Naar de navigatie Naar de inhoud

Seminar sector Agrarisch

De kracht van het samenwerken

De lat moet hoger in de agrarische sector

150 agrariërs uit heel Nederland kwamen samen om de kansen voor samenwerkingsverbanden te ontdekken. 'Als het gaat om samenwerking in de agrarische sector moet de lat hoger', vindt Marcel Creemers, programmadirecteur van Nyenrode MBA Food & Finance. 'Willen we als sector blijven meedoen, dan moeten bedrijven licht, vlug en precies worden. Doe waar je goed in bent, blijf flexibel in je contacten en weet waar mogelijke problemen zitten'.

 

De sprekers

Andre Zuidgeest en Sybren Mulder
De praktijkervaringen van Andre Zuidgeest en Sybren Mulder van hun samenwerkingsverbanden Gerbera4all en Voercentrum zijn een goed voorbeeld hoe de agrariërs onderling synergie kunnen creëren.

Voor Voercentrum ligt de uitdaging in het vergroten van de samenwerking tussen melkveehouders en daarmee het vergroten van de arbeidsproductiviteit. Gerbera4all creëert met zijn leverancierspact een mogelijkheid om de druk van de markt te halen. Ze staan samen sterk en realiseren zo een betere prijs voor hun product.

Tiny Schepers
'Bij Heydehoeve werkt men als groep varkenshouders samen met een vleesverwerker' vertelt Tiny Schepers. 'De samenwerking is gericht op het beter verwaarden van varkensvlees en het uit de anonimiteit halen van varkensvlees door een betere communicatie met de consument'.

 

Sectorinformatie

Benieuwd naar onze visie op de ontwikkelingen in uw sector? Wij bieden verschillende publicaties aan. Zoals de jaarlijkse Visie op Sectoren. En elk kwartaal de Sectormonitor.

Tip: zoeken in de app

Zoeken kan op verschillende manieren

Zoeken in de app kan op verschillende manieren.

Ga naar uw bij- en afschrijvingen en tik op het vergrootglas. U kunt dan zoeken op naam, bedrag of omschrijving. Of tik op een foto of logo. Zo zet u alle bijbehorende betalingen op een rij.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube