Beleggingsstrategie

Wanneer de mist optrekt

Door het coronavirus is de economische situatie op kortere termijn in mist gehuld. In deze Beleggingsstrategie kijken we daarom niet alleen naar de tweede helft van 2020. We kijken ook naar de langere termijn. Hoe ziet de beleggingswereld eruit wanneer de mist eenmaal optrekt?

Beleggingsstrategie

Beleggingsstrategie – update november

25 november 2020 -De huidige omstandigheden vormen een goede basis voor een krachtig herstel vanaf het tweede kwartaal van 2021. Voor ABN AMRO is dit reden om meer risico aan de portefeuille toe te voegen. ABN AMRO doet beleggers de suggestie om te kiezen voor een overwogen positie in aandelen, met name door de weging in opkomende markten te vergroten.

Beleggen vanaf de tweede helft van 2020: hoe nu verder?

Als gevolg van het coronavirus zit de economie momenteel in een diepe recessie. Wat betekent dat voor de beleggingsvooruitzichten op de korte en middellange termijn? Hoofd Beleggingsstrategie Ralph Wessels neemt u mee. Op dit moment zijn we nog terughoudend in onze portefeuille, maar kijken we met een 12 tot 18-maands blik, dan zijn wij positief en denken we dat aandelen dé beleggingscategorie zijn.

Strategische richting: Wanneer de mist optrekt

De economie heeft te lijden onder ongekende lockdowns die ingesteld zijn om het coronavirus te bestrijden. Als we naar de komende maanden kijken, is er veel onzekerheid. Want het blijft onduidelijk in hoeverre de economie kan worden heropend zonder dat de medische risico's toenemen. Voor de langere termijn is het al duidelijk dat de huidige pandemie langdurige gevolgen zal hebben.

Macro-economie: Vijf redenen waarom het herstel tijd zal vergen

Nu de beperkingen van de economische activiteit geleidelijk worden opgeheven, hangt er optimisme in de lucht. Wij verwachten niet dat de economie snel een aanhoudend, sterk herstel zal laten zien. Een opleving van de activiteit rond het midden van dit jaar zal hoogstwaarschijnlijk gevolgd worden door hernieuwde economische zwakte. Wij geven vijf redenen om te verwachten dat het herstel tijd zal vergen.

Macro-economisch: beleggingsstrategie ABN AMRO MeesPierson

Aandelen: ‘bears’ versus ‘bulls’

Door de coronacrisis zijn aandelenkoersen in minder dan een maand tijd met 30 tot 40% gedaald. Gelukkig kwamen centrale banken snel in actie. Monetaire stimuleringsmaatregelen zorgden daarna voor een sterke opleving van de aandelenmarkt. Hoe nu verder?

Obligaties: beleggingsstrategie ABN AMRO MeesPierson

Obligaties: Zonnig plaatje voor bedrijfsobligaties

Centrale banken hebben beleidsmaatregelen genomen in reactie op het coronavirus. Hierdoor is de rente op toonaangevende staatsobligaties fors omlaag gegaan. In de markten zagen we de afgelopen tijd sterk risicomijdend gedrag.

Aandelen: Belegingsstrategie ABN AMRO MeesPierson

Aandelenthema: Coronavirus als versneller van verandering

Als gevolg van de coronacrisis raken langetermijntrends versneld ingeburgerd. Beleggers kunnen van die trends profiteren. We zien kansen op gebieden als online winkelen, digitaal betalen, home entertainment en technologie die thuiswerken mogelijk maakt.

Valuta

Valuta's: Langetermijnbeeld verslechtert voor dollar

De Amerikaanse dollar is dit jaar gestegen versus een aantal belangrijke valuta’s. Ten opzichte van een breder mandje van valuta’s is de dollar zelfs meer gestegen. Zal de dollar verder stijgen?

Grondstoffen

Grondstoffen: Voorzichtigheid geboden ondanks verwacht herstel

De prijzen van bijna alle grondstoffen zijn de eerste maanden van dit jaar sterk onder druk gekomen. Alleen de prijs van goud is iets gestegen. Hoewel grondstofprijzen zich kunnen herstellen als de economie aantrekt, zijn wij voorzichtig. Grondstofvoorraden zijn momenteel groot. Dit betekent dat het opwaarts prijspotentieel beperkt is.

Portefeuille Allocatie: belegingsstrategie ABN AMRO MeesPierson

Assetallocatie: Lessen uit de geschiedenis

Elke economische en financiële crisis is anders. Dat geldt zeker voor de coronacrisis. We hebben nog nooit zo'n wereldwijde lockdown van economische activiteiten meegemaakt. En niet eerder hebben we overheden en centrale banken zulke enorme steunmaatregelen zien nemen.

Kijk het webinar terug

12 juni - Door het coronavirus is de economische situatie op kortere termijn in mist gehuld. In de Beleggingsstrategie ‘Wanneer de mist optrekt’ kijken we daarom niet alleen naar de tweede helft van 2020. We kijken ook naar de langere termijn. Hoe ziet de beleggingswereld eruit wanneer de mist eenmaal optrekt? Tijdens het webinar stonden Mary Pieterse-Bloem (Lid van het ABN AMRO Beleggingscomité en Hoofd Obligatiebeleggen) en Ralph Wessels (Beleggingsstrateeg) uitgebreid stil bij de beleggingsstrategie en de meest gestelde vragen. 

Lees het laatste markt commentaar

Over Private Banking

Over Private Banking

Vermogen vraagt om persoonlijke aandacht. Want vermogen biedt kansen en verplichtingen. En omdat er veel op uw pad komt, is het prettig als er iemand met u meekijkt en meedenkt. Iemand die u helpt uw persoonlijke doelen te bereiken. Want met de juiste zorg en aandacht haalt alles uit het leven.

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring. Wilt u meer weten? Lees hier meer over Private Banking van ABN AMRO MeesPierson. 

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Heeft u interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
WhatsApp

WhatsApp

Ongevraagd een WhatsApp van ons gekregen? Reageer dan niet om phishing te voorkomen. Lees meer over het gebruik van WhatsApp.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak. Als u wilt, kunnen we u ook direct terugbellen.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
WhatsApp

WhatsApp

Ongevraagd een WhatsApp van ons gekregen? Reageer dan niet om phishing te voorkomen. Lees meer over het gebruik van WhatsApp.