Naar de navigatie Naar de inhoud

Risicobeheersing

Uw im- en export goed geregeld

Bij de koop en verkoop van goederen buiten Europa komen douanezaken kijken. U bent verplicht om met handelsdocumenten te werken. Met documentair betalingsverkeer verzekert u uw bedrijf van levering van goederen of juist van de betaling van de goederen die u levert. Onze rol is dat wij optreden als uw vertegenwoordiger.

Documentair krediet

Als u goederen exporteert naar het buitenland, wilt u zeker weten dat u geld voor uw waar krijgt. Met een Documentair Krediet garandeert de bank van uw zakenpartner dat u de betaling ontvangt. U ontvangt het bedrag zodra u de goederen heeft geleverd. Maakt u regelmatig gebruik van Documentair Krediet? Met Extradeal start en volgt u online een Documentair Krediet.

De importeur stelt bij zijn bank geld beschikbaar voor de betaling van de bestelde goederen. De bank betaalt pas aan de exporteur als deze alle afgesproken documenten aan de bank heeft overgedragen. Deze documenten vertegenwoordigen bijvoorbeeld goederen.

Documentair incasso

Doet u internationaal zaken, dan is het goed om de risico's te beperken. Met een Documentair Incasso weet u als exporteur zeker dat u uw geld krijgt. Als importeur bent u zeker van uw goederen. Met Extradeal beheert u uw documentair betalingsverkeer online.

De juiste verzekeringen

U weet als geen ander dat uw bedrijf risico's loopt. U kunt deze risico's accepteren, voorkomen, beperken of overdragen. Wij helpen u de keuze te maken voor de juiste verzekeringen. Zo loopt uw bedrijf minder gevaar.

Uw bedrijfsrisico's verzekeren

Met de BedrijfsPolis bepaalt u welke bedrijfsrisico's u wel of niet verzekert. Alle verzekeringen in de BedrijfsPolis sluiten naadloos op elkaar aan. Zo bent u niet dubbel verzekerd.

Verzeker uw inkomen

Als werkgever zijn ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid een groot risico voor uw bedrijf. Bescherm uzelf daartegen met een verzekering die de financiële risico's van arbeidsongeschiktheid opvangt. U heeft de keuze uit 5 verzekeringen die op elkaar aansluiten. Los of als pakket. Deze keuze is aan u.

Collectieve pensioenregeling

Als u uw personeel een collectieve pensioenregeling wilt aanbieden, praat dan eens met een van onze pensioenspecialisten. Op basis van uw wensen en behoeften maakt de specialist een analyse. Zo krijgt u een advies over een collectief pensioen dat bij uw onderneming past. Als u akkoord gaat met het voorstel, presenteren wij het aan uw medewerkers.

Met treasury houdt u de risico's in de hand

Als ondernemer kunt u te maken krijgen met verschillende risico's zoals wijzigingen in rentestanden, valutakoersen of prijzen van grondstoffen. Uw bedrijfsvoering, uw concurrentiepositie of uw winst kunnen hiervan nadeel ondervinden. Dan is het van belang om op het juiste moment actie te ondernemen.

Valutamanagement

U loopt valutarisico als de waarde van kasstromen of balansposten binnen uw onderneming afhankelijk is van een vreemde valutakoers. Een goede zaak om de valutarisico's te managen. Dat kan bijvoorbeeld online via iMarkets. Valutamanagement begint met het inventariseren van de risico's. Aan de hand daarvan bepaalt u samen met de relatiemanager de strategie die het best past bij uw bedrijf.

Met valutamanagement vermindert u het valutarisico binnen uw onderneming. Valutamanagement begint met een inventarisatie van de risico's. Aan de hand van deze inventarisatie wordt de strategie bepaald.
Er is sprake van valutarisico als de waarde van kasstromen of balansposten binnen de onderneming afhankelijk is van een valutakoers.

Rentemanagement

Veranderingen in de rentestanden kunnen de waarde van uw bedrijf beïnvloeden op lange termijn. Succesvol rentemanagement begint met inzicht in de risico's. De risico's afdekken kan op verschillende manieren. U bekijkt samen met ons wat voor uw bedrijf de beste oplossing is.

Sneller inspelen op prijsveranderingen

De prijzen van grondstoffen hebben direct invloed op uw bedrijfsresultaat. Wij bepalen uw commodityrisico's, zodat u snel kunt inspelen op de ontwikkelingen. Zo beschermt u uw bedrijf tegen prijsveranderingen van energie- en grondstofprijzen.

Prijsschommelingen van grondstoffen en energie hebben vaak direct invloed op de winst en omzet van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de fluctuerende prijzen van gas, elektra, diesel en Co2-emissierechten.

Managen van uw commodityrisico's

In hoeverre heeft de prijs van grondstoffen en energie invloed op uw bedrijfsresultaat? Onze treasuryspecialisten hebben financiële instrumenten om te zorgen voor stabiele prijzen. Op deze manier beheerst u de financiële risico's. Simpelweg omdat u sneller en efficiënter reageert op de marktprijzen.

Vragen? Of advies nodig? Wij zijn
bereikbaar van maandag t/m zaterdag.

Neem contact op.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube