Bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht & verkoop

Uitgebreide service voor, tijdens en na de bedrijfsoverdracht

  • Uitgebreide en persoonlijke ondersteuning bij de overdracht
  • Ook in de periode na de overdracht staan wij voor u klaar
  • The Exit Years: lees meer over de ervaring van andere ondernemers

Speciaal voor ondernemers

Een bedrijfsverkoop is voor de buitenwereld vaak een makkelijk gegeven. Iemand verkoopt zijn bedrijf en ontvangt daar een bedrag voor. De praktijk is anders. Het is een rationele en emotionele rollercoaster. Daar ondersteunen wij u graag bij. Bent u ondernemer en bent u van plan om nu of in de komende jaren uw bedrijf te verkopen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

The Exit Years: ondernemers delen hun verhaal

Hoe hebben andere ondernemers de verkoop van hun bedrijf ervaren? Welke hoogpunten en dieptepunten hebben zij beleefd en wat bleken de valkuilen te zijn? En hoe hebben wij hen daarbij ondersteund? Bestel het (digitale) boek The Exit Years met unieke verhalen van inspirerende ondernemers. Kijk ook de documentaire.

10 Tips van onze expert Thijs Melief

Gemiddeld maken ondernemers slechts 1 keer een bedrijfsoverdracht mee. Zorgen voor een goede overdracht is dus belangrijk.

  • Neem de tijd
  • Breng de structuur van de onderneming op orde
  • Schakel deskundige hulp in

Bekijk alle tips van Thijs in deze video.

Bedrijfsoverdracht

Overdragen of niet?

Het is altijd de vraag wanneer het tijd is om een bedrijf te verkopen. Vaak zit er tussen het moment van het besluit om je bedrijf van de hand te doen en de daadwerkelijke overdracht wel een jaar of vijf. Een advies kan zijn om nu alvast een bedrag veilig te stellen, zodat u daar goed van kan leven en uw bedrijf uit de risicosfeer te halen.

Bedrijfsoverdracht

Rationeel versus emotioneel

De keuze om een bedrijf over te dragen of te verkopen is lang niet altijd een rationele keuze. Er komt ook nogal wat emotie bij kijken. Want u verkoopt ook uw kindje. Dat moet in goede handen terecht komen. We maken graag onderdeel uit van het bedrijfsoverdracht proces dat niet alleen om het rationele maar ook het emotionele aspect gaat. We kennen onze ondernemers goed waardoor we de juiste specialisten op het juiste moment bij elkaar kunnen brengen.

Bedrijfsoverdracht | ABN AMRO Zakelijk

Ondernemen is vooruitkijken

Als ondernemer moet u vooruitkijken. Hoe gaat u straks uw bedrijf overdragen? Met onze kennis en ervaring helpen wij uw onderneming verder te brengen. Zodat uw bedrijf ook in de toekomst relevant blijft. Wij denken graag met u mee over de verschillende mogelijkheden.

onze aanpak

Overdrachtsevenwicht: Uw route naar bedrijfsoverdracht

De toekomst van uw onderneming wilt u natuurlijk zo goed mogelijk regelen. Zodat het met uw onderneming ook goed gaat zodra u niet meer zelf aan het roer staat. Maar ook privé wilt u alles op orde hebben voor later. Op de route naar bedrijfsoverdracht zijn er verschillende afwegingen en we begrijpen dat u met veel vragen zit. Daar gaan we u bij helpen.

Familiebedrijf

Bedrijf overdragen aan familie?

Er zijn talloze voorbeelden te noemen van familiebedrijven die al decennia of zelfs eeuwen bestaan. Welke ondernemer droomt er niet van als zijn nageslacht het bedrijf voortzet? Maar er is wel een belangrijke variabele: de kinderen moeten er geschikt voor zijn. Daarbij geldt ook dat een overname in de familie een heel andere benadering is. De hoogste opbrengst is niet het belangrijkste en is ook niet te realiseren voor de nieuwe generatie. In dit kader zijn er allerlei mogelijkheden om de overname soepel te laten verlopen.

Bedrijf verkopen: hoe?

Bedrijf verkopen: hoe?

De keuze is gemaakt, u gaat uw bedrijf verkopen. Er volgen gesprekken met de accountant, een fiscalist en uw bank. Wij zorgen er op zo’n moment voor dat de verschillende disciplines binnen onze bank aan het werk gaan. Vaak laten we ook iemand van de afdeling vermogensplanning aanhaken bij de gesprekken. Dit is om er voor te zorgen dat er ook al naar de toekomst wordt gekeken en dat er slim wordt nagedacht over zaken als onroerend goed. Moet je dat aanhouden of mee verkopen?

is er leven na de zaak?

Is er leven na de verkoop?

Ondernemers werken vaak keihard en zitten in een ritme van lange werkweken, als het niet meer is. En dan verkoopt u uw bedrijf… En dan? Het geld is leuk, maar het werk was ook leuk. Een jonge cliënt van ons heeft recent zijn bedrijf verkocht. Maar hij is 40 jaar oud. Hij wilde absoluut nog door. Begrijpelijk. In overleg met de klant is het vermogen zo gestructureerd, waardoor een bedrag veilig apart gezet is waar hij heel goed van kan leven. Met het andere deel is hij weer verder gaan ondernemen.

Informal Investment Services
Vrouw kijkt op haar smartphone

In gesprek met ondernemers

Is er leven na de zaak? Wat zijn de ervaringen van ondernemers met het verkopen van hun bedrijf? Ronnie Overgoor gaat in gesprek met inspirerende ondernemers, waaronder Janneke Niessen en Marcel Broersma. Teun de Jong, vermogensplanner bij ABN AMRO MeesPierson, vertelt meer over zijn ervaringen bij het helpen van ondernemers. Bekijk de video's of luister de podcasts.

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring.

Speciaal voor ondernemers

Bij ABN AMRO MeesPierson zijn we dé sparringspartner voor u als ondernemer. Zowel wanneer u uw onderneming wilt laten groeien, als wanneer u in de volgende fase bent en nadenkt over het optimaliseren van de structuur van uw vermogen. Maar we zijn er ook wanneer u toe bent aan de overdracht van uw bedrijf en de fase daarna.