijven spannen zich in om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Onze stroomvoorziening zal steeds meer afhankelijk zijn van duurzame energie. En ook om onze elektrische auto's te laten rijden hebben we duurzame energie nodig. Dit brengt met zich mee dat energieopslag van cruciaal belang wordt. En dat levert kansen op voor beleggers.

Impactbeleggen: beleggingsstrategie ABN AMRO MeesPierson

Impactbeleggen: hoe maak je het verschil?

Het verschil maken – dat willen we allemaal. We willen iets positiefs doen voor onze familie, voor onze gemeenschap, voor onze toekomst, voor de wereld om ons heen. Duurzame beleggers ondersteunen positieve ontwikkelingen wereldwijd. Impactbeleggen kan hierbij een rol spelen.

Macro-economisch: beleggingsstrategie ABN AMRO MeesPierson

Wereldeconomie: in de goede richting

Voor beleggers was 2019 een jaar vol onzekerheden. Denk aan het handelsconflict tussen de VS en China, en de Brexit. Onzekerheden zullen in 2020 een rol blijven spelen. Toch is het plaatje niet alleen maar negatief.

Aandelen: Belegingsstrategie ABN AMRO MeesPierson

Aandelen: evenwichtige benadering

Aandelenmarkten presteerden tot dusver prima in 2019, mede dankzij de ommezwaai in het beleid van centrale banken en de afnemende politieke risico’s. Maar de economische situatie en de bedrijfswinsten lieten een ander beeld zien. De wereldeconomie vertraagde en de winstgroei nam af. Voor 2020 houden wij rekening met twee scenario’s.

Portefeuille Allocatie: belegingsstrategie ABN AMRO MeesPierson

Factorbeleggen: extra rendement ondanks lage rente

Factorbeleggen kan een interessante bron van extra rendement zijn. Bij factorbeleggen wordt over de grenzen van de traditionele beleggingscategorieën heen gekeken. Het doel: rendement behalen door te focussen op specifieke factoren. Beleggingen met een focus op, bijvoorbeeld, waarde, groei of omvang, kunnen een premie opleveren. En dat is geen overbodige luxe nu de lage rente de verwachte portefeuillerendementen drukt.

Obligaties: beleggingsstrategie ABN AMRO MeesPierson

Obligaties: de druk neemt toe

De rente op veel Europese staatobligaties is negatief. Daarom hebben wij het zwaartepunt van obligatieportefeuilles sinds enige tijd verlegd naar investment-grade bedrijfsobligaties. Voor 2020 blijven wij deze strategie aanbevelen. Maar waakzaamheid is vereist: zelfs de kleinste economische zonnestraaltjes kunnen ertoe leiden dat de obligatiemarkt hogere rentes gaat verwachten.

Grondstoffen

Grondstoffen & valuta's

Goud en olie zijn twee belangrijke componenten van de grondstoffensector. Hoewel beide grondstoffen gevoelig zijn voor ontwikkelingen op het wereldtoneel, lijken de prijzen van goud en olie op dit moment geen duidelijke richting te hebben. Maar in 2020 kan daar verandering in komen: wij denken dat zowel de goud- als de olieprijs eind 2020 hoger zal liggen dan nu.

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring. Wilt u meer weten? Lees hier meer over Private Banking van ABN AMRO MeesPierson. 

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Heeft u interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
WhatsApp

WhatsApp

Ongevraagd een WhatsApp van ons gekregen? Reageer dan niet om phishing te voorkomen. Lees meer over het gebruik van WhatsApp.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak. Als u wilt, kunnen we u ook direct terugbellen.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
WhatsApp

WhatsApp

Ongevraagd een WhatsApp van ons gekregen? Reageer dan niet om phishing te voorkomen. Lees meer over het gebruik van WhatsApp.