Naar de navigatie Naar de inhoud

Aangepast rapportageformaat

Aangepast MT940-formaat

De inhoud van de velden in het MT940-formaat is op een aantal punten gewijzigd door de introductie van SEPA: 

  • De IBAN en BIC worden weergegeven voor betaler en begunstigde.

  • Het betalingskenmerk en de omschrijving worden volledig weergegeven.  

  • Het EndtoEnd-Id wordt weergegeven. 

  • Bij incasso's wordt het machtigingskenmerk (uniek machtigingsnummer) weergegeven. 

  • Bij incasso's wordt de Incassant-ID weergegeven. 

  • Bij incasso's wordt het type incasso (SEPA Incasso Algemeen Doorlopend, SEPA Incasso Algemeen Eenmalig, SEPA Incasso Bedrijven Doorlopend, SEPA Incasso Bedrijven Eenmalig) weergegeven. 

  • Incassobatches worden bruto weergegeven op de rapportage (totaalbedrag van de batch, inclusief de niet-uitgevoerde en teruggeboekte incasso's).

  • Geweigerde, geannuleerde of teruggeboekte transacties worden individueel op de rapportage weergegeven. Dus niet meer het nettobedrag (totaalbedrag van de batch minus het bedrag aan niet-uitgevoerde transacties.

  • De VerwInfo-rapportage is komen te vervallen. U ontvangt alle informatie rechtstreeks van de bank in de MT940/MT942-rapportage. De VerwInfo-rapportage was een elektronische rapportage van de niet-uitgevoerde en teruggeboekte transacties vanuit Equens. 

De Bank Identifier Code, afgekort BIC, is een code die wordt gebruikt bij grensoverschrijdend betalingsverkeer om een bank te identificeren. De BIC van ABN AMRO is ABNANL2A. Als iemand geld aan u wilt overmaken, dan geeft u deze BIC door. SWIFT is de oude naam van BIC.
IBAN staat voor International Bank Account Number. Het Nederlandse IBAN is als volgt opgebouwd: NL is de landcode, 2 cijfers als controlegetal, 4 letters die de bank aanduiden en 10 cijfers. De 10 cijfers bestaan uit het oude rekeningnummer (meestal 9 cijfers), voorafgegaan door nullen. Bijvoorbeeld: NL99ABNA0123456789
Degene die een bedrag van u incasseert via een incasso.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.