Naar de navigatie Naar de inhoud

Agrarische sector

"Innovatief ondernemen vraagt om 'out-of-the-box' meedenken en flexibel handelen" Service2Fruit

"Innovatief ondernemen vraagt om 'out-of-the-box' meedenken en flexibel handelen. ABN-AMRO heeft ons als geen andere bank laten zien open te staan voor nieuwe business modellen door constructief bij te dragen aan de implementatie ervan die in ons geval vroeg om nieuwe en creatieve vormen van financiering." Service2Fruit

Service2Fruit heeft een nieuwe digitale marktplaats gecreëerd in een zeer traditionele markt. Zij heeft een concept gelanceerd waarbij de fruittelers nagenoeg direct worden betaald bij verkoop (de betaaltermijn is enkele dagen). Dit heeft betalingszekerheid en verkorting van betalingstermijnen als resultaat. Door dit unieke concept heeft Service2Fruit in het eerste jaar al een marktaandeel gehaald van 4 procent (25 miljoen kilo) van de Nederlandse  appel- en perenhandel.

 

Klantvraag

Service2Fruit was op zoek naar een partij die hun businessmodel mogelijk kon maken door voorfinanciering. Daarnaast was zij op zoek naar een groot netwerk. Dat is in deze sector van groot belang om succesvol te kunnen zijn.

Service2fruit
 

Oplossing ABN AMRO

Onze sectorspecialisten hebben goed inzicht in de markt en de spelers die hierop actief zijn (zowel kopers als verkopers). Zij stelden het netwerk van ABN AMRO ter beschikking aan Service2Fruit. Daardoor is het aantal toetreders tot het platform gestegen. Daarnaast heeft ABN AMRO door de kennis die zij heeft opgedaan bij veilingen, voorfinanciering kunnen aanbieden. Mede hierdoor is het businessmodel succesvol geïntroduceerd.

Tip: zoeken in de app

Zoeken kan op verschillende manieren

Zoeken in de app kan op verschillende manieren.

Ga naar uw bij- en afschrijvingen en tik op het vergrootglas. U kunt dan zoeken op naam, bedrag of omschrijving. Of tik op een foto of logo. Zo zet u alle bijbehorende betalingen op een rij.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube