Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Hoe kunt u zich voorbereiden op ontvangst van een erfenis?

Verhaal uit de praktijk

Pia is sinds 2011 klant van ABN AMRO MeesPierson en heeft heel recent een erfenis ontvangen van haar tante. Haar tante is op leeftijd en heeft geen kinderen. De erfenis is een aanzienlijk bedrag, waardoor het vermogen van Pia en haar partner ook flink is gegroeid. 'Opeens was daar een moment van besef. Ik vind het een akelig onderwerp, die erfenis. Maar ik wist toen dat ik het niet langer kon uitstellen: we moesten er echt even voor gaan zitten.'

We moesten er echt even voor gaan zitten.
 

Plotseling leven er vragen als: hoe kan ik mijn vermogen in stand houden, heb ik mijn eigen estate planning eigenlijk wel op orde, hoeveel kan ik overdragen aan mijn kinderen en daarnaast mijn eigen doelen bereiken?

Eerst wordt gesproken over de afwikkeling van de nalatenschap van tante. Hoe gaat dat en wat zijn de implicaties voor het echtpaar?

Een Private Banker en vermogensplanner hebben daarna met een interactieve vermogensplanning (IVP) uiteengezet wat er allemaal plaats vindt. Pia en haar partner willen graag een landgoed kopen, een lang gekoesterde wens. Daarnaast willen ze de kinderen graag in het zadel helpen op de woningmarkt. Met het restant wil men graag rendement maken en zo mogelijk dat vermogen in stand houden. Klanten krijgen veel inzicht in hun situatie door het doornemen van een interactieve vermogensplanning. Pia besluit vrijwel meteen dat ze door te beleggen met Vermogensbeheer dat rendement willen gaan realiseren*. 

Vervolgens wordt door een rapport Aandachtspunten Estate Planning op te stellen ingezoomd op hun eigen estate planning: zijn de huwelijkse voorwaarden en testamenten wel op orde? En wat als ze jaarlijks flinke schenkingen doen? Het effect hiervan op de vermogensontwikkeling kun je goed terug zien in een IVP. Ten aanzien van de huwelijkse voorwaarden en testament hebben we input kunnen geven waarmee Pia en haar partner de stap naar de notaris kunnen zetten. Ook gaan ze samen een levenstestament opstellen bij de notaris.

Hierdoor hebben ze de zekerheid dat ze straks alles goed achterlaten voor hun kinderen en maken ze een goede start met het doen van schenkingen.

*Beleggen kent risico's. Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

De privacy van onze klanten waarborgen heeft voor ons de hoogste prioriteit. Daarom gebruiken we niet de echte namen in onze klantverhalen. We delen de lessen van onze klanten graag met u, omdat we uit ervaring weten dat deze praktijkverhalen als waardevol ervaren worden.

 

Heeft u vragen over vermogensoverdracht? We helpen u bij het vinden van de antwoorden.

Bent u op zoek naar mogelijkheden om uw vermogen over te dragen? Bekijk dan een van onze oplossingen of neem contact met ons op.