Naar de navigatie Naar de inhoud

Tips en informatie voor ondernemers

Ondernemen roept soms vragen op. Op welke overheidsregelingen heb ik recht? Wat is de wettelijke betalingstermijn? En waar vind ik nieuwe klanten? Deze informatie en meer vindt u in de artikelen speciaal voor ondernemers.

Uitgelichte ondernemerstips

Luister de podcast

Podcast met ondernemerstips

Bent u een (startende) ondernemer en heeft u een paar minuten over? Luister dan nu de zakelijke podcast op maat. Dan hoort u direct interessante ondernemerstips en achtergrondinformatie over het thema van uw keuze.

werkkappitaal deel 1

Wat u moet weten over werkkapitaal - deel 1

Een positief werkkapitaal is essentieel voor de gezondheid van elk bedrijf. Maar wat is werkkapitaal, en waarom mag het niet te hoog zijn?

Werkkappitaal deel 2

Wat u moet weten over werkkapitaal - deel 2

Bij veel ondernemers in het mkb is werkkapitaal het ondergeschoven kindje. Onterecht, want werkkapitaal is de levensader van elke onderneming. Accountants kunnen daarin een belangrijke rol vervullen.

Van hobby naar handel

Van hobby naar handel

U heeft een uit de hand gelopen hobby: uw zelfgemaakte sieraden vinden bijvoorbeeld gretig aftrek bij vrienden en kennissen. U denkt erover om van deze hobby uw werk te maken.

De impact van een sociale onderneming

De impact van een sociale onderneming

Een sociale onderneming heeft één hoofddoel: zoveel mogelijk maatschappelijke meerwaarde creëren. Om dit waar te kunnen maken, moeten er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn. Financiële winst is dus nodig, maar niet de primaire doelstelling. Het businessmodel van een sociale onderneming beschrijft hoe u dit als ondernemer waarmaakt.

Van hobby naar eigen bedrijf

Van hobby naar eigen bedrijf

Puck Smaal (29) heeft net haar bedrijf Puck Designs ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wat eerst een hobby was, begint nu zakelijke vormen aan te nemen.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.