Naar de navigatie Naar de inhoud

Transport & Logistiek, Maritiem

"Financiering is een key success factor, maar blijft mensenwerk". Peters Shipyards

Peters Shipyards ontwikkelt en bouwt diverse soorten schepen in de kust- en zeevaart.  De onderneming bestaat sinds 1896 en heeft een lange traditie in de scheepsbouw. Het management van Peters Shipyards besloot 2 motortankschepen te bouwen die LNG/elektrisch worden aangedreven. LNG is goedkopere brandstof. Ook de uitstoot van schadelijke stoffen zoals Co2, NOx en fijnstof is aanzienlijk lager dan bij diesel.

De bouw van dit type binnenvaartschepen is een belangrijke stap in de richting van 'emissie-neutraal' varen. Hier is sprake van een zeer innovatief en vooruitstrevend project in de binnenvaart. In april 2013 gaat het eerste schip 'de Green Stream' in de vaart. Later in 2013 volgt een tweede binnenvaartschip, 'de Green Rhine'.

 

Klantvraag

De bouw van een LNG/elektrisch aangedreven binnenvaartschip vraagt een hogere investering dan een traditioneel of dieselelektrisch aangedreven schip. Men loopt hiermee vooruit op de markt. Er zal naar verwachting steeds meer vraag komen hiernaar en de markt zal dit zeker weten te waarderen. Peters Shipyards zocht een partij met potentie die deze business case wilde ondersteunen, waardoor financiering van dit soort schepen mogelijk werd.

Peters Shipyards
 

Oplossing ABN AMRO

ABN AMRO heeft een lange traditie in de Maritieme sector. Die gaf onze sectorspecialisten inzicht in de vooruitzichten in de markt en de maritieme waardeketen op de korte en lange termijn. Daarnaast zijn onze relatiemanagers lokaal aanwezig. Zij beschikken over een groot netwerk waarin alle spelers in de sector aanwezig zijn. De jarenlange expertise, de ervaring, de inzet én de mentaliteit van onze relatiemanagers waren doorslaggevend om dit vooruitstrevende en duurzame project te begrijpen, te financieren en te realiseren. "Echte veranderingen komen er alleen als je het bestaande loslaat" (Gerard Willemsen, Peters Shipyards).

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube