Vermogensplanning

Wat zijn de mogelijkheden met uw vermogen?

U heeft een bepaalde toekomst voor ogen. Misschien wilt u uw bedrijf verkopen, eerder stoppen met werken, of wilt u een vakantiewoning in het buitenland. En wat zijn de gevolgen voor uw toekomstplannen wanneer er onverwacht iets met u gebeurt? Met vermogensplanning krijgt u helderheid in wat u daadwerkelijk kunt met uw vermogen.

Uw vermogen structureren op basis van uw doelen

Als u gaat bankieren bij ABN AMRO MeesPierson inventariseert uw private banker uw wensen, doelen en huidige financiële situatie. Hiermee krijgt u inzicht en weet u of en wanneer u uw doelen kunt realiseren. 

Wanneer uw vermogen complex is of als u ondernemer bent, helpt een specialist vermogensplanning u bij de planning van uw inkomen en uw vermogen. Dit wordt compleet op maat gemaakt en zowel uw privé als zakelijke situatie wordt daarin meegenomen. 

 

Hoe werkt vermogensplanning

 1. De specialist vermogensplanning

  Als uw vermogen complex is of u een eigen onderneming heeft, komt de specialist vermogensplanning bij u aan tafel.

 2. Uitgebreide analyse van uw situatie

  Uw specialist vermogensplanning presenteert u een zo volledig mogelijke situatieschets. Hierbij kijkt hij naar uw familie, vermogen en onderneming waarbij uzelf centraal staat. Waar ligt het accent bij wat u wilt met uw vermogen: groeien, in stand houden of overdragen? Wat is de strategie voor uw onderneming? Wat vindt u belangrijk voor uw familie?

 3. Privacy staat voorop

  Uw vermogen vraagt om discretie en veiligheid. De specialist vermogensplanning denkt met u mee als het om uw privacy gaat. Denk hierbij aan de UBO-registratie of het inrichten van uw organisatiestructuur.

 4. Overdragen van het vermogen

  Ook denken we mee over het overdragen van uw vermogen, nu of later. Belangrijke aandachtspunten hierbij: bepalen wie het vermogen moet ontvangen, op welke wijzen en onder welke voorwaarden. We hebben daarbij speciale aandacht voor bedrijfsopvolging en goede doelen.

 5. Welke diensten zijn geschikt voor uw situatie?

  Op basis van het vermogensplan geeft de specialist vermogensplanning aan welke diensten interessant voor u zijn. Samen met uw Private Banker en uw specialisten gaat u dan werken aan het behouden, groeien of overdragen van uw vermogen. 

  De informatie die u krijgt van de specialist vermogensplanning helpt u en uw fiscaal adviseur bij het nemen van de juiste beslissingen.

 

Interesse?

Vermogensplanning helpt u inzicht krijgen in uw vermogen. Interesse? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak .

Ook interessant

Schenken aan goede doelen

Ik wil schenken aan goede doelen

Wil u uw vermogen inzetten om te schenken aan een goed doel? Jasmijn Melse, Hoofd van onze afdeling Filantropie Advies vertelt hoe zij klanten helpt bij het vinden van de juiste organisaties. 

Dierbaren goed achterlaten

Ik wil mijn dierbaren financieel goed achterlaten

Hoe kunt u zich goed voorbereiden op het nalaten van uw vermogen? Ragna Poulissen, Specialist Vermogensplanning vertelt hoe zij klanten adviseert bij deze moeilijke beslissingen. 

Vermogen structureren

Ik wil mijn vermogen structureren binnen BV en privé

U hebt vermogen zowel in uw BV als privé, maar hoe zorgt u dat dit optimaal gestructureerd is en blijft? Erwin van Elst, Specialist Vermogensplanning vertelt welke keuzes u hierin dient te maken en waar u op moet letten.