Naar de navigatie Naar de inhoud

Alternatieve financiële oplossingen

Vrachtwagen op de weg

Andere manieren van financieren voor ondernemers

Bedrijven willen weer groeien maar het vinden van voldoende krediet is lastig. Daarom koppelt ABN AMRO bijvoorbeeld een garantie aan een groei- en innovatielening om een nieuw wagenpark te financieren. Of financieren we een producthal door krediet en lease te combineren. Hiermee helpen wij u uw groei te realiseren. Bekijk welke alternatieve financieringsmogelijkheden er zijn. En lees hoe wij andere ondernemers hebben geholpen.

 

Lease

Investeren in bedrijfsmiddelen en toch voldoende financieringsruimte houden. Dat is een van de grote voordelen van lease: uw werkkapitaal wordt niet aangesproken. U kunt direct inspelen op veranderingen in de markt. De financiering is exact afgestemd op de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. U betaalt in vaste maandelijkse termijnen en het is fiscaal aantrekkelijk.

Debiteurenfinanciering

Met een debiteurenfinanciering kan uw bedrijf de periode overbruggen tussen het versturen van rekeningen en de ontvangst van betalingen. Van de openstaande vorderingen kan tot maximaal 90% worden voorgefinancierd. Debiteurenfinanciering in combinatie met voorraadfinanciering kan ook. Hiermee financiert u tot 50% van de waarde van de betaalde voorraad gereed product.

 
Video over Hesbo

Voorraadfinanciering

Een voorraadfinanciering is een flexibele financiering die meebeweegt met uw hoeveelheid voorraad. Uw bedrijf heeft directe beschikbaarheid van extra liquiditeit op basis van uw voorraden. En de mogelijkheid om grotere hoeveelheden te bestellen om extra besparingen te realiseren. U kunt deze financiering alleen in combinatie met een debiteurenfinanciering afsluiten. 

 

Groei- en Innovatie lening

Bent u een snelgroeiende onderneming met een innovatief plan? Dan komt u in aanmerking voor de Groei- en Innovatielening. Het geld leent u tegen betere voorwaarden. U kunt minimaal € 300.000,- en maximaal € 3.000.000,- lenen. De minimale looptijd is 2 jaar, de maximale looptijd 7 jaar. Het Europees Investeringsfonds geeft 50% garantie op deze lening.

Garanties van de overheid

De overheid staat in sommige gevallen garant bij kredieten voor startende, innovatieve bedrijven. Dit kan uw mogelijkheden om krediet te krijgen vergroten. Er zijn verschillende soorten leningen met staatsgarantie mogelijk voor veelbelovende bedrijven.

 
Video over Social Impact Fonds

Venture Capital: Social Impact Fonds

Vanuit het Social Impact Fund investeren we in totaal 10 miljoen in Nederlandse maatschappelijke ondernemingen met een vernieuwend business model. Het fonds hebben we opgericht om sociaal ondernemerschap te stimuleren. Voorwaarde is dat bedrijven een maatschappelijke doelstelling hebben en daarbij streven naar financiële winstgevendheid en onafhankelijkheid. Bekijk de video.

 

Informal Investment Services

Met Informal Investment Services bereikt u via 1 loket veel investeerders. Wij bieden twee diensten. Met de Informal Investment Match komt u via ons netwerk in contact met 400 succesvolle ondernemers. Via CoachMatch wordt u ondersteund met kennis en ervaring.

Advies bij fusie of overname

Voor een efficiënte marktintroductie van innovatieve en duurzame ontwikkelingen kan het heel handig zijn om samen te gaan met een grote strategische speler. Ook als u als 'corporate' duurzame innovaties wilt invoeren in uw bedrijf kan een overname van een starter op dit terrein een aantrekkelijke optie zijn. In beide gevallen kunnen wij u adviseren in het overnametraject.

 
Video over Wieckse Witte

De bank als investeerder

Ons Principal Finance team investeert samen met relaties in vaste activa van projecten en bedrijven. Denk hierbij aan zonne-energie en energie-infrastructuur. Zo investeerden wij in de plaatsing van zonnepanelen op de Wieckse Witte-fabrieken. Bekijk in de video hiernaast (2:05) wat wij als investeringspartner voor u kunnen betekenen.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube