Naar de navigatie Naar de inhoud

Seminar sector Agrarisch

De kracht van het samenwerken

De lat moet hoger in de agrarische sector

150 agrariërs uit heel Nederland kwamen samen om de kansen voor samenwerkingsverbanden te ontdekken. 'Als het gaat om samenwerking in de agrarische sector moet de lat hoger', vindt Marcel Creemers, programmadirecteur van Nyenrode MBA Food & Finance. 'Willen we als sector blijven meedoen, dan moeten bedrijven licht, vlug en precies worden. Doe waar je goed in bent, blijf flexibel in je contacten en weet waar mogelijke problemen zitten'.

 

De sprekers

Andre Zuidgeest en Sybren Mulder
De praktijkervaringen van Andre Zuidgeest en Sybren Mulder van hun samenwerkingsverbanden Gerbera4all en Voercentrum zijn een goed voorbeeld hoe de agrariërs onderling synergie kunnen creëren.

Voor Voercentrum ligt de uitdaging in het vergroten van de samenwerking tussen melkveehouders en daarmee het vergroten van de arbeidsproductiviteit. Gerbera4all creëert met zijn leverancierspact een mogelijkheid om de druk van de markt te halen. Ze staan samen sterk en realiseren zo een betere prijs voor hun product.

Tiny Schepers
'Bij Heydehoeve werkt men als groep varkenshouders samen met een vleesverwerker' vertelt Tiny Schepers. 'De samenwerking is gericht op het beter verwaarden van varkensvlees en het uit de anonimiteit halen van varkensvlees door een betere communicatie met de consument'.

 

Sectorinformatie

Benieuwd naar onze visie op de ontwikkelingen in uw sector? Wij bieden verschillende publicaties aan. Zoals de jaarlijkse Visie op Sectoren. En elk kwartaal de Sectormonitor.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube