Naar de navigatie Naar de inhoud

Zakelijke overboekingen doen

Betalen zoals u wilt

Periodiek geld overboeken, een spoedbetaling doen of een bedrag naar het buitenland overmaken? U kunt bij ABN AMRO betalen zoals u wilt.

SEPA-overboeking

SEPA-overboekingen gebruikt u binnen Nederland en de andere SEPA-landen. U kunt 'losse' overboekingen of batchoverboekingen gebruiken. SEPA-overboekingsbatches levert u aan in het bestandsformaat PAIN (XML). Voor overboekingen in en naar andere SEPA-landen hoeft u geen aparte rekeningen aan te houden. U regelt dit eenvoudig vanaf uw ABN AMRO rekening in Nederland.

De snelheid van geld overboeken wordt verbeterd. Sommige SEPA-overboekingen kunnen binnen een paar seconden op de rekening van de ontvanger worden bijgeschreven. En dat op elk moment van de dag en op alle dagen van het jaar. Dus ook ’s avonds en in het weekend. Dit geldt voor ‘losse’ overboekingen die u handmatig invoert via Internet Bankieren of Mobiel Bankieren én als de bank van de ontvanger hieraan meewerkt. U ziet dan in de samenvatting van de overboeking ‘Bij de ontvanger: direct’. Doet de bank van de ontvanger nog niet mee? Dan ziet u ‘Bij de ontvanger: binnen 1 werkdag’. Overboekingen tussen twee Nederlandse ABN AMRO rekeningen worden altijd direct op de rekening van de ontvanger bijgeschreven.

Spoedoverboeking

Regel uw spoedoverboeking via internet of bij een van onze vestigingen. Als een gewone overboeking binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger kan worden bijgeschreven, is een spoedoverboeking niet meer nodig. Via Internet Bankieren controleren wij dat automatisch voor u.

Periodieke overboeking

Betaalt u elke maand dezelfde rekeningen? Stel dan een periodieke overboeking in. Zo heeft u er geen omkijken naar.

IBAN-Acceptgiro

De IBAN-Acceptgiro is een voorgedrukte betaalopdracht die u naar uw klant(en) stuurt. U heeft hiervoor een IBAN-Acceptgirocontract nodig. Hiervan zijn twee varianten: A/S en C.

Wijziging digitale acceptgiro's per 9 juni 2018
Uw klanten betalen een IBAN-Acceptgiro vaak via Internet Bankieren of Mobiel Bankieren. Dit noemen we een digitale acceptgiro. Vanaf 9 juni 2018 worden digitale acceptgiro’s als gewone overboekingen verwerkt. Lees er alles over in ‘Veelgestelde vragen wijziging digitale acceptgiro’s’.

Betaalinstructie
Wilt u geen IBAN-Acceptgiro (meer) gebruiken? Dan is de Betaalinstructie misschien een handig hulpmiddel. Hiermee zet u de betaalgegevens duidelijk en overzichtelijk op uw papieren of digitale factuur. Lees hier meer over en download de sjablonen.

Buitenland

U kunt naar vrijwel elk land ter wereld geld overmaken in euro's of andere valuta.

Veelgestelde vragen

  • Hoe kan ik een overboeking ongedaan maken?

    U kunt een (periodieke) overboeking niet ongedaan maken. U kunt alleen de begunstigde vragen het bedrag terug te storten.

  • Hoe kan ik zien of een overboeking binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger kan worden bijgeschreven?

    U ziet dan in de samenvatting van de overboeking 'Bij de ontvanger: direct'. Als de bank van de ontvanger (nog) niet hieraan meewerkt, ziet u 'Bij de ontvanger: binnen 1 werkdag'.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.