Naar de navigatie Naar de inhoud

"De bank had vanaf het begin geloof in onze visie en het bedrijfsconcept. Zij zijn ons bedrijf blijven volgen in groei en ontwikkeling." Amacom

Amacom is een unieke groothandel in consumentenelektronica. Zij verzorgt de inkoop, verkoop en distributie voor internet en fysieke winkels in Nederland. Doordat Amacom anders denkt over distributiestrategie, behoort zij tot de absolute top in deze sector. Klanten zijn onder andere: Bol.com, Plasmadiscounter en Wehkamp.

Doordat Amacom het magazijn heeft opengezet voor haar klanten kon de 'long tail formule' worden ontsloten. Hiermee is de beperkte schapruimte die de klant heeft, enorm vergroot (maal 20). Het aanbod voor de consumenten kon zo aanzienlijk worden verbeterd. Daardoor is de productrotatie vergroot en het financiële risico beheersbaarder. Het partnerschap met de klant is bovendien erg goed.

 

Klantvraag

Voor het business model van Amacom was werkkapitaalfinanciering nodig en dus ook een financier met geloof in dit hypermoderne concept. En dat in een turbulente tijd voor zowel de ondernemer als de financier.

Amacom
 

Oplossing ABN AMRO

ABN AMRO heeft de kracht van zowel het business model als van de onderneming herkend. We deden hiervoor intensief onderzoek binnen de sector. Bovendien heeft ABN AMRO veel contacten binnen deze sector. Hierdoor konden wij Amacom vanaf het begin ondersteunen in het inslaan van deze nieuwe weg.

Betalen met iDEAL via de app

Tip: dit kan ook zonder e.dentifier

Mobiel betalen via iDEAL

Snel online iets betalen? Alleen via de app kunt u zonder e.dentifier betalen via iDEAL. Bevestigen met uw identificatiecode is genoeg. Dat is makkelijk! Dit kan zolang het bedrag binnen uw daglimiet blijft.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube