Naar de navigatie Naar de inhoud

Klantverhalen sociaal ondernemers

Ook uw bedrijf kan maatschappelijke winst halen

Steeds meer ondernemers willen naast financiële winst ook maatschappelijke winst behalen. Wij zetten onze kennis in om deze ondernemers te ondersteunen.  Dat doen we door informatie te delen, onze deskundigheid beschikbaar te stellen en de ondernemers een netwerk te bieden.

 

Go OV vergroot werelden

Mensen met een beperking helpen hun mobiliteit te vergroten, dat doet Go OV. Ze ontwikkelden een app die de gebruikers ondersteunt bij hun reis met het openbaar vervoer. Daarmee vergroot Go OV de wereld van tienduizenden mensen.

 

Rural Spark helpt

Rural Spark is een onderneming die producten maakt waarmee mensen op het platteland in India elektriciteit kunnen opwekken. En delen. Zo hebben kinderen 's avonds licht waarbij ze kunnen studeren.

 

Physee over duurzame energie

Ramen die elektriciteit opwekken. Met PowerWindow wordt licht omgezet in energie. De ramen zijn volledig transparant. Het glas weerkaatst het zonlicht niet, maar neemt het op en zet het om in elektriciteit via solarcellen in de ramen. Bekijk de video van Physee.

 

Greenjoy's verhaal

Greenjoy verhuurt elektrische sloepen voor recreatieve vaart in Haarlem, Utrecht en Leeuwarden. Haar droom is een randstedelijk netwerk van  elektrische mobiliteit. Daarvoor was verdere financiering nodig. Greenjoy zag crowdfunding niet alleen als financieringsmiddel, maar ook als marketingtool. Bekijk hoe Rob, mede-oprichter, het verhaal van Greenjoy vertelt.

 

Whydonate vertelt

Daniel en Niels hebben Whydonate opgericht: een platform waar consumenten via een app geld doneren aan het goede doel. Deze manier van fondsenwerving bespaart veel kosten. Zo blijft er meer geld over voor het goede doel. De eerste versie van de app is ontwikkeld met eigen geld, daarna kwam ABN AMRO in beeld. Zowel een investeerder uit ons Informal Investment netwerk als een crowdfundingtraject via Seeds heeft Whydonate geholpen te groeien. Bekijk hun verhaal.

 

Greenfox vertelt

'We zijn een jong nieuw bedrijf, dan moet je niet gek staan te kijken als de gevestigde orde daar problemen mee heeft. Gelukkig zijn er ook partijen zoals ABN AMRO die daarbij helpen', aldus Renzo Deurloo, mede-oprichter en aandeelhouder van GreenFox. Bekijk wat GreenFox nog meer vertelt in de video hiernaast.

 

Ons partnership met Social Enterprise NL

Ondernemers die naast hun financiële winst ook maatschappelijke winst creëren zijn belangrijk voor Nederland. We leveren graag een bijdrage om deze groep ondernemers verder te helpen. Bekijk in de video hiernaast waarom wij founding partner zijn van Social Enterprise NL.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.