Naar de navigatie Naar de inhoud

Machtigingsinformatie aanleveren

Machtigingsinformatie bij het aanleveren van incasso-opdrachten

Levert u SEPA-incasso-opdrachten aan? Stuur dan de volgende machtigingsinformatie mee:

  • Een machtigingskenmerk, dat u zelf bepaalt. Dit kenmerk moet uniek zijn in combinatie met uw incassant-ID en mag niet langer zijn dan 35 posities (alfanumeriek). Gaat het om een doorlopende machtiging? Dan stuurt u dit kenmerk mee met alle vervolgincasso's.

  • Uw incassant-ID. Het incassant-ID is in Nederland gebaseerd op uw Kamer van Koophandel (KvK)-nummer en de landencode. U ontvangt uw incassant-ID van ABN AMRO nadat u het nieuwe SEPA-incassocontract heeft afgesloten.

  • Voor SEPA-machtigingen vermeldt u de datum van ondertekening van de machtiging. Voor machtigingen die u heeft gekregen toen u nog gebruikmaakte van de Nederlandse incasso geldt altijd de datum 01-11-2009.

  • Vermeld deze machtigingsinformatie op het SEPA-machtigingsformulier. Deze kunt u zelf ontwerpen. Het formulier moet een aantal vaste invulmogelijkheden bevatten. U kunt ook gebruikmaken van een standaard machtigingsformulier.

Degene die een bedrag van u incasseert via een incasso.
 

Ik heb een boekhoudpakket op maat. Wat moet ik doen?

Bekijk wat u moet doen als u een boekhoudpakket op maat heeft:

  • Zorg dat uw boekhoudpakket of applicatie geschikt is voor het gebruik en de opslag van de hierboven genoemde machtigingsgegevens.

  • Houd het sequencetype per incasso-opdracht bij. U moet uw machtigingenadministratie koppelen aan uw transactieadministratie.

 

Ik heb een standaard boekhoudpakket. Wat moet ik doen?

Bekijk wat u moet doen als u een standaard boekhoudpakket heeft:

  • Controleer of u de laatste (SEPA-)update van uw boekhoudpakket heeft geïnstalleerd. Is dat niet het geval? Neem dan contact op met de leverancier van uw boekhoudpakket.

  • Houd het sequencetype per incasso-opdracht bij. U moet uw machtigingenadministratie koppelen aan uw transactieadministratie.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.