Naar de navigatie Naar de inhoud

Beoordeling kredietaanvraag

Hoe wordt een kredietaanvraag beoordeeld?

We beoordelen uw kredietaanvraag heel zorgvuldig. Dat is in uw en ons belang. De belangrijkste vraag die wij proberen te beantwoorden is of u de lasten nu en in de toekomst kunt terugbetalen. 

Het is niet eenvoudig om daar antwoord op te geven. Honderd procent zekerheid dat een lening terugbetaald wordt, is er nooit. We wegen wel zoveel mogelijk factoren af die daar invloed op hebben. 

Vragen bij de beoordeling van uw krediet

 • Wat voor ondernemer bent u?

  We onderzoeken uw onderneming. We kijken naar uw ervaring als ondernemer. Naar de manier waarop u geld wilt verdienen. Op basis daarvan schatten we in of u in staat bent uw doelen te behalen.

 • In welke branche werkt u?

  We kijken naar de branche waarin u onderneemt. Zijn er ontwikkelingen in de sector die invloed hebben op uw onderneming? Heeft een verandering in de economie veel invloed op het resultaat van uw onderneming?

 • Hoe zien uw financiën eruit?

  We verdiepen ons in uw financiën. Wat is bijvoorbeeld de verhouding tussen het vreemd vermogen en het eigen vermogen van uw onderneming? Hoeveel geld levert iedere in uw onderneming geïnvesteerde euro op?

 • Wat zijn uw wensen?

  Een van onze experts pluist uw wensen uit. We letten op de volgende onderdelen:
  • Hoeveel geld wilt u bij ons lenen en waar gaat u het voor gebruiken?
  • Welke soort financiering is er nodig? Bent u bijvoorbeeld het beste geholpen met een rekening-courant krediet of een zakelijke rekening? Of een combinatie?
  • Welke zekerheden brengt u in? Wij gebruiken zekerheden als onderpand. Zo verlagen we onze risico’s. 

 • Goede basis voor een krediet?

  Na ons onderzoek, weten we wat de risico’s zijn. Als we dat weten, bepalen we of we uw aanvraag accepteren. Als wij geen problemen zien, ontvangt u van ons een offerte. Hebben wij nog wel vragen? Of zijn er te veel risico's? Dan nemen we contact met u op en bespreken we uw mogelijkheden.

Overal antwoord op uw vraag

Via Twitter, Facebook en WhatsApp

Zakelijk contact via Whatsapp

Heeft u geen tijd ons te bellen voor uw vragen? Onze zakelijk specialisten staan ook voor u klaar via Twitter, Facebook en WhatsApp. Wel zo makkelijk.