Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Marc en Sarah: vermogen behouden en laten groeien

Verhaal uit de praktijk

Ontdek hoe ondernemers zoals Sarah en Marc hun vermogen hebben geïnvesteerd op een manier die bij hun situatie past.

 

Marc kiest voor vermogensbehoud en zekerheid

Marc (46) heeft goed nagedacht over zijn wensen en doelen en komt tot de conclusie dat hij in zijn 15 jaar als ondernemer genoeg risico’s heeft gelopen. Hij heeft er behoefte aan dat zijn opgebouwde vermogen zekerheid en stabiliteit geeft. Ook wil hij een groot deel van zijn vermogen altijd direct beschikbaar hebben. Marc heeft ervoor gekozen om zijn investeringen zo te kiezen dat deze hem gemak bieden, en dus ook als doel om zijn vermogen te behouden. 

Naar aanleiding van Marc zijn doelen heeft hij ervoor gekozen om zijn vermogen als volgt te verdelen: 

 

Sarah wil dat haar vermogen optimaal voor haar werkt

Sarah (43) is gewend om risico te lopen. Nu zij een vermogen heeft opgebouwd, wil zij dat vermogen niet alleen behouden maar ook laten groeien. Om dit te bereiken heeft zij gekozen voor offensievere investeringen zoals aandelen en private equity. Daarnaast wil zij ook haar kennis en ondernemerschap blijven inzetten voor startende ondernemers en investeert in Venture Capital. Sarah gelooft in innovatieve projecten en heeft met haar privé vermogen ook een kleine investering gedaan in cryptovaluta.

Naar aanleiding van Sarah haar doelen heeft zij ervoor gekozen om haar vermogen als volgt te verdelen:

 

Een Vermogensplan bood Sarah en Marc inzicht

Met een Vermogensplan brengen we uw wensen en doelen in kaart en bekijken we of en hoe deze financieel haalbaar zijn. Rekening houdend met de bewegingen van financiële markten, wisselende regelgeving of met andere levens veranderende gebeurtenissen, zoals een scheiding. Het geeft inzicht en maakt mogelijkheden helder. 

We kunnen bijvoorbeeld inzichtelijk maken welke impact een grote uitgave – zoals een tweede woning of een grotere woning – heeft op het vermogen. Zowel op korte als lange termijn.

Tijdig beginnen voorkomt de noodzaak van een inhaalslag in de toekomst. Tijd is een krachtig instrument. Door het rendement-op-rendementeffect kan het vermogen op lange termijn doorgroeien. Een goed rendement op lange termijn helpt bovendien om het effect van inflatie te compenseren. 

De privacy van onze klanten waarborgen heeft voor ons de hoogste prioriteit. Daarom gebruiken we niet de echte namen in onze klantverhalen. We delen de lessen van onze klanten graag met u, omdat we uit ervaring weten dat de waarde van deze praktijkverhalen als waardevol ervaren worden.

 

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Of wilt u net als Sarah en Marc in gesprek met ons en heeft u interesse in een Vermogensplan?

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.