Naar de navigatie Naar de inhoud

Fusies & Overnames

Hoe financiert u uw fusie of overname?

U staat voor de beslissing: kopen of verkopen. U wilt uiteraard de beste verkoop- of fusiedeal voor uw bedrijf. Daarbij wilt u dat het proces goed begeleid wordt, zodat u de beste prijs en de beste bemiddeling krijgt. ABN AMRO kan u daarbij helpen: of u nu zzp'er bent, aan het hoofd staat van een familiebedrijf of een grote onderneming of investeringsmaatschappij leidt. Samen met u bekijken we uw bedrijfsstrategie, de markt, de bedrijfsperformance én de financiering.

Management
buy-out

Bij een management buy-out neemt het zittende management een aandeel in het aandelenkapitaal van de onderneming. Dat kan bijvoorbeeld aan de orde zijn als u zelf manager bent en u weet dat de aandeelhouder van uw onderneming het bedrijf binnenkort verkoopt. Of als u aandeelhouder bent en u in het huidige management een prima kandidaat ziet om het stokje van u over te nemen.

Aquisitie-
financiering

ABN AMRO ondersteunt u bij het financieren van een fusie of overname.
Op basis van uw informatie of businessplan is al binnen enkele dagen een financieringsindicatie mogelijk. Doorgaans bieden wij u binnen 2 weken een financieringsvoorstel aan.

Achtergesteld vermogen

Overname of groei? ABN AMRO kan u ondersteunen met achtergesteld vermogen.
Achtergesteld vermogen is vreemd vermogen waarbij in het geval van een faillissement de schuldeisers zijn achtergesteld ten opzichte van overige schuldeisers.

Deze methode wordt veelal toegepast in leveraged buy-outs: een financieringsvorm waarbij de overname van een bedrijf voornamelijk berust op geleend geld, dat later door het overgenomen bedrijf moet worden terugbetaald. Op deze manier kunt u als investeerder een bedrijf overnemen met relatief weinig eigen middelen.

Realiseer uw plannen met eigen vermogen

Behoefte aan een investeerder voor overname of overdracht aan het management? ABN AMRO Informal Investment Services kan u in contact brengen met een informal investor: een investeerder die eigen vermogen wil investeren in andere bedrijven.

Maak vrijblijvend een afspraak

Heeft u vragen over een bedrijfsoverdracht, fusie of overname? En betreft het een overname boven de € 15 miljoen? Neem dan contact op met uw relatiemanager of neem rechtstreeks contact op met de afdeling Fusies en overnames via 020 - 383 01 40 (lokaal tarief). Voor overnames vanaf € 500.000 tot € 15 miljoen, neemt u contact op met een van onze specialisten bedrijfsovername.

Vragen? Of advies nodig? Wij zijn
bereikbaar van maandag t/m zaterdag

Bel of app een adviseur

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube