Naar de navigatie Naar de inhoud

Filantropie Advies

Geef aan het doel dat u belangrijk vindt

Wilt u met uw vermogen de wereld een stukje mooier maken? Dat is een prachtige keuze. Maar de wereld is groot en het aanbod van goede doelen en initiatieven is zo ruim dat kiezen moeilijk wordt. Met een goede 'schenkingsstrategie' heeft uw gift het grootste bereik. Onze experts van Filantropie Advies helpen u zo'n strategie op te stellen. Zij hebben het 'Geefplan' en de ´Schenkwijzer´ontwikkeld waarmee u uw persoonlijke strategie bepaalt. 

Geefplan - realiseer uw droom

Het effect van uw gift wordt groter als u zich vooraf richt op de doelen die u wilt steunen.

Wat is uw droom?

Schenkwijzer natuurgebied
  • Welk verschil wilt u maken met uw gift? 

  • Welke doelgroep of thema wilt u ondersteunen?

  • Welk effect wilt u bereiken?

Bepaal hoe u schenkt via de Schenkwijzer

Ook de manier waarop u schenkt heeft een goede strategie nodig. Onze Schenkwijzer laat duidelijk zien wat de verschillende manieren zijn om te schenken.

Schenkwijzer

Geefwijzer ouderenzorg
  • De voor- en nadelen van verschillende manieren van schenken

  • De fiscale mogelijkheden

  • De manier waarop u betrokken kunt blijven bij uw schenking

Familiestichting

U kunt samen met uw familie een verschil maken in de wereld. Het is mogelijk een goededoelen-stichting op te richten, waarbij u zelf de naam, doelstellingen en bestuurders kunt bepalen. Daar zit meer werk aan vast dan bij een gewone gift. Maar een familiestichting zorgt voor echte betrokkenheid en geeft u de mogelijkheid om samen met uw familie aan goede doelen te schenken.

Een goede voorbereiding

Familiestichting

Vul met uw familie het geefplan in en kijk wat iedereen in de familie belangrijk vindt. Wilt u daarna verder praten met een van onze filantropie experts? Wij helpen u graag.

Lees alle inzichten over filantropie

Actuele artikelen, nieuwe inzichten en spannende ontwikkelingen. Graag inspireren wij u met onze kennis en expertise.

Financial Focus

Kayleigh Boerjan (expert Filantropie Advies): '“Doel X wordt verdacht van fraude”. Helaas berichten die zo nu en dan opduiken. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw donatie goed terecht komt?'. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van filantropie via de Financial Focus.

Filantropierapport 2014

Filantropie verzorging

Relaties van ABN AMRO MeesPierson zijn zeer actief op het gebied van filantropie. Onderzoekers van Maastricht University hebben een studie verricht naar het geefgedrag van onze relaties. En wat blijkt: 92 procent van de respondenten geeft gul.

Handboek ´Goed Geven´

Schenkwijzer muziek

Wilt u het verschil maken door te schenken? Lees dan het handboek 'Goed Geven'. Dit handboek is de eerste Nederlandstalige filantropie-gids voor particuliere gevers. Stuur een e-mail naar filantropieadvies@nl.abnamro.com als u het handboek wilt ontvangen.

Gezocht: investeerders die vertrouwen geven

Informal Investment Services

Ingrid Cayet van Madaga

Voor Ingrid Cayet van Madaga zijn de ervaring én het vertrouwen van haar investeerder belangrijk. 'Zij zet mij steeds in mijn kracht, zodat ik de juiste beslissingen kan nemen.'

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin