Naar de navigatie Naar de inhoud

Hoe werkt middeling van belastingen?

Uw gemiddelde inkomen van 3 aaneengesloten jaren

Bent u voor uzelf begonnen? Of net terug van sabbatical? Als uw inkomen elk jaar flink verschilt, heeft u misschien teveel belasting betaald. Bij middeling berekent u de belasting over het gemiddelde inkomen in 3 jaren.

Belastingmiddeling voor zzp'ers
 

Wanneer krijgt u geld terug?

Bij de Belastingdienst kunt u vragen om achteraf uw belastingaanslag te baseren op het gemiddelde inkomen over een periode van 3 jaar. Uw inkomen van 3 jaar wordt dan bij elkaar opgeteld en gedeeld door 3. Over dat gemiddelde inkomen wordt berekend hoeveel u aan inkomstenbelasting zou moeten betalen. Zijn de nieuwe belastingbedragen lager dan de oude? U krijgt dan het verschil terug met wat u al heeft betaald. Het verschil moet wel meer zijn dan € 545,-. Verder moet uw verzoek nog voldoen aan een aantal voorwaarden.

 

Maak eenvoudig en snel de brief voor de Belastingdienst

De Belastingdienst ontvangt graag een schriftelijk verzoek van u. Om het u makkelijk te maken, ziet u op onze Facebook-pagina of u geld terugkrijgt. Als dat zo is maakt u ook in een handomdraai de brief voor de Belastingdienst. Het enige dat u nog hoeft te doen is de brief te posten. Houd voor de berekening wel uw definitieve aanslagen bij de hand.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.