Naar de navigatie Naar de inhoud

Artikelen over regelingen en administratie

Zzper Patty

Zo combineert u mantelzorg met uw onderneming

Veel zzp’ers zorgen langdurig en (soms) onbetaald voor hulpbehoevende familieleden, vrienden of buren. In dit artikel zetten we de mogelijkheden en regels met betrekking tot verlof, subsidie en belastingen voor zzp’ers die mantelzorg leveren op een rij.

Maarten werkt met stagiairs

Zzp'er Gerard zorgt voor zijn vrouw

Gerard combineert zijn zelfstandig ondernemerschap met mantelzorg voor zijn vrouw. Hij adviseert zzp’ers in dezelfde situatie om vooraf goed duidelijk te krijgen hoe u wilt werken, leven en zorgen.

Prinsjesdag

Prinsjesdag 2018: de belangrijkste afspraken

De kabinetsplannen en de Rijksbegroting voor het komende jaar zijn bekend gemaakt. In dit artikel zetten we de belangrijkste afspraken die op ondernemers van toepassing zijn op een rij.

Facturenadministratie tips

Facturenadministratie: tips

Als ondernemer bent u voor de Belastingdienst verplicht een duidelijke facturenadministratie bij te houden ter controle. Lees aan welke eisen een goede facturenadministratie moet voldoen.

Auto en de fiscus

Uw auto en de fiscus

Als zzp'er gebruikt u uw privé-auto ook voor het maken van zakelijke kilometers. 4 vragen en antwoorden over het besparen van geld.

Alles over het urencriterium

1225 uur levert u fiscaal voordeel op

Als zzp’er kunt u gebruik maken van aantrekkelijke fiscale voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de zelfstandigenaftrek of startersaftrek. Om gebruik te mogen maken van deze ondernemersfaciliteiten moet u wel voldoen aan het urencriterium.

De zelfstandigenaftrek is een aftrekpost op het belastbaar inkomen van ondernemers. Als u aan de voorwaarden voldoet, mag u deze aftrekpost toepassen op uw belastingaangifte.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.

Hulp bij Internet Bankieren