Naar de navigatie Naar de inhoud

Als zzp'er de hockeyclub sponsoren

Sponsoring is een goede manier om laagdrempelig je netwerk uit te breiden. Daarom sponsort marketing- en communicatieprofessional Lizette van Mechelen de jasjes van een lokaal jongenshockeyteam.

Na jarenlang bij grote bedrijven te hebben gewerkt in marketing en communicatie, startte Lizette haar bedrijf Litotes Communicatie in 2004. "Ik werkte in het begin vooral als interimmer op het gebied van marketingcommunicatie en arbeidsmarktcommunicatie van zakelijke dienstverleners. In de loop der jaren is dat uitgebreid naar corporate communicatie en naar andere branches. Nu werk ik bijvoorbeeld ook in de zorgbranche."

Investeren in een netwerk

Sinds de start van haar bedrijf heeft Lizette nooit zonder werk gezeten. "Ik word ergens binnengehaald voor een advies of opdracht en dat is iedere keer weer een andere organisatie. Zo kan ik in allerlei keukens kijken. Daardoor ben ik in staat om in een hoog tempo dingen op te lossen en kan ik bijvoorbeeld vastgelopen teams in organisaties weer op de rit helpen."

Ze investeert graag in het uitbreiden van haar netwerk. "Ik krijg energie van het mensen aan elkaar koppelen. Ook al levert dat mij niet direct een opdracht op, op lange termijn betaalt het zich altijd terug." Lizette is ook een van de initiatiefnemers van het zzp-café in Driebergen. "In het voorjaar hebben we voor het eerst alle dienstverlenende zzp’ers bij elkaar gebracht. Om kennis te delen, te netwerken en om elkaar als zzp’er te helpen."

Sponsoring hockeyteam

Een van de dingen die Lizette doet om haar netwerk te vergroten , is sponsoring. "Het is de manier om laagdrempelig mijn netwerk uit te breiden. Ik sponsor de jasjes van het hockeyteam van mijn zoon. Ik hockey zelf ook, dus daarom kies ik voor deze sport. Bovendien maak ik deze tienerjongens heel blij én zitten mijn potentiële klanten ook op de club. Zo kom ik in contact met personen die werken bij voor mij interessante bedrijven."

Zzp'er en sponsoring

Zouden meer zzp'ers moeten sponsoren? Lizette: "Dat moet iedere zzp'er zelf beslissen. Je moet er wel het geld voor over hebben. En het hangt er natuurlijk ook vanaf welk doel je voor ogen hebt. De hockeyclub organiseert zo’n 3 keer per jaar sponsoravonden. Daar ga ik heel bewust ook naar toe."

Kosten

Lizette vindt dat de kosten voor dit soort sponsoring reuze meevallen. "Ik ben ongeveer € 700 kwijt aan de jasjes en het bedrukken ervan. Omdat er een zakelijk belang is, mag ik deze kosten opvoeren als reclamekosten en die zijn aftrekbaar. Hierdoor hoef ik straks minder belasting te betalen. Bovendien kan ik de btw verrekenen. Het is wel belangrijk dat je op de factuur van de gemaakte kosten laat vermelden dat het om sponsoring gaat."

Waardevolle contacten

Lizette hoopt dat ook deze keer de sponsoring haar waardevolle contacten oplevert. "Vorig jaar heb ik ook de jacks van het team van mijn dochter gesponsord. Ik kom zo in contact met veel verschillende mensen. Dat is nu juist zo leuk aan mijn werk."

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.

Hulp bij Internet Bankieren