Judith Sanders Over...

In de serie Judith Sanders over… deelt beleggingsstrateeg Judith Sanders haar verrassende visie op verschillende grotere beleggingsthema’s. Kort, helder en to the point. Interessant en inspirerend voor u als belegger.

Is de mens écht verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde?

3 september 2019 - Het aantal klimaatsceptici groeit. Eén derde van de Nederlandse bevolking ontkent inmiddels de rol van de mens binnen klimaatverandering. Maar hoe zit dat nu écht? In hoeverre is de mens hoofdverantwoordelijk voor de opwarming van de aarde? En: in hoeverre kunnen we met duurzame investeringen daadwerkelijk invloed uitoefenen op een omkering? In deze video deelt Judith haar visie en neemt ze u mee in de cijfers.

 

Judith Sanders Over

Judith Sanders is sinds juni 2018 Beleggingsstrateeg bij ABN AMRO MeesPierson. Ze is een ervaren specialist op beleggingsgebied, met als speciaal aandachtsgebied duurzaam beleggen. Judith schreef diverse financiële blogs en columns en bracht in 2017 een boek uit: ‘Zal ík het anders doen? Waarom vrouwen beter zijn met geld’. In haar serie Judith Sanders over… bespreekt Judith verschillende beleggingsthema’s, om u als belegger te inspireren of iets opvallends mee te geven. Judith deelt haar inzichten en geeft haar eigen mening. Het is nadrukkelijk geen advies.

Bekijk de vorige video's

Het klimaatakkoord: kansen of alleen maar kosten?

1 augustus 2019 - Het klimaatakkoord stelt een duidelijk doel: 49 procent minder CO2-uitstoot in 2030. Dat vraagt om grote investeringen van het bedrijfsleven. En: dat kost ons alleen maar geld, zou je denken. Judith ziet dit anders: de duurzame industrie gaat ons ook veel opleveren. Méér dan alleen CO2-reductie. Hoe dat zit? En welke kansen hier liggen voor beleggers?

Waarom meer vrouwen op de werkvloer leidt tot meer rendement

7 juni 2019 - Anno 2019 betekent duurzaam beleggen meer dan alleen oog hebben voor bedrijven die zich inzetten voor klimaat of milieu. Gendergelijkheid, gelijke kansen bieden voor man en vrouw op de werkvloer, is ook een voorwaarde. Het is immers één van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. En dat is niet voor niets, deze gelijkheid is er in het bedrijfsleven nog te weinig. En dat is een gemiste kans. Oók voor u als belegger. Waarom dat zo is? Judith vertelt het u aan de hand van interessante cijfers.

Beleggen in de energiesector, is dat wel duurzaam?

12 maart 2019 - Wat doen energiemaatschappijen zoals E.ON, RWE en Engie in een beleggingsportefeuille? Judith Sanders legt uit waarom dit júist een duurzame keuze is. ‘U kunt als belegger zelfs duurzaamheid stimuleren, door te investeren in de energiesector.’ Hoe dat werkt?