Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken Persoonlijk PensioenPlan

Alles over het Persoonlijk PensioenPlan Collectief

Wat is het Persoonlijk PensioenPlan Collectief?

Het Persoonlijk PensioenPlan Collectief is een collectieve pensioenregeling voor uw medewerkers op basis van een zogenaamde beschikbare premieregeling. De gestorte premies worden belegd. De werkgever bepaalt de hoofdlijnen van de regeling. De deelnemers kunnen de regeling op bepaalde onderdelen aan hun persoonlijke wensen aanpassen. Het partnerpensioen en het wezenpensioen zijn verplichte onderdelen. Dit is een verzekering van Delta Lloyd.

Een pensioenregeling die is gebaseerd op 'beschikbare premie'. Dit betekent dat de werkgever geen pensioenuitkering toezegt, maar alleen een pensioenpremie.

Voor wie?

Het Persoonlijk PensioenPlan Collectief is voor bedrijven, waarvoor geen verplichte bedrijfstakpensioenregeling geldt.

Voorwaarden

U kunt het Persoonlijk PensioenPlan Collectief afsluiten voor 2 of meer medewerkers. Er geldt een minimum netto premie van € 2.500,- per jaar. Onder bepaalde voorwaarden kan worden gestart met 1 deelnemer. Lees hieronder ook de 'Aanvullende informatie'.

Aanvullende informatie

Productrisico verzekering
Wie geld belegt, neemt een financieel risico. Ook bij het Persoonlijk PensioenPlan loopt de deelnemer een beleggingsrisico. Rendementen kunnen hoger, maar ook lager uitvallen en kunnen meer schommelen naarmate de beleggingsvorm risicovoller is. Rendementen die in het verleden zijn behaald, geven geen garantie voor de toekomst.

Kosten

Een pensioenregeling is altijd maatwerk. De hoogte van de premie wordt in overleg tussen de werkgever en de pensioenadviseur bepaald. Neem contact op met ABN AMRO voor persoonlijk advies. Of laat u terugbellen wanneer het u uitkomt.

Wanneer gaat de verzekering in?

De werkgever bepaalt in overleg met de verzekeraar de ingangsdatum van de regeling. De minimale wettelijke toetredingsleeftijd is 21 jaar. De werkgever bepaalt of de regeling mag worden opengesteld voor jongere werknemers.

Hoe lang loopt deze verzekering?

De contractstermijn is 5 of 10 jaar. Op de contractsvervaldatum ontvangt u van de verzekeraar een verlengingsvoorstel.

Vragen of advies?

Neem contact op met ABN AMRO. Of laat u terugbellen wanneer het u uitkomt. 

Hulp nodig? Bel met een van onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Tip: zoeken in de app

Zoeken kan op verschillende manieren

Zoeken in de app kan op verschillende manieren.

Ga naar uw bij- en afschrijvingen en tik op het vergrootglas. U kunt dan zoeken op naam, bedrag of omschrijving. Of tik op een foto of logo. Zo zet u alle bijbehorende betalingen op een rij.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube