Naar de navigatie Naar de inhoud

Industrie

"Vertrouwen in ABN AMRO als kennispartner en financier" Vlietjonge Staalhandel

Vlietjonge Staalhandel is een metaalgroothandel en was onderdeel van Tata Steel Europe, de op één na grootste staalproducent van Europa. Vlietjonge levert en bewerkt constructiestaal en verzorgt snijwerk.

 

Klantvraag

Tata Steel wilde terug naar haar 'core business'. Daarom zou Vlietjonge worden afgestoten. Het management van Vlietjonge besloot daarop een bod uit te brengen. Via een 'management buy-out' wilde Vlietjonge zelfstandig verder. Zij ging hiervoor op zoek naar een partij die de overname en het werkkapitaal kon financieren.

Vlietjonge
 

Oplossing ABN AMRO

Er hebben verschillende gesprekken plaatsgevonden tussen het management van Vlietjonge en ABN AMRO. Door specifieke kennis van de sector kon ABN AMRO een notitie aanbieden van de staalmarkt en de positionering van Vlietjonge in het bijzonder. De sectorinhoudelijke gesprekken hebben er voor gezorgd dat er vanuit het management duidelijk vertrouwen was in ABN AMRO als kennispartner en financier. Daarnaast werd waardering uitgesproken voor de snelle procedure.

Betalen met iDEAL via de app

Tip: dit kan ook zonder e.dentifier

Mobiel betalen via iDEAL

Snel online iets betalen? Alleen via de app kunt u zonder e.dentifier betalen via iDEAL. Bevestigen met uw identificatiecode is genoeg. Dat is makkelijk! Dit kan zolang het bedrag binnen uw daglimiet blijft.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube