product_campagne_hero

Duurzaam Beleggingsadvies

Bijdragen aan een betere wereld

Duurzaam Beleggingsadvies

 • Met beleggen bijdragen aan een betere wereld
 • Bouw uw portefeuille op met uw beleggingsadviseur
 • U neemt de beleggingsbeslissingen

Duurzaam Beleggingsadvies is gericht op financieel rendement halen zonder inbreuk te maken op de welvaart of leefomstandigheden van volgende generaties. U bouwt samen met uw beleggingsadviseur uw portefeuille structureel op. Duurzaamheid én uw persoonlijke situatie, wensen, doelen en risicoprofiel staan daarbij centraal. Heeft u interesse? Maak dan een afspraak met een private banker.

Inzicht in kosten en opbrengsten

Meer informatie en voorwaarden

Wat is Duurzaam Beleggingsadvies?

Duurzaam Beleggingsadvies is gericht op beleggers die duurzaamheid belangrijk vinden en willen beleggen in bedrijven die rekening houden met de balans tussen mensen, leefomgeving en winst. Bij Duurzaam Beleggingsadvies heeft u met uw eigen beleggingsadviseur contact over uw beleggingsportefeuille.

Wij geven de voorkeur aan gespreid beleggen via duurzame beleggingsfondsen of indexproducten voor een goed gebalanceerde beleggingsportefeuille. Die portefeuille is ingericht volgens onze beleggingsvisie op duurzaam beleggen.

Spreekt duurzaam beleggen u aan maar wilt u liever zelf accenten leggen in uw beleggingsportefeuille? Dat kan ook. De door ons gevolgde aandelen en obligaties zijn voorzien van een duurzaamheidsindicator, zodat u kunt zien welke aandelen bij uw eigen duurzame visie passen. Daarnaast zijn er ook andere duurzame beleggingsfondsen beschikbaar. Vraag uw adviseur hiernaar.

Voor wie?

Duurzaam Beleggingsadvies is bedoeld voor beleggers bij ABN AMRO MeesPierson die hun beleggingsbeslissingen niet alleen willen nemen op basis van winst of verlies. Bij Duurzaam Beleggingsadvies kijkt u ook naar welvaart en leefomstandigheden van volgende generaties als u uw beslissingen neemt. 

Duurzaam Beleggingsadvies is beschikbaar voor beleggers met een vermogen vanaf € 500.000. Het tarief is gebaseerd op maximaal 50 transacties per jaar.

Wat zijn de beleggingsmogelijkheden?

Met Duurzaam Beleggingsadvies kunt u onder meer beleggen in aandelen, bedrijfs- en staatsobligaties, beleggingsfondsen, trackers, impactfondsen en gestructureerde beleggingsproducten.

 • Onze vermogensbeheerder ABN AMRO Investment Solutions biedt een scala van fondsen aan door het selecteren van externe fondsmanagers. Hierdoor krijgt u als klant toegang tot onderscheidende strategieën die veelal niet toegankelijk zijn voor particuliere beleggers in Nederland. De fondsen kunnen volledig worden ingericht naar de wensen en richtlijnen van ABN AMRO, bijvoorbeeld op het gebied van beleggingsbeleid, duurzaamheid, rentegevoeligheid en referentie-index.
 • Hiernaast leveren wij u via onze Structured Products & Treasury desk maatwerk in de vorm van gestructureerde beleggingsproducten, valutaproducten en renteproducten, zodat u kunt inspelen op uw beleggingsvisie en vermogensdoelen. U bepaalt zelf de kenmerken van het product, zoals de onderliggende waarde, looptijd, risico’s en uitgevende instelling
 • Uw beleggingsadviseur maakt regelmatig een gedegen en nauwkeurige analyse van uw beleggingsportefeuille. Die analyse bespreekt uw adviseur dan met u.
 • Daarnaast heeft u een revisiegesprek met uw private banker. In zo'n gesprek heeft u het over uw totale financiële situatie en uw tevredenheid over de financiële dienstverlening van ABN AMRO MeesPierson. Ook bespreekt u dan of Duurzaam Beleggingsadvies nog steeds bij u past.
Wat is de beleggingsstijl?

Duurzaam Beleggingsadvies staat voor een evenwichtig gespreide beleggingsportefeuille over de verschillende vermogenscategorieën. In onze Duurzaam Beleggingsadviesportefeuille volgen we het beleggingsadviesbeleid van de bank. We selecteren voor iedere beleggingscategorie de meest duurzame beleggingsfondsen en/of trackers.

We beleggen niet in hedge funds en grondstoffen. Binnen Duurzaam Beleggingsadvies is het niet mogelijk om te beleggen in aandelen met de duurzaamheidsindicator 'slecht'.

Daarnaast is het niet toegestaan te beleggen in opties, warrants en turbo's.

Duurzame bedrijven zijn vaak vooruitstrevend en lopen voorop bij het integreren van duurzaamheid in hun bedrijfsprocessen. Vaak zijn deze bedrijven van een kleinere omvang dan gemiddeld. Daarom kan een duurzame beleggingsportefeuille op korte termijn beweeglijker zijn dan andere portefeuilles. 

Hoe krijg ik informatie over mijn beleggingen?

Via diverse informatiebronnen bent u altijd goed op de hoogte over uw beleggingsportefeuille. Ook houden wij u steeds op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de markt, en als het nodig  is, neemt uw beleggingsadviseur contact met u op. Om de voordelen van Duurzaam Beleggingsadvies optimaal te benutten, adviseren wij u om Internet Bankieren te gebruiken.

 • Vermogensrapportage
  Ieder kwartaal ontvangt u per post of digitaal via Internet Bankieren een uitgebreide analyse van onder meer uw beleggingsportefeuille en de behaalde resultaten. Bovendien ontvangt u ieder jaar een overzicht voor uw belastingaangifte.
 • Vermogensdashboard
  Via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in uw beleggingsportefeuille. Dat is Vermogensrapportage Online. 
 • Mobiel Bankieren
  Met de app heeft u via uw smartphone of tablet altijd en overal inzicht in actuele koersen en in uw beleggingsportefeuille. Lees meer over Mobiel Bankieren.
 • Uitgebreide beleggingsinformatie
  Uitgebreide beleggingsinformatie, research en rekentools kunt u bekijken via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren, via deze site en in de Financial Focus. Lees meer over Internet Bankieren.
 • Actuele beleggingsinformatie.
  Afhankelijk van de marktontwikkelingen ontvangt u elk kwartaal updates over belangrijke onderwerpen voor uw portefeuille. Op basis van de beleggingsvooruitzichten sturen wij u ook een Adviesportefeuille. Is er actie nodig, dan ontvangt u een alert. Uw beleggingsadviseur neemt daarna telefonisch contact met u op.
 • Beleggingssuggesties
  U ontvangt koop- verkoop- en ruilsuggesties, plus het voorstel om uw beleggingsportefeuille aan te passen. Uw beleggingsadviseur bespreekt deze in het periodieke revisiegesprek.
Hoe doe ik een transactie?

U geeft uw beleggingsorders snel en eenvoudig door via:

 • uw beleggingsadviseur
 • Mijn Dealingroom. Lees hier meer over ons geavanceerde beleggingsplatform.
 • de beveiligde omgeving van Internet Bankieren
 • de Mobiel Bankieren app.

U kunt dividenden van aandelen in geld ontvangen of in de vorm van nieuwe aandelen. En voor sommige aandelen kunt u meedoen aan een dividendherbeleggingsplan (DRIP).

Wat zijn de kosten?

Advieskosten

Kiest u voor beleggingsadvies, dan betaalt u advieskosten. U betaalt de advieskosten over de waarde van de beleggingen in uw beleggingsportefeuille voor:

 • het beleggingsadvies dat u krijgt;
 • de administratie van uw beleggingsportefeuille;
 • de beleggingsinformatie die u ontvangt; en
 • de transacties (in euro's).

Transactiekosten

Transactiekosten zijn de kosten die u betaalt als u beleggingen koopt of verkoopt. De hoogte van de transactiekosten is afhankelijk van het type belegging. Bij Beleggen met Advies zitten de transactiekosten al in de advieskosten.

Goed om te weten

De meeste transactiekosten voor kopen en verkopen zijn inbegrepen. Soms betaalt u nog andere kosten. Op de tarievenpagina vindt u meer uitleg. Bekijk de tarieven.

Verklaring ongunstige effecten duurzaamheid

ABN AMRO MeesPierson houdt rekening met de belangrijkste negatieve gevolgen van beleggingsbeslissingen en advisering voor duurzaamheidsfactoren. Duurzaamheidsfactoren betreffen ecologische, sociale en werkgelegenheidszaken, eerbiediging van de mensenrechten, en bestrijding van corruptie en omkoping. Wij houden ons aan het Sustainability Risk Policy Framework (beleidsraamwerk voor risicobeheersing) van ABN AMRO Bank NV (‘ABN AMRO’). Het Sustainability Risk Policy Framework steunt mede op de verschillende codes voor verantwoord ondernemen en op internationaal erkende duurzaamheidsstandaarden of initiatieven waarbij ABN AMRO zich heeft aangesloten. Overeenkomstig het Sustainability Risk Policy Framework en de internationale standaarden, worden de volgende belangrijke negatieve duurzaamheidimpacts in aanmerking genomen:

 • Schending van de 10 principes van het Global Compact van de Verenigde Naties (“VN”)
 • Controverses
 • CO2-uitstoot als indicator voor klimaatverandering

Engagement wordt gebruikt om ondernemingen binnen het beleggingsuniversum te stimuleren om hun ondernemingsstrategie en prestaties te verbeteren. Hieronder vallen ook ecologische, sociale en governance (“ESG”) aspecten.

Lees hier de hele verklaring

Adverse Sustainability Impacts Statement (Verklaring ongunstige effecten)

Duurzaamheidsrisico's

Sustainability Risk in Investment Advice

Samenvatting

In het kort:

 • Met uw beleggingskeuzes draagt u bij aan een betere wereld voor volgende generaties 
 • U belegt niet in hedge funds en grondstoffen 
 • U belegt niet in opties, warrants en turbo's
 • U belegt niet in aandelen en obligaties met de duurzaamheidsindicator 'slecht' 
 • U belegt evenwichtig voor de lange termijn 
 • U belegt samen met uw persoonlijke beleggingsadviseur 
 • U heeft een jaarlijks revisiegesprek 
 • U heeft persoonlijk contact met uw beleggingsadviseur, afhankelijk van de samenstelling van uw portefeuille en ontwikkelingen op de financiële markten, maar minimaal 2 tot 4 keer per jaar 
 • U krijgt beleggingssuggesties en advies, gericht op een duurzame en stabiele samenstelling van uw beleggingsportefeuille 
 • Uw beleggingsportefeuille wordt actief gevolgd
 • U beslist zelf over koop en verkoop 
 • U krijgt periodieke rapportages.

Meer informatie en voorwaarden

Wat is Duurzaam Beleggingsadvies?

Duurzaam Beleggingsadvies is gericht op beleggers die duurzaamheid belangrijk vinden en willen beleggen in bedrijven die rekening houden met de balans tussen mensen, leefomgeving en winst. Bij Duurzaam Beleggingsadvies heeft u met uw eigen beleggingsadviseur contact over uw beleggingsportefeuille.

Wij geven de voorkeur aan gespreid beleggen via duurzame beleggingsfondsen of indexproducten voor een goed gebalanceerde beleggingsportefeuille. Die portefeuille is ingericht volgens onze beleggingsvisie op duurzaam beleggen.

Spreekt duurzaam beleggen u aan maar wilt u liever zelf accenten leggen in uw beleggingsportefeuille? Dat kan ook. De door ons gevolgde aandelen en obligaties zijn voorzien van een duurzaamheidsindicator, zodat u kunt zien welke aandelen bij uw eigen duurzame visie passen. Daarnaast zijn er ook andere duurzame beleggingsfondsen beschikbaar. Vraag uw adviseur hiernaar.

Voor wie?

Duurzaam Beleggingsadvies is bedoeld voor beleggers bij ABN AMRO MeesPierson die hun beleggingsbeslissingen niet alleen willen nemen op basis van winst of verlies. Bij Duurzaam Beleggingsadvies kijkt u ook naar welvaart en leefomstandigheden van volgende generaties als u uw beslissingen neemt. 

Duurzaam Beleggingsadvies is beschikbaar voor beleggers met een vermogen vanaf € 500.000. Het tarief is gebaseerd op maximaal 50 transacties per jaar.

Wat zijn de beleggingsmogelijkheden?

Met Duurzaam Beleggingsadvies kunt u onder meer beleggen in aandelen, bedrijfs- en staatsobligaties, beleggingsfondsen, trackers, impactfondsen en gestructureerde beleggingsproducten.

 • Onze vermogensbeheerder ABN AMRO Investment Solutions biedt een scala van fondsen aan door het selecteren van externe fondsmanagers. Hierdoor krijgt u als klant toegang tot onderscheidende strategieën die veelal niet toegankelijk zijn voor particuliere beleggers in Nederland. De fondsen kunnen volledig worden ingericht naar de wensen en richtlijnen van ABN AMRO, bijvoorbeeld op het gebied van beleggingsbeleid, duurzaamheid, rentegevoeligheid en referentie-index.
 • Hiernaast leveren wij u via onze Structured Products & Treasury desk maatwerk in de vorm van gestructureerde beleggingsproducten, valutaproducten en renteproducten, zodat u kunt inspelen op uw beleggingsvisie en vermogensdoelen. U bepaalt zelf de kenmerken van het product, zoals de onderliggende waarde, looptijd, risico’s en uitgevende instelling
 • Uw beleggingsadviseur maakt regelmatig een gedegen en nauwkeurige analyse van uw beleggingsportefeuille. Die analyse bespreekt uw adviseur dan met u.
 • Daarnaast heeft u een revisiegesprek met uw private banker. In zo'n gesprek heeft u het over uw totale financiële situatie en uw tevredenheid over de financiële dienstverlening van ABN AMRO MeesPierson. Ook bespreekt u dan of Duurzaam Beleggingsadvies nog steeds bij u past.

Wat is de beleggingsstijl?

Duurzaam Beleggingsadvies staat voor een evenwichtig gespreide beleggingsportefeuille over de verschillende vermogenscategorieën. In onze Duurzaam Beleggingsadviesportefeuille volgen we het beleggingsadviesbeleid van de bank. We selecteren voor iedere beleggingscategorie de meest duurzame beleggingsfondsen en/of trackers.

We beleggen niet in hedge funds en grondstoffen. Binnen Duurzaam Beleggingsadvies is het niet mogelijk om te beleggen in aandelen met de duurzaamheidsindicator 'slecht'.

Daarnaast is het niet toegestaan te beleggen in opties, warrants en turbo's.

Duurzame bedrijven zijn vaak vooruitstrevend en lopen voorop bij het integreren van duurzaamheid in hun bedrijfsprocessen. Vaak zijn deze bedrijven van een kleinere omvang dan gemiddeld. Daarom kan een duurzame beleggingsportefeuille op korte termijn beweeglijker zijn dan andere portefeuilles. 

Hoe krijg ik informatie over mijn beleggingen?

Via diverse informatiebronnen bent u altijd goed op de hoogte over uw beleggingsportefeuille. Ook houden wij u steeds op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de markt, en als het nodig  is, neemt uw beleggingsadviseur contact met u op. Om de voordelen van Duurzaam Beleggingsadvies optimaal te benutten, adviseren wij u om Internet Bankieren te gebruiken.

 • Vermogensrapportage
  Ieder kwartaal ontvangt u per post of digitaal via Internet Bankieren een uitgebreide analyse van onder meer uw beleggingsportefeuille en de behaalde resultaten. Bovendien ontvangt u ieder jaar een overzicht voor uw belastingaangifte.
 • Vermogensdashboard
  Via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in uw beleggingsportefeuille. Dat is Vermogensrapportage Online. 
 • Mobiel Bankieren
  Met de app heeft u via uw smartphone of tablet altijd en overal inzicht in actuele koersen en in uw beleggingsportefeuille. Lees meer over Mobiel Bankieren.
 • Uitgebreide beleggingsinformatie
  Uitgebreide beleggingsinformatie, research en rekentools kunt u bekijken via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren, via deze site en in de Financial Focus. Lees meer over Internet Bankieren.
 • Actuele beleggingsinformatie.
  Afhankelijk van de marktontwikkelingen ontvangt u elk kwartaal updates over belangrijke onderwerpen voor uw portefeuille. Op basis van de beleggingsvooruitzichten sturen wij u ook een Adviesportefeuille. Is er actie nodig, dan ontvangt u een alert. Uw beleggingsadviseur neemt daarna telefonisch contact met u op.
 • Beleggingssuggesties
  U ontvangt koop- verkoop- en ruilsuggesties, plus het voorstel om uw beleggingsportefeuille aan te passen. Uw beleggingsadviseur bespreekt deze in het periodieke revisiegesprek.

Hoe doe ik een transactie?

U geeft uw beleggingsorders snel en eenvoudig door via:

 • uw beleggingsadviseur
 • Mijn Dealingroom. Lees hier meer over ons geavanceerde beleggingsplatform.
 • de beveiligde omgeving van Internet Bankieren
 • de Mobiel Bankieren app.

U kunt dividenden van aandelen in geld ontvangen of in de vorm van nieuwe aandelen. En voor sommige aandelen kunt u meedoen aan een dividendherbeleggingsplan (DRIP).

Wat zijn de kosten?

Advieskosten

Kiest u voor beleggingsadvies, dan betaalt u advieskosten. U betaalt de advieskosten over de waarde van de beleggingen in uw beleggingsportefeuille voor:

 • het beleggingsadvies dat u krijgt;
 • de administratie van uw beleggingsportefeuille;
 • de beleggingsinformatie die u ontvangt; en
 • de transacties (in euro's).

Transactiekosten

Transactiekosten zijn de kosten die u betaalt als u beleggingen koopt of verkoopt. De hoogte van de transactiekosten is afhankelijk van het type belegging. Bij Beleggen met Advies zitten de transactiekosten al in de advieskosten.

Goed om te weten

De meeste transactiekosten voor kopen en verkopen zijn inbegrepen. Soms betaalt u nog andere kosten. Op de tarievenpagina vindt u meer uitleg. Bekijk de tarieven.

Verklaring ongunstige effecten duurzaamheid

ABN AMRO MeesPierson houdt rekening met de belangrijkste negatieve gevolgen van beleggingsbeslissingen en advisering voor duurzaamheidsfactoren. Duurzaamheidsfactoren betreffen ecologische, sociale en werkgelegenheidszaken, eerbiediging van de mensenrechten, en bestrijding van corruptie en omkoping. Wij houden ons aan het Sustainability Risk Policy Framework (beleidsraamwerk voor risicobeheersing) van ABN AMRO Bank NV (‘ABN AMRO’). Het Sustainability Risk Policy Framework steunt mede op de verschillende codes voor verantwoord ondernemen en op internationaal erkende duurzaamheidsstandaarden of initiatieven waarbij ABN AMRO zich heeft aangesloten. Overeenkomstig het Sustainability Risk Policy Framework en de internationale standaarden, worden de volgende belangrijke negatieve duurzaamheidimpacts in aanmerking genomen:

 • Schending van de 10 principes van het Global Compact van de Verenigde Naties (“VN”)
 • Controverses
 • CO2-uitstoot als indicator voor klimaatverandering

Engagement wordt gebruikt om ondernemingen binnen het beleggingsuniversum te stimuleren om hun ondernemingsstrategie en prestaties te verbeteren. Hieronder vallen ook ecologische, sociale en governance (“ESG”) aspecten.

Lees hier de hele verklaring

Adverse Sustainability Impacts Statement (Verklaring ongunstige effecten)

Duurzaamheidsrisico's

Sustainability Risk in Investment Advice

Samenvatting

In het kort:

 • Met uw beleggingskeuzes draagt u bij aan een betere wereld voor volgende generaties 
 • U belegt niet in hedge funds en grondstoffen 
 • U belegt niet in opties, warrants en turbo's
 • U belegt niet in aandelen en obligaties met de duurzaamheidsindicator 'slecht' 
 • U belegt evenwichtig voor de lange termijn 
 • U belegt samen met uw persoonlijke beleggingsadviseur 
 • U heeft een jaarlijks revisiegesprek 
 • U heeft persoonlijk contact met uw beleggingsadviseur, afhankelijk van de samenstelling van uw portefeuille en ontwikkelingen op de financiële markten, maar minimaal 2 tot 4 keer per jaar 
 • U krijgt beleggingssuggesties en advies, gericht op een duurzame en stabiele samenstelling van uw beleggingsportefeuille 
 • Uw beleggingsportefeuille wordt actief gevolgd
 • U beslist zelf over koop en verkoop 
 • U krijgt periodieke rapportages.
Mijn Dealingroom

Een professioneel beleggingsplatform

Met Zelf Beleggen Plus of Beleggingsadvies kunt u gebruikmaken van Mijn Dealingroom, zonder extra kosten. Dit geavanceerde beleggingsplatform is speciaal voor wie intensief belegt. U heeft toegang tot realtime koersinformatie, handige tools en diverse vormen van technische analyse. Natuurlijk kunt u ook orders opgeven via Internet Bankieren of de ABN AMRO app.

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring. Wilt u meer weten? Lees hier meer over Private Banking van ABN AMRO MeesPierson. 

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Heeft u interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
Hallo, ik ben chatbot Anna

Chat

Chat met chatbot Anna. Komt ze er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek over. Zo werkt het.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
Hallo, ik ben chatbot Anna

Chat

Chat direct met chatbot Anna voor vragen over uw dagelijkse bankzaken. Komt ze er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek over. Zo werkt het.