Judith Sanders Over...

In de serie Judith Sanders over… deelt beleggingsstrateeg Judith Sanders haar verrassende visie op verschillende grotere beleggingsthema’s. Kort, helder en to the point. Interessant en inspirerend voor u als belegger. Onderaan de pagina vindt u de andere video's uit deze serie.
 

Het verschil tussen impactbeleggen en duurzaam beleggen

19 november 2020 -In de basis komen impactbeleggen en duurzaam beleggen met elkaar overeen: de belegger wil naast financieel rendement óók een maatschappelijke bijdrage leveren. Toch zijn er ook verschillen tussen deze twee beleggingsvormen. Impactbeleggen gaat een stapje verder dan duurzaam beleggen: bij bedrijven in deze portefeuilles wordt ook gekeken naar concrete en meetbare resultaten, waarmee het bedrijf een (positieve) impact op de wereld heeft. Hoe dit precies in elkaar steekt legt Judith uit in deze video.

 

Judith Sanders Over...

Judith Sanders is sinds juni 2018 Beleggingsstrateeg bij ABN AMRO MeesPierson. Ze is een ervaren specialist op beleggingsgebied, met als speciaal aandachtsgebied duurzaam beleggen. Judith schreef diverse financiële blogs en columns en bracht in 2017 een boek uit: ‘Zal ík het anders doen? Waarom vrouwen beter zijn met geld’. In haar serie Judith Sanders over… bespreekt Judith verschillende beleggingsthema’s, om u als belegger te inspireren of iets opvallends mee te geven. Judith deelt haar inzichten en geeft haar eigen mening. Het is nadrukkelijk geen advies.

Bekijk de vorige 'Judith Sanders Over...' video's

Hoe duurzaam is duurzaam beleggen?

22 oktober 2020 - In de afgelopen jaren zijn steeds meer mensen duurzaam gaan beleggen. Maar: hoe duurzaam is die duurzame portefeuille nou eigenlijk écht? Wat zijn de criteria? En welke duurzame bijdrage levert u precies? De bewijslast is nu terug te vinden in onze duurzaamheidsrapportage. Hiermee geven we in kwartaalrapportages ook inzicht in de niet-financiële impact van de portefeuilles. Oftewel: in het duurzame rendement. Judith legt het u uit in deze video..

Hoe de financiële sector 600 miljard misloopt

11 september 2020 - Volgens een rapport van onderzoeksbureau Wyman hebben financiële bedrijven te weinig aandacht voor de voorkeuren van hun vrouwelijke klant. Hierdoor stellen vrouwen minder snel hun vermogen beschikbaar. Volgens Judith een gemiste kans. Waarom? Wanneer de financiële sector vrouwen op de juiste manier benadert, kunnen vrouwen financieel sterker worden en bedrijfswinsten groeien. Een win-win situatie..

Waarom je als duurzame belegger bijdraagt aan onze welvaart

21 augustus 2020 - Het BBP als dé graadmeter voor onze welvaart? Volgens Judith is dat verleden tijd. Door de coronacrisis hebben we gezien dat de welvaart van een land om meer gaat dan alleen de economie. Gezondheid, veiligheid en de toegang tot voorzieningen: dat is minstens zo belangrijk. De nieuwe graadmeter voor onze brede welvaart? Dat zijn de 17 Sustainable Development Goals van de VN. Als belegger draag je binnen onze duurzame portefeuille bij aan deze doelen en dus ook aan onze brede welvaart.

Over Private Banking

Over Private Banking

Vermogen vraagt om persoonlijke aandacht. Want vermogen biedt kansen en verplichtingen. En omdat er veel op uw pad komt, is het prettig als er iemand met u meekijkt en meedenkt. Iemand die u helpt uw persoonlijke doelen te bereiken. Want met de juiste zorg en aandacht haalt alles uit het leven.