Naar de navigatie Naar de inhoud

Private Banking Beleggingsrekening

Sparen en beleggen in één

Private Banking Beleggingsrekening

De Private Banking Beleggingsrekening is direct gekoppeld aan uw effectendepot. Hierdoor kunt u sparen en beleggen met één rekening. Geld dat u verdient met beleggen komt direct op uw Beleggingsrekening.

 

 • Combineer deze spaarrekening met uw beleggingsdepot
 • Tot en met € 1.200.000,- ontvangt u 0,20% rente over het geld waarmee u niet belegd
 • Altijd kosteloos uw spaargeld inleggen en opnemen

Alles over de spaarrekening

 • Wat is de Private Banking Beleggingsrekening?

  De Private Banking Beleggingsrekening is een spaarrekening waarmee u ook kunt beleggen. U kunt direct van uw Private Banking Beleggingsrekening beleggingen kopen. Ook als u beleggingen verkoopt, staat het bedrag direct op uw Private Banking Beleggingsrekening. U mag altijd uw spaargeld inleggen en opnemen.

 • Voor wie?

  De Private Banking klanten die een spaarrekening kunnen openen zijn: particulieren, particuliere pensioen B.V.’s, stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk, die geen onderneming drijven.

 • Wat zijn de voorwaarden?

 • Wat is de rente?

  0,20%
  Deze rente ontvangt u over spaargeld tot en met € 1.200.000,-. Voor het bedrag boven € 1.200.000,- geldt een tarief van 0,00%.

  De rentepercentages zijn variabel. Dit betekent dat ABN AMRO MeesPierson de rente kan wijzigen, ook tijdens het kwartaal.

 • Wanneer krijg ik de rente?

  Wij maken de rente naar u over op 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december. U ziet deze rentebijschrijving na 2 werkdagen bij uw bij- en afschrijvingen.

 • Hoe wordt de rente berekend?

  De rente van 0,20% noemen wij ‘effectief op jaarbasis’ (effectieve rente). U krijgt elk kalenderkwartaal rente op het bedrag dat op uw Private Banking Spaarrekening staat. Laat u uw geld met de rente die u elk kwartaal krijgt een jaar op de rekening staan? Dan krijgt u 'rente op rente'. Zo komt de rente uit op 0,20%.

 • Hoeveel kan ik kosteloos opnemen?

  U kunt het hele bedrag van uw spaarrekening opnemen. Dat kost u niets.

 • Hoe kan ik geld storten?

  U mag altijd geld storten. Dit doet u door een bedrag in euro over te maken naar uw Private Banking Beleggingsrekening of door uw beleggingen te verkopen. Voor de verkoop van beleggingen betaalt u de gebruikelijke kosten.

 • Hoe neem ik geld op?

  U heeft een beleggingsdepot nodig om te kunnen beleggen met de Private Banking Beleggingsrekening. Dit kan een bestaand beleggingsdepot zijn of een nieuw beleggingsdepot.
  U kunt op elk moment dat u wilt uw spaargeld opnemen. Dat kost u niets. Voor de verkoop van beleggingen betaalt u de gebruikelijke kosten. U neemt geld op door een bedrag over te maken van uw spaarrekening naar uw betaalrekening. Of u koopt beleggingen aan via Internet Bankieren.

 • Hoe open ik een Private Banking Beleggingsrekening?

  U kunt een Private Banking Beleggingsrekening openen als u een beleggingsdepot heeft bij ABN AMRO. U opent een Private Banking Beleggingsrekening bij een van onze kantoren.

 • Hoe hef ik mijn Private Banking Beleggingsrekening op?

  U kunt uw Private Banking Beleggingsrekening opheffen wanneer u wilt. Het opheffen van uw spaarrekening kost u niets. U kunt uw spaarrekening opheffen via uw private banker of bij een van onze kantoren. Hiertoe heeft u wel nog een andere rekening bij ABN AMRO nodig. Hier kunnen wij de rente en eventueel het saldo naar toe boeken.

 • Is op deze rekening het depositogarantiestelsel van toepassing?

  Deze rekening valt onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt u als ABN AMRO Bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt u op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Meer informatie en het informatieblad is te vinden op abnamro.nl/garantiestelsel.

Afspraak maken voor een Private Banking Beleggingsrekening

Heeft u interesse in de Private Banking Beleggingsrekening? Maak een afspraak met een private banker om de spaarrekening aan te vragen.

Financieel Jaaroverzicht

Nu te downloaden

Financieel jaaroverzicht 2016

Uw Financieel Jaaroverzicht 2016 staat nu voor u klaar. Vanaf 1 maart kunt u uw vooraf ingevulde belastingaangifte controleren. Als u nu inlogt met uw e.dentifier, kunt u het overzicht direct downloaden.

Volg ons via

 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin