Naar de navigatie Naar de inhoud

Instituten & Charitas: religieuze instellingen

Religieuze instellingen

Religieuze instellingen staan voor uitdagingen

Bij het besturen van een religieuze instelling loopt u tegen diverse vraagstukken aan. Er zijn steeds minder kerkgangers, minder inkomsten en stijgende lasten. En hoe zorgt u voor nieuwe fondsenwerving? U staat voor een aantal flinke uitdagingen. Laat ons u helpen met onze financiële expertise én onze kennis van de wereld van religieuze instellingen. Neem contact met ons op.

 

Religieuze instellingen: beleggingen én andere zaken

Natuurlijk wilt u als bestuurder van een religieuze instelling dat uw beleggingen rendement opleveren, maar andere zaken zijn ook belangrijk. Wij kunnen u helpen met fiscale en financiële beslommeringen. Als bank en trusted advisor. Zodat u zich kunt richten op uw kerntaak als bestuurder.

koppeling
 
crowdfunding religieuze instellingen

Religieuze instellingen en crowdfunding

U weet dat er nieuwe manieren van werven nodig zijn voor religieuze instellingen. Wij kunnen u helpen met onze ervaring en ons netwerk. We weten wat er in uw wereld speelt. Ons netwerk kan u ondersteunen. En door inzicht in uw wereld laten wij u nieuwe mogelijkheden zien. Zoals crowdfunding. Bekijk de video hiernaast of lees het handboek (pdf, 3.9MB).

 

Vervolg op pilot crowdfunding Religieuze Instellingen

De crowdfundingactie 'Draag de Dom' van de Domkerk in Utrecht bracht ruim € 55.000,- op en daarmee werd de benodigde doelstelling met 10% overschreden.

ABN AMRO MeesPierson geeft een vervolg aan de crowdfunding pilot voor religieuze instellingen en kan met trots mededelen dat er door vakkundige juryleden 3 religieuze instellingen zijn geselecteerd voor de pilot crowdfunding 2015, namelijk:

crowdfunding
 
 • Basiliek Onze Lieve Vrouw van het Heilige Hart in Sittard
  De basiliek wil de oude toren restaureren hiervoor hebben zij als doelstelling om voor dit project 50.000 euro in te zamelen.

 • Stichting Orgelfonds van de Oude Kerk in Soest
  Voor de restauratie en plaatsing van een monumentaal orgel is de doelstelling 85.000 euro in te zamelen.

 • Protestantse gemeente in Hoek
  De gemeente heeft voor de wederopbouw van de door brand verwoeste toren en klok als doelstelling 30.000 euro in te zamelen.

 

Medio april zullen deze religieuze instellingen begeleid worden door middel van advies en diverse workshops door de afdeling Instituten en Charitas, onderdeel van ABN AMRO MeesPierson. Wilt u op de hoogte gehouden worden over de crowdfundingprojecten? Stuur dan een e-mail naar Instituten.Charitas@nl.abnamro.com.

 

Welke producten bieden we u?

We ondersteunen uw religieuze instelling graag. We kunnen u onder andere helpen met:

 • Advies bij treasury- en beleggingsstatuut

 • Maatwerk spaar- en beleggingsproducten

 • Cashflow- en risicobegeleiding

En we helpen u verder

We helpen u verder ook met immateriële, maar heel belangrijke zaken.

 • We organiseren bijeenkomsten en congressen

 • Good governance

 • Informatie over crowdfunding.

 
Rian Vens

Uw religieuze instelling heeft de zaken op orde

Uw religieuze instelling heeft de basiszaken op orde. Maar door uw krachten te bundelen met de onze komt u tot een hoger rendement.

ABN AMRO MeesPierson is geen generieke bank. We zijn een trusted advisor met kennis van uw wereld. En we helpen u graag. Neem contact met ons op of stel uw vraag aan de Directeur Religieuze Instellingen, Rian Vens-Hagting. Dat kan via rian.vens-hagting@nl.abnamro.com.

Direct contact vanuit de app

Sneller bellen via Mobiel Bankieren

Geïdentificeerd bellen via de app

Als u ons belt via de Mobiel Bankieren app, krijgt u direct de juiste persoon aan de lijn. En omdat u al ingelogd bent, weten we meteen wie er belt. Zo kunnen we u sneller helpen.

Volg ons via

 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin