Cheques verzilveren stopt per 2020

Vanaf 1 januari 2020 kunt u bij ABN AMRO MeesPierson geen cheques meer verzilveren. De kosten voor het verwerken van een cheque zijn vaak hoger dan het bedrag van de cheque zelf.

Wat u kunt doen

Laat de verzender van de cheque(s) weten dat u geen cheques meer kunt ontvangen. Gebruik hiervoor de Engelse brief die u naar de verzender van de cheque kunt sturen. De brief legt uit waarom u geen cheques meer kunt ontvangen en wat het alternatief is.

Veelgestelde vragen over cheques

U kunt nog tot uiterlijk 31 december 2019 cheques verzilveren op een van onze kantoren. Vanaf 1 januari 2020 worden cheques niet meer aangenomen. Hierop is geen uitzondering mogelijk.

Laat de verzender van de cheque(s) weten dat u het geld via een overboeking wil ontvangen. Hiervoor kunt u de Engelse brief gebruiken. Vul de brief aan met uw gegevens en stuur deze naar de persoon of instelling van wie u de cheque ontvangt. De brief geeft aan waarom u geen cheques meer kunt ontvangen.

Op de websites van buitenlandse overheidsinstanties staat hoe een pensioenbetaling met een digitale overboeking ('direct deposit') uitgevoerd kan worden. Bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Canada en Australië.

Nee, ABN AMRO is niet wettelijk verplicht om een cheque te verzilveren.

Nee, de zorgplicht ligt bij de bedrijven en pensioenfondsen in het buitenland die nog cheques gebruiken (bijvoorbeeld de Verenigde Staten). De verzender van de cheque heeft een betaalverplichting aan u. Dat verandert niet wanneer u laat weten de cheque(s) niet meer te kunnen ontvangen.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Heeft u interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen tot 21.00 uur en op zaterdag tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
WhatsApp

WhatsApp

Ongevraagd een WhatsApp van ons gekregen? Reageer dan niet om phishing te voorkomen. Lees meer over het gebruik van WhatsApp.

Neem contact met ons op

Kalender

Maak een afspraak

Interesse in bankieren bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan vrijblijvend een afspraak. Als u wilt, kunnen we u ook direct terugbellen.

Callcenter

Private Assistance

Onze collega's van Private Assistance zijn op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar.

+31 (0)20 343 43 43
WhatsApp

WhatsApp

Ongevraagd een WhatsApp van ons gekregen? Reageer dan niet om phishing te voorkomen. Lees meer over het gebruik van WhatsApp.