Naar de navigatie Naar de inhoud

Lenen om te groeien

U onderneemt, droomt en denkt groot. Maar om vooruit te komen, heeft u geld nodig. Om alvast voorraden in te slaan, bijvoorbeeld. Of om de nieuwste technische snufjes te financieren. Welke reden u ook heeft, wij helpen u graag met een zakelijke financiering.

Hoeveel kan ik zakelijk lenen?

Het is waarschijnlijk de belangrijkste vraag die u heeft: hoeveel geld kan ik lenen? U krijgt antwoord door online een offerte bij ons aan te vragen. Dat kan voor een financiering tot maximaal € 1.000.000,-. 

U geeft aan hoeveel en waarom u wilt lenen. Wij beoordelen vervolgens of wij u kunnen helpen. Ons antwoord is afhankelijk van een aantal zaken:
 • Uw financieringsdoel
 • Uw ervaring als ondernemer
 • De branche waarin u actief bent
 • De financiën van uw onderneming

Snel weten waar u aan toe bent

Als u geld nodig heeft, wilt u snel weten of dat mogelijk is. Dat begrijpen we en we reageren daarom zo snel mogelijk op uw aanvraag. U kunt ons helpen door uw aanvraag goed voor te bereiden.

Heeft u voor uw plannen € 25.000,- of minder nodig? Dan hebben wij over het algemeen geen extra documenten van u nodig. U vult ons online formulier in en ontvangt binnen 2 werkdagen een offerte.
 
Wilt u meer lenen? Dan vragen wij u na het invullen van het formulier nog enkele documenten toe te sturen. Die gebruiken we om een beter beeld te krijgen van uw status als ondernemer. Zodra wij uw aanvraag en de documenten hebben, krijgt u binnen 2 werkdagen een reactie.

Alle dagen behalve zaterdag, zondag, 1 januari, Goede Vrijdag, 2e Paasdag, 1 mei, 25 en 26 december.

Bereid uw aanvraag goed voor

Wilt u meer dan € 25.000,- aanvragen? Verzamel voordat u begint aan uw aanvraag:
 • Definitieve jaarcijfers van de laatste 2 jaar
 • Overzicht van actuele cijfers van het lopende boekjaar
 • Een liquiditeitsprognose van het lopende boekjaar
 • Een exploitatiebegroting 
 • Eventuele zekerheden die u inbrengt
Hulp nodig bij het verzamelen van deze gegevens? Uw accountant kan u helpen. 

Welke financiering past uw wensen?

Tijdens uw aanvraag kijken wij welke vorm van lenen het beste bij uw wensen past. Dat kan ook een combinatie van verschillende financieringen zijn.

Rekening-courant krediet

Het rekening-courant krediet is een doorlopend krediet. U kunt tot een afgesproken bedrag rood staan op uw zakelijke rekening. Het geeft u extra financiële ruimte. Om uw voorraden aan te vullen of rekeningen vooruit te betalen.

Een lening waarbij u altijd extra geld kunt opnemen. Zodra u geld opneemt, begint u met terugbetalen. Het terugbetaalde geld kunt u later weer opnemen.

Zakelijke lening

De zakelijke lening is een aflopend krediet. U krijgt het bedrag dat u leent in een keer op een aparte rekening gestort. Een zakelijke lening helpt u bij een eenmalige grote uitgave. Bijvoorbeeld als u uw bedrijfspand wilt uitbreiden.

Leasen

Leasen is een vorm van financieren, die te vergelijken is met huren. U leaset bedrijfsmiddelen zoals landbouwmachines of medische apparatuur. De leaseperiode is gelijk aan de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. U betaalt ons tijdens deze periode een vast bedrag per maand.

Niet de informatie die u zoekt?

Het is goed om te weten dat de informatie op deze pagina alleen van toepassing is als u:
 • Een jaar of langer ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel
 • Een jaar of langer een zakelijke rekening bij ons heeft
Geldt dat niet voor u?  

Overal antwoord op uw vraag

Via Twitter, Facebook en WhatsApp

Zakelijk contact via Whatsapp

Heeft u geen tijd ons te bellen voor uw vragen? Onze zakelijk specialisten staan ook voor u klaar via Twitter, Facebook en WhatsApp. Wel zo makkelijk.