Naar de navigatie Naar de inhoud

Tips en informatie voor ondernemers

Ondernemen roept soms vragen op. Op welke overheidsregelingen heb ik recht? Wat is de wettelijke betalingstermijn? En waar vind ik nieuwe klanten? Deze informatie en meer vindt u in de artikelen speciaal voor ondernemers.

Meld u nu aan voor Ondernemersnieuws en ontvang elke 2 maanden handige tips, actuele artikelen en nieuws.

Uitgelichte ondernemerstips

Zzper Britt van Smeerdijk doet zoveel mogelijk zelf

Zzp’er Britt van Smeerdijk doet zoveel mogelijk zelf

Zzp'er Britt van Smeerdijk besteedt zo min mogelijk werkzaamheden uit. Zo maakte ze haar eigen YouTube-kanaal, waarin ze tips geeft aan collega-zzp'ers. Britt vertelt wat dit haar kost én oplevert.

Mijn beslissing Bas van Abel

Mijn beslissing: Bas van Abel

Zonder enige ervaring in ondernemerschap maakte Bas van Abel van de campagne Fairphone een bedrijf. Vijf jaar later was het bedrijf toe aan professionalisering, maar paste die nieuwe fase van het bedrijf nog bij hem en andersom? Bas moest een moeilijke beslissing nemen.

Mijn beslissing Koert van Mensvoort

Mijn Beslissing - Koert van Mensvoort

Na zijn studies informatica, filosofie en de kunstacademie bracht Koert van Mensvoort in 2005 deze vakgebieden samen in Next Nature Network. Hij gaf de bouw van een nieuwe website volledig uit handen aan een IT-bedrijf. Dat pakte niet goed uit.

Uitstelgedrag

De gevolgen van uitstelgedrag

Als zzp’er heeft u allerlei verschillende taken. Niet alle taken zijn even leuk om te doen. Maar van uitstel komt afstel. Welke taken zijn uitstelgevoelig voor zzp’ers en wat kunnen de gevolgen zijn?

Leroy

Zzp’er Leroy strijdt tegen uitstelgedrag

Zzp’er Leroy Seijdel leert mensen de strijd aan te gaan tegen uitstelgedrag. Zelf ziet Leroy ook regelmatig op tegen bepaalde werkzaamheden, zoals zijn administratie. In dit artikel geeft Leroy tips om uitstelgedrag te voorkomen.

Iris

Zo behoudt zzp’er Iris haar concentratie

Iris Berger is sinds veertien jaar zzp’er. Voorheen deed ze de ‘belangrijke’ taken even tussendoor, waardoor het nooit af kwam. Dit kostte haar tijd en energie. Ze besloot haar werk anders in te delen.

Concentratie behouden

Als zzp'er tijd overhouden

Als zzp’er heeft u een divers takenpakket. Teveel afleiding kan grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van uw werk en uw tijd. In dit artikel leest u hoe u aan het einde van de dag tijd overhoudt.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.