Mee op de groeigolf

Beleggingsstrategie

In deze Beleggingsstrategie presenteren wij onze visie op de financiële markten, inclusief onze kijk op macro-economische ontwikkelingen, koerswijzigingen van centrale banken en beleidsverschuivingen die momenteel door de Chinese overheid worden doorgevoerd. Daarnaast staan we stil bij de regio’s en sectoren die onze voorkeur hebben en doen we suggesties hoe beleggers zich het beste kunnen positioneren om te profiteren van de aanhoudende groeigolf. Tot slot is er een belangrijke rol weggelegd voor de opkomende markten, met name voor obligatiebeleggers. En ook op het vlak van duurzaam beleggen bieden opkomende markten interessante beleggingsmogelijkheden.

Beleggingsstrategie: update 17 juli 2019

De voortgaande koersrally op de aandelenmarkten is voor beleggers een mooie meevaller. Het vierde kwartaal van 2018 was heel moeizaam. Maar door de stijgende markten zijn de portefeuilles van de meeste beleggers meer dan hersteld van de scherpe dalingen van eind vorig jaar.

Beleggingsstrategie tweede helft 2019

Het laatste kwartaal van 2018 eindigde in mineur. Vooralsnog laat 2019 een totaal ander beeld zien. Een fors herstel. Als belegger vraagt u zich misschien af: hoe nu verder? Welke beleggingskansen biedt de tweede helft van 2019? 

In deze video nemen we u in 5 minuten mee in onze Beleggingsvisie.

Strategische richting

De Amerikaanse economie groeit sinds 2009. En het ziet ernaar uit dat deze economische opmars in de komende maanden een plek in de recordboeken gaat verwerven als langstdurende groeigolf in de VS ooit. Hoe langer de groei aanhoudt, des te sterker vragen beleggers zich af wanneer het einde in zicht is.

Lees de Portfolio allocatie

Ongetwijfeld raakt u zo nu en dan verzeild in discussies over de vraag wanneer er in aandelen gestapt moet worden en wanneer het tijd is om juist helemaal uit te stappen. Vaak passeren in dat soort gesprekken de marktomstandigheden en de wereldwijde macrosituatie de revue, gevolgd door een inschatting van het beste in- of uitstapmoment.

Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen is een manier om de overgang naar een duurzamere toekomst te financieren. Maar een duurzame benadering kan in opkomende markten lastiger te realiseren zijn dan in andere regio’s.

Macro economisch

Vorig jaar werd er gevreesd dat er bij één of meerdere toonaangevende economieën een recessie voor de deur stond. Sommige negatieve factoren die drukten op de groei hebben echter aan kracht ingeboet. Dat gaf reden tot optimisme. Maar toen twitterde president Trump...

Aandelen en thema

Aandelenmarkten lijken zich op een kruispunt te bevinden. Veel hangt daarbij af van hoe de economie zich zal ontwikkelen in de tweede helft van dit jaar. In de aandelenbijdrage praten we u bij over deze ontwikkelingen. Ook introduceren we een nieuw aandelenthema: beleggen in water.

Obligaties

Te midden van een klimaat waarin rentes voor langere tijd laag blijven, is het voor obligatiebeleggers lastig om rendement te genereren. Wie belegt in toonaangevende staatsobligaties moet rekenen op een zeer karige oogst. Vanuit rendementsoogpunt kunnen beleggers zich daarom beter focussen op bedrijfsobligaties en obligaties uit opkomende markten.

Grondstoffen

Sinds eind maart is de goudprijs aanzienlijk gedaald. Het herstel van de rente op Amerikaanse Treasuries, de sterkere Amerikaanse dollar en getemperde marktverwachtingen met betrekking tot renteverlagingen in de VS vormden hierbij de belangrijkste boosdoeners.

Valuta

Op dit moment speelt de Amerikaanse dollar een leidende rol binnen het wereldwijde financiële stelsel. Maar op de lange termijn kan de dominantie van de dollar wat gaan afnemen.

Download

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring. Wilt u meer weten? Lees hier meer over Private Banking van ABN AMRO MeesPierson. 

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Heeft u interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
WhatsApp

WhatsApp

Ongevraagd een WhatsApp van ons gekregen? Reageer dan niet om phishing te voorkomen. Lees meer over het gebruik van WhatsApp.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Heeft u interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
WhatsApp

WhatsApp

Ongevraagd een WhatsApp van ons gekregen? Reageer dan niet om phishing te voorkomen. Lees meer over het gebruik van WhatsApp.