Naar de navigatie Naar de inhoud

Seminar sector Generatie Challenge

Generatie Challenge

Verschuiving in de waardeketen

18 februari j.l. vond het seminar Generatie Challenge plaats. Ondernemers uit de sectoren Industrie en Technologie, Media & Telecom werden geïnspireerd om Generatie X goed in de gaten te houden. Deze nieuwe generatie stelt hogere eisen en wil maatwerk. Hierdoor vindt er in de waardeketen een verschuiving plaats van aanbod naar vraag. Co-creatie staat centraal.

Van maatwerk naar co-creatie

Van maatwerk naar 'eigen' werk. Consumenten krijgen steeds meer invloed op het eindproduct. Met 3d-printing en door co-creatie wordt de eindproducent zowel ontwerper, producent als consument. Een omkering van de industriële waardeketen.

 

Samenwerking

De sectorbankers Menno van Leeuwen (Technologie, Media en Telecom) en David Kemps (Industrie) geven aan dat er in de waardeketen steeds meer wordt samengewerkt.

In de sector Technologie, Media en Telecom neemt Cloud computing een steeds grotere plaats in: alles staat met elkaar in contact. De industriële sector lift mee op de ontwikkelingen in de IT. Hierdoor worden veel ontwikkelingen versneld.

Een nieuwe manier van denken

Ook Kristian Esser van Mister Harder onderstreept dit. Hij zet de zaal aan het denken over Generatie X en de nieuwe ontwikkelingen met een quiz.

De winnaar van deze quiz mag een potje tennis spelen tegen Paul Haarhuis op de Kinect van Microsoft. De boodschap is dat kinderen online spelen en denken, waardoor ze eerder informatie verzamelen. Deze nieuwe manier van denken verandert het speelveld van de huidige ondernemer.

 

Sectorinformatie

Benieuwd naar onze visie op de ontwikkelingen in uw sector? Wij bieden verschillende publicaties aan. Zoals de jaarlijkse Visie op Sectoren. En elk kwartaal de Sectormonitor.

Tip: zoeken in de app

Zoeken kan op verschillende manieren

Zoeken in de app kan op verschillende manieren.

Ga naar uw bij- en afschrijvingen en tik op het vergrootglas. U kunt dan zoeken op naam, bedrag of omschrijving. Of tik op een foto of logo. Zo zet u alle bijbehorende betalingen op een rij.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube