Naar de navigatie Naar de inhoud

Praktijk starten als (para)medicus

Stap 1: ontwikkel uw eigen visie

Ontwikkel uw eigen visie op zorg verlenen

Uw eigen praktijk starten is makkelijker als u een helder doel heeft en een duidelijke visie op de zorg die u wilt verlenen. We geven u een aantal tips.

Stap 2: vind uw praktijk

Vind uw praktijk

Als uw visie duidelijk is, vindt u makkelijker een geschikte praktijk. Gebruik uw persoonlijke netwerk, maar ook dat van ons en online marktplaatsen.

Stap 3: bereid uw start als ondernemer voor

Bereid uw start als ondernemer voor

Om uw eigen praktijk te kunnen starten, is het handig als u een paar dingen geregeld heeft. Bijvoorbeeld het BIG-register, de Kamer van Koophandel en een zakelijke bankrekening.

Stap 4: schrijf uw ondernemingsplan

Schrijf uw ondernemingsplan

Het voordeel van een uitgewerkt ondernemingsplan is dat u goed heeft nagedacht over uw start als ondernemer en zelfstandig zorgverlener. Dit maakt een praktijkovername eenvoudiger.

Stap 5: regel de financiering

Regel de financiering van uw praktijk

Op basis van uw visie en uw ondernemingsplan gaat u in gesprek met mogelijke financiers. Hoe helderder uw visie en plan, hoe gemakkelijker u de financiering rond krijgt.

Stap 6: open uw eigen praktijk

Open uw eigen medische praktijk

Heeft u de financiering voor uw praktijk rond? Dan breekt het belangrijkste moment aan: u opent uw praktijk voor uw patiënten. Vanaf dan verleent u zorg volgens uw eigen inzicht. Gefeliciteerd, u bent gestart!

Vragen over uw bankzaken?
Advies nodig van een specialist medici?

Neem contact met ons op

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.