Naar de navigatie Naar de inhoud

Tips en informatie voor ondernemers

Ondernemen roept soms vragen op. Op welke overheidsregelingen heb ik recht? Wat is de wettelijke betalingstermijn? En waar vind ik nieuwe klanten? Deze informatie en meer vindt u in de artikelen speciaal voor ondernemers.

Meld u nu aan voor Ondernemersnieuws en ontvang elke 2 maanden handige tips, actuele artikelen en nieuws.

Uitgelichte ondernemerstips

Philippe Vorst

Mijn beslissing - Philippe Vorst

Philippe Vorst is eigenaar van de eerste pizzasliceketen in Nederland, New York Pizza. In een rap tempo groeiden ze naar veertien verschillende locaties in Nederland. Inmiddels kent New York Pizza 200 vestigingen. Hoe je daar komt? Philippe vertelt over zijn lastige beslissing.

Maarten werkt met stagiairs

Zzp'er Maarten werkt met stagiairs

Zzp’ers kunnen soms wel wat extra ondersteuning gebruiken, maar hebben daar niet altijd de financiële middelen voor. Zzp’er Maarten van Dijk (30) neemt regelmatig stagiairs in dienst. Hij vertelt wat daar allemaal bij komt kijken.

Zzp met stagiair

Zzp’er met een stagiair

Als zzp’er kunt u een stagiair in dienst nemen, net als een mkb’er. Benieuwd naar wat hier allemaal bij komt kijken? In dit artikel leggen wij het u uit.

Relatiegeschenk

Regels voor relatiegeschenken

Met een relatiegeschenk kunt u als zzp’er een klant bedanken én uzelf weer even onder de aandacht brengen. Maar wat kunt u bij de Belastingdienst terugvragen? U leest het in dit artikel.

Jose over relatiegeschenken

José investeert in klanten met relatiegeschenken

José weet als zelfstandige hoe waardevol goede relaties met klanten zijn. Daarom heeft ze al verschillende keren relatiegeschenken weggegeven. ‘Als zzp’er is het belangrijk dat mensen je onthouden.’

Anne

Anne over zzp’en met een beperking

Tekstschrijver Anne van Beek (28) kampt al jaren met zware migraineaanvallen, waardoor zij arbeidsbeperkt is. Werken als zzp’er blijkt voor haar de ideale oplossing. Ze legt uit hoe ze dit heeft aangepakt.

Nathalie Mangnus

Mijn beslissing - Nathalie Mangnus

Nathalie Mangnus bedacht samen met haar compagnon Alette een riem. En niet zomaar een riem: een leren riem met drukknopen die je naar eigen smaak kan aanpassen. Het bedrijf werd een grote internationale hype, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Nathalie vertelt welke lastige beslissing zij uiteindelijk heeft moeten nemen.

ZZP met beperking

Zelfstandig ondernemen met een beperking

In 2015 had 50% procent van de arbeidsgehandicapten werk. Daarvan was 14 procent actief als zzp’er. Wat maakt het zzp’en voor deze doelgroep zo interessant, en hoe start u als zzp’er met een beperking? U leest het in dit artikel.

Netwerkclub

Hoe zet u als zzp’er een netwerkclub op?

Als zzp’er is uw netwerk een bron van kennis en opdrachten. Wanneer u nog actiever gebruik wilt maken van uw netwerk, kunt u zelf een netwerkclub of community oprichten. In dit artikel leest u hoe u dat kunt aanpakken.

Zzper Patty

Zzp’er Patty richtte een netwerkclub op

Zzp’er Patty vertelt hoe ze haar eigen platform en community oprichtte en wat daar allemaal bij kwam kijken. ‘De gunfactor maakt het platform succesvol’.

Merijn Everaarts

Mijn Beslissing: Merijn Everaarts

Merijn Everaarts lanceerde Dopper in 2010 met groot succes. Niet alleen in Nederland waren er al snel veel fans van de duurzame waterfles; ook in het buitenland ontstond al snel interesse. Merijn vertelt over een beslissing met grote gevolgen voor zijn sociale onderneming.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.