Naar de navigatie Naar de inhoud

Private Banking Beleggingsrekening

Sparen en beleggen in één

Private Banking Beleggingsrekening

De Private Banking Beleggingsrekening is direct gekoppeld aan uw effectendepot. Hierdoor kunt u sparen en beleggen met één rekening. Geld dat u verdient met beleggen komt direct op uw Beleggingsrekening.

 

 • Combineer deze spaarrekening met uw beleggingsdepot
 • Tot en met € 1.200.000,- ontvangt u 0,05% rente over het geld waarmee u niet belegd
 • Altijd kosteloos uw spaargeld inleggen en opnemen

Alles over de spaarrekening

 • Wat is de Private Banking Beleggingsrekening?

  De Private Banking Beleggingsrekening is een spaarrekening waarmee u ook kunt beleggen. U kunt direct van uw Private Banking Beleggingsrekening beleggingen kopen. Ook als u beleggingen verkoopt, staat het bedrag direct op uw Private Banking Beleggingsrekening. U mag altijd uw spaargeld inleggen en opnemen.

 • Voor wie?

  De Private Banking klanten die een spaarrekening kunnen openen zijn: particulieren, particuliere pensioen B.V.’s, stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk, die geen onderneming drijven.

 • Wat zijn de voorwaarden?

 • Wat is de rente?

  0,05%
  Deze rente ontvangt u over spaargeld tot en met € 1.200.000,-. Voor het bedrag boven € 1.200.000,- geldt een tarief van 0,00%.

  De rentepercentages zijn variabel. Dit betekent dat ABN AMRO MeesPierson de rente kan wijzigen, ook tijdens het kwartaal.

 • Wanneer krijg ik de rente?

  Wij maken de rente naar u over op 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december. U ziet deze rentebijschrijving na 2 werkdagen bij uw bij- en afschrijvingen.

 • Hoe wordt de rente berekend?

  De rente van 0,05% noemen wij ‘effectief op jaarbasis’ (effectieve rente). U krijgt elk kalenderkwartaal rente op het bedrag dat op uw Private Banking Spaarrekening staat. Laat u uw geld met de rente die u elk kwartaal krijgt een jaar op de rekening staan? Dan krijgt u 'rente op rente'. Zo komt de rente uit op 0,05%.

 • Hoeveel kan ik kosteloos opnemen?

  U kunt het hele bedrag van uw spaarrekening opnemen. Dat kost u niets.

 • Hoe kan ik geld storten?

  U mag altijd geld storten. Dit doet u door een bedrag in euro over te maken naar uw Private Banking Beleggingsrekening of door uw beleggingen te verkopen. Voor de verkoop van beleggingen betaalt u de gebruikelijke kosten.

 • Hoe neem ik geld op?

  U heeft een beleggingsdepot nodig om te kunnen beleggen met de Private Banking Beleggingsrekening. Dit kan een bestaand beleggingsdepot zijn of een nieuw beleggingsdepot.
  U kunt op elk moment dat u wilt uw spaargeld opnemen. Dat kost u niets. Voor de verkoop van beleggingen betaalt u de gebruikelijke kosten. U neemt geld op door een bedrag over te maken van uw spaarrekening naar uw betaalrekening. Of u koopt beleggingen aan via Internet Bankieren.

 • Hoe open ik een Private Banking Beleggingsrekening?

  U kunt een Private Banking Beleggingsrekening openen als u een beleggingsdepot heeft bij ABN AMRO. U opent een Private Banking Beleggingsrekening bij een van onze kantoren.

 • Hoe hef ik mijn Private Banking Beleggingsrekening op?

  U kunt uw Private Banking Beleggingsrekening opheffen wanneer u wilt. Het opheffen van uw spaarrekening kost u niets. U kunt uw spaarrekening opheffen via uw private banker of bij een van onze kantoren. Hiertoe heeft u wel nog een andere rekening bij ABN AMRO nodig. Hier kunnen wij de rente en eventueel het saldo naar toe boeken.

 • Is op deze rekening het depositogarantiestelsel van toepassing?

  Deze rekening valt onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt u als ABN AMRO Bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt u op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Meer informatie en het informatieblad is te vinden op abnamro.nl/garantiestelsel.

Afspraak maken voor een Private Banking Beleggingsrekening

Heeft u interesse in de Private Banking Beleggingsrekening? Maak een afspraak met een private banker om de spaarrekening aan te vragen.

Dagelijkse bankzaken?

Private Assistance helpt u graag

Team Private Assistance

Hulp nodig met uw dagelijkse bankzaken? Onze collega's van Private Assistance zitten voor u klaar. Bel +31 (0) 20 343 43 43.

Volg ons via

 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via LinkedIn