ABN AMRO stimuleert de overgang naar een circulaire economie en gaat proactief in gesprek met klanten die de stap naar een circulair businessmodel willen maken. Maar wat is een circulaire economie? Een circulaire economie gaat bewuster en efficiënter om met energie en grondstoffen. Dat gebeurt door de keten 'maken-gebruiken-weggooien' van producten te veranderen in een keten waarbinnen het afval van de ene partij, de grondstof van de andere partij wordt.

ABN AMRO begeleidt klanten richting duurzaamheid

Om de omschakeling naar een circulaire economie te versnellen, adviseert ABN AMRO klanten zo goed mogelijk over duurzame bedrijfsmodellen. Dit doen we op vier manieren:
 
  1. We onderzoeken de financieringsbehoeften, -kansen en -risico’s van circulaire bedrijfsmodellen. Door actief in gesprek te gaan met onze klanten, maken we gedegen analyses en realistische risico-inschattingen.
  2. We delen kennis via publicaties, rondetafelsessies en individuele bedrijfsadviezen.
  3. We verstrekken financieringen voor circulaire bedrijfsactiviteiten. Waar dat niet met bestaande producten en diensten kan, zoeken we met onze klanten naar oplossingen. 
  4. We stimuleren de ontwikkeling van circulaire productie en dienstverlening. Onder andere door in ons inkoopbeleid rekening te houden met hergebruik en de aanschaf van circulaire producten en het contracteren van duurzame leveranciers?
Wilt u meer weten over de impact die ABN AMRO wil maken en de bijbehorende doelen voor 2020? Kijk dan hier.

Circulair Economy Awards 2017

Tijdens het BT Event in Lelystad op 2 november, dat in het teken stond van de 'next economy', heeft ABN AMRO prijzen uitgereikt aan Circular Friesland en Plug-In-City. Zij wonnen prijzen in de categoriën 'Beste Circulaire Regio' and 'Werklocatie'. Bekijk de video van het event.

In contact met de juiste persoon

Wilt u in contact komen met ABN AMRO over het onderwerp Circulaire Economie of wilt u meer weten over de activiteiten die we organiseren op het gebied van Circulaire Economie in ons Circulair Paviljoen Circl? Wilt u in gesprek gaan over de financiering van uw bedrijf (Sustainable Finance Desk)? Bent u op zoek naar een sparringpartner wat betreft uw circulair bedrijfsmodel (Sector Advisory)? Op zoek naar Circulaire partners uit ons netwerk? Laat ons weten wat uw plannen zijn, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Sustainable Finance Desk

Hein Brekelmans
Hoofd Sustainable Finance Desk  
06-16014000 
 
AfbOS_circulair_contact_hein2

Sector Advisory

Sander van Wijk  
Hoofd Sector Advisory  
 
AfbOS_circulair_contact_sander

Workshops en events

Malu Hilverink
Programma Manager Circl
 
AfbOS_circulair_contact_malu

Netwerk en partners

Niina Pussinen  
Business Development Manager Circulaire Economy 
06-109 163 64 
 
AfbOS_circulair_contact_niina