Naar de navigatie Naar de inhoud

Lenen als startende ondernemer

U heeft een idee waarmee u de wereld hoopt te veroveren. Alleen mist u de middelen om een goede start te maken. Een financieel steuntje in de rug. Denkt u aan zakelijk lenen? Dit zijn uw mogelijkheden.

Wanneer ben ik een starter?

Misschien voelt u zich geen startende ondernemer, maar vinden wij dat u dat wel bent. Of andersom. Een starter is volgens ons: een ondernemer die korter dan een jaar staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. 

Onderneemt u langer dan een jaar en wilt u zakelijk lenen?

Heeft u al een zakelijke rekening?

Een belangrijke voorwaarde om zakelijk te kunnen lenen, is dat u een zakelijke rekening bij ons heeft. Heeft u die nog niet? U vraagt online eenvoudig een zakelijke rekening aan. De rekening is het eerste jaar gratis.

Hoeveel kan ik zakelijk lenen?

Iedere ondernemer kan bij ons een offerte aanvragen voor een financiering tot € 1.000.000,-. U als starter dus ook. Hoeveel u kunt lenen, ligt aan de onderbouwing van uw aanvraag. 

We kijken onder andere naar:
  • Uw plannen met de onderneming
  • Het geld dat u verwacht te verdienen
  • Uw eigen toewijding

Uw kans op succes vergroten

Hoe beter u uw aanvraag voorbereid, hoe beter wij u kunnen helpen. Heeft u een offerte aangevraagd en ons alle documenten toegestuurd? Dan ontvangt u binnen 2 dagen een reactie. 

Wij hebben de volgende documenten van u nodig:

Ondernemingsplan

Wat zijn uw plannen? Hoe wilt u dat bereiken? Wie zijn u concurrenten? In uw ondernemingsplan vertelt u alles. Wij krijgen zo een goed beeld van uw bedrijf.

Financiële prognoses

Omdat u net gestart bent met ondernemen kunt u nog geen resultaten laten zien. Maar u kunt al wel vooruitblikken. Wat verwacht u om te zetten? En welk deel daarvan is winst?

Zekerheden

Als u wilt lenen, vragen wij u om zekerheden in te brengen. Bijvoorbeeld het pandrecht op uw voorraden of bedrijfspand.

Eigen vermogen

Het is belangrijk dat u eigen geld in uw bedrijf steekt, bijvoorbeeld uw spaargeld. Zo laat u zien dat u niet afhankelijk bent van de lening. En dat u uw verantwoordelijkheid neemt.

Welke financiering past bij uw wensen?

Tijdens uw aanvraag kijken wij welke vorm van lenen het beste bij uw wensen past. Dat kan ook een combinatie van verschillende financieringen zijn.

Rekening-courant krediet

Het rekening-courant krediet is een doorlopend krediet. U kunt tot een afgesproken bedrag rood staan op uw zakelijke rekening. Het geeft u extra financiële ruimte. Om uw voorraden aan te vullen of rekeningen vooruit te betalen.

Een lening waarbij u altijd extra geld kunt opnemen. Zodra u geld opneemt, begint u met terugbetalen. Het terugbetaalde geld kunt u later weer opnemen.

Zakelijke lening

De zakelijke lening is een aflopend krediet. U krijgt het bedrag dat u leent in een keer op een aparte rekening gestort. Een zakelijke lening helpt u bij een eenmalige grote uitgave. Bijvoorbeeld als u uw bedrijfspand wilt uitbreiden.

Leasen

Leasen is een vorm van financieren, die te vergelijken is met huren. U leaset bedrijfsmiddelen zoals landbouwmachines of medische apparatuur. De leaseperiode is gelijk aan de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. U betaalt ons tijdens deze periode een vast bedrag per maand.

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u na het lezen van deze pagina behoefte aan alternatieven? Lenen hoeft niet via de bank.

 

Microkrediet

Qredits geeft microkredieten aan ondernemers in Nederland. Onze specialisten kunnen u doorverwijzen.

Lenen van vrienden of familie

Kijk eens rond in uw eigen omgeving. Is er iemand in uw familie of vriendengroep die u geld wil lenen? U kunt zo een onderhandse lening formeel vastleggen.

 

Praat met onze adviseurs

Heeft u nog vragen? Of wilt u uw situatie persoonlijk toelichten? Vraag dan een kredietgesprek bij ons aan. Onze specialisten nemen uitgebreid de tijd om uw wensen en mogelijkheden te bespreken.

Overal antwoord op uw vraag

Via Twitter, Facebook en WhatsApp

Zakelijk contact via Whatsapp

Heeft u geen tijd ons te bellen voor uw vragen? Onze zakelijk specialisten staan ook voor u klaar via Twitter, Facebook en WhatsApp. Wel zo makkelijk.