Judith Sanders Over...

In de serie Judith Sanders over… deelt beleggingsstrateeg Judith Sanders haar verrassende visie op verschillende grotere beleggingsthema’s. Kort, helder en to the point. Interessant en inspirerend voor u als belegger.
 

Duurzaam beleggen én rendement behalen: gaat dat samen?

De cijfers zijn duidelijk en laten er geen twijfel over bestaan. Er valt zowel maatschappelijk als financieel rendement te behalen met duurzame beleggingen. Judith laat het u zien in deze video.

 

Judith Sanders Over

Judith Sanders is sinds juni 2018 Beleggingsstrateeg bij ABN AMRO MeesPierson. Ze is een ervaren specialist op beleggingsgebied, met als speciaal aandachtsgebied duurzaam beleggen. Judith schreef diverse financiële blogs en columns en bracht in 2017 een boek uit: ‘Zal ík het anders doen? Waarom vrouwen beter zijn met geld’. In haar serie Judith Sanders over… bespreekt Judith verschillende beleggingsthema’s, om u als belegger te inspireren of iets opvallends mee te geven. Judith deelt haar inzichten en geeft haar eigen mening. Het is nadrukkelijk geen advies.

Bekijk de vorige video's

Waarom worden de rentes verlaagd?

30 oktober 2019 - De centrale banken hebben de rentes al meerdere keren verlaagd. Dat doen ze niet zonder reden. Ze willen de economie, die onder druk staat, stimuleren door het aantrekkelijker te maken om te besteden en te investeren. Dit alles heeft natuurlijk invloed op onze spaarrente. Door een deel van uw spaargeld te beleggen is het risico weliswaar groter, maar de kans op rendement aanzienlijk hoger.

Wat is impact beleggen?

3 oktober 2019 - Duurzaam beleggen roept nog al eens vragen op bij beleggers. Want: als ik duurzaam beleg, wat is dan precies mijn bijdrage aan 'een betere wereld'? Hoe weet ik óf ik echt bijdraag en wat die bijdrage precies is? Bij impact beleggingen, een vorm van duurzaam beleggen, is het antwoord op deze vraag heel helder. In deze video legt Judith u precies uit wat impact beleggen inhoudt.

Is de mens écht verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde?

3 september 2019 - Het aantal klimaatsceptici groeit. Eén derde van de Nederlandse bevolking ontkent inmiddels de rol van de mens binnen klimaatverandering. Maar hoe zit dat nu écht? In hoeverre is de mens hoofdverantwoordelijk voor de opwarming van de aarde? En: in hoeverre kunnen we met duurzame investeringen daadwerkelijk invloed uitoefenen op een omkering? In deze video deelt Judith haar visie en neemt ze u mee in de cijfers.