Naar de navigatie Naar de inhoud

Vernieuwingen Mobiel Bankieren app

Op basis van uw suggesties blijven we verbeteren

U geeft de Mobiel Bankieren app over het algemeen een hoge waardering. Natuurlijk blijft er altijd ruimte voor verbetering. Daarom volgen we de ontwikkelingen in de markt en luisteren we naar uw suggesties. Zo kunnen wij de app steeds blijven verbeteren en uitbreiden. In de nieuwste versie van Mobiel Bankieren vindt u onder andere een acceptgiroscanner voor IBAN en heeft u meer inzicht in geplande betalingen.

IBAN staat voor International Bank Account Number. Het Nederlandse IBAN is als volgt opgebouwd: NL is de landcode, 2 cijfers als controlegetal, 4 letters die de bank aanduiden en 10 cijfers. De 10 cijfers bestaan uit het oude rekeningnummer (meestal 9 cijfers), voorafgegaan door nullen. Bijvoorbeeld: NL99ABNA0123456789
 

Aangepast aan SEPA

De Mobiel Bankieren app is helemaal aangepast aan SEPA, u moet bij al uw betalingen de IBAN gebruiken. We hebben het zo gemakkelijk mogelijk voor u gemaakt: uw adresboek is omgezet naar IBAN.

Acceptgiro's met IBAN scannen

Wilt u een acceptgiro met IBAN betalen? Met de camera van uw smartphone of tablet scant u de gegevens eenvoudig in. U hoeft de gegevens dus niet meer handmatig in te toetsen. Het icoon voor de scanner ziet u bij uw overboeking onder het invoerveld van het betalingskenmerk. De acceptgiroscanner is beschikbaar voor iOS en Android.

 

Een betaling later verzenden

Heeft u geen e.dentifier bij de hand, terwijl u die nodig heeft voor een betaling? Kies ervoor om de betaling later te verzenden. Dan komt de betaling automatisch op uw takenlijst in Internet Bankieren en blijft 30 dagen beschikbaar. Als u inlogt in Internet Bankieren, hoeft u de betaling alleen nog maar te verzenden.

Meer overzicht geplande betalingen

U kunt nu geagendeerde betalingen, periodieke overboekingen én geplande incasso's eenvoudig inzien via de app. Handig als u wilt weten wat er de komende week van uw rekening wordt afgeschreven. U vindt alle geplande betalingen via het icoon agenda op uw startscherm.

 

Afbeelding of sms aan ontvanger sturen

Laat de ontvanger van uw betaling gelijk weten dat u heeft betaald. Stuur een e-mail met een eigen foto of een van onze eurogami-designs. Of stuur een sms. Voordat u uw betaling verstuurt, kunt u aangeven dat u een afbeelding of sms wilt sturen. Deze service is beschikbaar voor iOS en Android.

Geld overboeken naar het buitenland

Een bedrag in euro's overboeken naar het buitenland? Ook dat regelt u met IBAN vanuit de app. U kunt geld overmaken naar alle SEPA-landen. Stel hiervoor wel uw betaalprofiel in in Internet Bankieren.