Naar de navigatie Naar de inhoud

Willeke van den Heuvel over bijblijven

Voor Willeke van den Heuvel (47) is het essentieel om bij te blijven. In haar vakgebied online marketing, maar ook in haar persoonlijke ontwikkeling. “Elke vrijdagmiddag is mijn leesmiddag.”

Willeke is eigenaar van Mijn Gereedschapskist, een onlinemarketingbureau. Ze helpt zzp’ers met groeipotentie en bedrijven tot ongeveer 50 man met hun online vindbaarheid en zichtbaarheid. “Mijn Gereedschapskist bestaat al 12,5 jaar. In de beginjaren was het echt pionieren. Ik deed toen al socialmediamarketing, terwijl het nog niet eens uitgevonden was.” Willeke werkte jarenlang als projectmanager voor grote bedrijven. Naast haar vaste baan startte ze een webshop voor dameskleding in grote maten. Daardoor ontdekte ze hoe belangrijk online vindbaarheid en zichtbaarheid is. Ze gooide het roer om en begon Mijn Gereedschapskist. Haar klantenkring is zeer divers; van schilders en loodgieters tot aan een scheidingsmediator en een modemerk.

Generalist met specialisten

“Ik ben een generalist en werk heel bewust met andere zzp’ers samen. Zij zijn specialisten in hun vakgebied, ze houden mij scherp.” Volgens Willeke is elke dag weer anders in de online marketing. “Bijblijven is essentieel. Neem bijvoorbeeld de ontwikkelingen in de social media en bij Google. Hele doelgroepen vallen van social media af of verschuiven van Facebook naar Snapchat. De updates van Google hebben direct consequenties voor de vindbaarheid van mijn klanten.”

Groeiambitie

Ontwikkeling is voor Willeke heel belangrijk. Niet alleen op haar vakgebied, zeker ook op persoonlijk vlak. “Ik heb een groeiambitie voor mijn bedrijf en voor mezelf en heb een continue honger naar informatie. De stapel boeken naast de bank is wel anderhalve meter hoog! Ik wil heel veel leren over ondernemerschap en ben bijvoorbeeld nu veel bezig met intuïtieve ontwikkeling.”

Tijd inruimen

Het bijhouden van al die ontwikkelingen kost veel tijd. “Elke vrijdagmiddag is mijn leesmiddag. De telefoon gaat op de antwoordservice, man en kids zijn er dan nog niet. Ik ben geabonneerd op nieuwsbrieven van specialisten in online marketing. Ik ben selectief in wie ik allemaal volg. Boeken in mijn vak zijn vaak al verouderd voordat ze uitkomen, dus daar haal ik die informatie niet vandaan. Iedere dag zet ik interessante artikelen in mijn leesmap en bewaar ik URL's van websites. Zo kan ik ze vrijdagmiddag lezen of bekijken.”

Persoonlijke ontwikkeling

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling volgde Willeke al cursussen coaching, acquisitie en presentatie. “Een deel van de kosten hiervan zijn aftrekbaar. Ik reserveer ieder jaar een potje voor training en ontwikkeling. Voor trainingen op mijn vakgebied kan ik niet echt meer in Nederland terecht. Volgend jaar is in de Verenigde Staten een interessant evenement. Ik denk dat ik daar maar eens naar toe ga.”

Workshop

Wat heeft ze onlangs gelezen op vrijdagmiddag? “Ik las dat ondernemers vaak zonder een plan werken. Meteen heb ik samen met een specialist in time management in een middag een workshop in elkaar gezet: hoe maak je een plan en hoe maak je daar tijd voor?” Aansluitend vertelt ze dat ze om haar heen ziet dat veel ondernemers verdwalen in de informatie die op internet te vinden is. “Daar kun je dagen zoet mee zijn, maar er moet een tijd komen dat je echt aan de slag gaat! Vertrouw op je kennis en kunde en ga aan het werk!”

Tip

“Blijf altijd investeren in jezelf. Zeker ook in goede tijden. Je kunt het je niet veroorloven om in te zakken op kennisniveau. Hoe drukker je bent, hoe meer tijd je eraan moet besteden om bij te blijven.”

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.