Naar de navigatie Naar de inhoud

De keuze tussen MT940/942 en CAMT.053/052

Argumenten om het MT940-formaat te behouden

  • Aanpassingen in het huidige MT-formaat hebben minder impact op uw systemen en bedrijfsprocessen dan de invoering van een volledig nieuw formaat. 

  • Heeft u aan een vermelding op hoofdniveaus bij batchbetalingen voldoende informatie? Dan kunt u het MT940 formaat behouden. Of u nu automatisch reconcilieert of niet. 

  • Kunnen uw systemen het grotere datavolume van het XML-formaat niet verwerken? Dan kunt u het beste het MT940-formaat behouden. 

  • De CAMT.053 heeft via Access Online en Access Direct een andere aanlevertijd. Heeft u aan de levering en verwerking van de MT940 vervolgprocessen gekoppeld die niet gewijzigd kunnen worden? Dan kunt u het beste het MT940-formaat behouden.

 

Argumenten om het CAMT.053-formaat te kiezen

  • Wilt u het betalingskenmerk en veld van de omschrijving als twee aparte velden terugzien in de rapportage? Dan kunt u kiezen voor het CAMT.053-formaat. Dit kan een voordeel zijn bij de automatische reconciliatie. Of dit voor u een voordeel is weet uw IT-specialist of uw financiële expert.

  • Wanneer u voor de MT940-rapportage kiest, heeft u bij batches geen inzicht in de onderliggende transacties. U ziet alleen het totaalbedrag van de batch en de niet-uitgevoerde transacties (als individuele 'tegenboekingen') op uw MT940-dagafschrift. Heeft u behoefte aan inzicht in de onderliggende transacties van uw batches? Dan kunt u ervoor kiezen om over te stappen op het CAMT.053-formaat. In dit formaat wordt het totaalbedrag van de batch weergegeven en alle onderliggende transacties.

  • Alle informatie wordt in 1 bestand teruggekoppeld. U kunt uw processen en systemen optimaliseren op basis van het XML-formaat. Dat kan minder onderhoud en eenvoudigere processen opleveren.

 

MT942 of CAMT.052?

  • Ook voor de intradagrapportages kunt u zelf kiezen welk formaat u wilt gebruiken. De argumenten om voor het ene of het andere formaat te kiezen zijn hetzelfde als die voor de eindedagrapportage.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.