Naar de navigatie Naar de inhoud

Overzicht garanties

Gegarandeerd geschikt voor de meeste situaties

De kans is groot dat u hieronder de garantie vindt die past bij uw situatie. Al deze garanties kunt u direct online aanvragen. De voorwaardelijke Bereidverklaring en de Gegoedheidsverklaring zijn geen garanties, maar hebben wel kenmerken hiervan. Voor deze verklaringen kunt u bellen met uw contactpersoon. Bekijk welke garantie of verklaring u helpt makkelijker zaken te doen.

Welke garantie past bij uw situatie?

 • Huurgarantie

  Met de Huurgarantie biedt u de verhuurder zekerheid dat u uw huurverplichtingen nakomt.

 • Inschrijvingsgarantie (Bid Bond)

  Wilt u de zekerheid bieden dat u uw offerteverplichtingen, aanbieding of inschrijving nakomt? Dat kan met een Inschrijvingsgarantie, ook wel Bid Bond genoemd. Door deze garantie aan te bieden, laat u zien dat u een serieuze kandidaat bent. Degene aan wie u een Inschrijvingsgarantie geeft, krijgt namelijk een bankgarantie zodra de order aan u wordt gegund. Ook heeft die persoon de zekerheid dat deze het bedrag van de Inschrijvingsgarantie krijgt als u de bankgarantie niet of niet op tijd stelt, uw offerte, aanbieding of inschrijving tussentijds intrekt of ongunstig wijzigt of het contract niet wil ondertekenen. In het Midden-Oosten, Afrika en Oost-Europa gebruiken veel mensen nog een Inschrijvingsgarantie.

 • Bereidverklaring onvoorwaardelijk

  Wilt u de zekerheid bieden dat u uw offerteverplichtingen, aanbieding of inschrijving nakomt? Dat kan met een onvoorwaardelijke Bereidverklaring. Degene aan wie u deze Bereidverklaring geeft, heeft de zekerheid dat deze een bankgarantie ontvangt zodra de order aan u wordt gegund. De Bereidverklaring is vooral te gebruiken binnen Nederland en sommige West-Europese landen. De verplichting tot afgifte van de garantie is onvoorwaardelijk. Het bedrag van de Bereidverklaring wordt daarom na afgifte van de bereidverklaring geblokkeerd.

 • Bereidverklaring voorwaardelijk

  Een voorwaardelijke Bereidverklaring is geen garantie maar geeft recht op afgifte van een garantie. Voordat deze garantie afgegeven wordt, moet aan verschillende voorwaarden zijn voldaan. Bel voor deze verklaring een adviseur.

 • Gegoedheidsverklaring (Letter of Good Standing)

  Wilt u inzage geven in uw financiële vermogen of informatie verstrekken over door u met succes afgehandelde contracten? Bel dan een adviseur. U kunt namelijk een Gegoedheidsverklaring aanbieden. Deze verklaring is geen garantie.

 • Betalingsgarantie

  Met een Betalingsgarantie biedt u uw handelspartner de zekerheid dat u uw betalingsverplichtingen nakomt.

 • Vooruitbetalingsgarantie

  Wilt u uw zakenrelatie de zekerheid geven dat u zijn vooruitbetaling op de juiste manier gebruikt? Dat kan met de Vooruitbetalingsgarantie. Houd er rekening mee dat bij een Vooruitbetalingsgarantie het garantiebedrag wordt geblokkeerd zodra wij de garantie afgeven. Vanaf dat moment berekenen wij ook de provisie. Deze werkwijze is van toepassing ongeacht of u de aanbetaling van uw zakenpartner al ontvangen heeft. Zorg dat u bij het aanvragen van deze garantie voldoende middelen heeft.

 • Aannemingsgarantie

  Een Aannemingsgarantie geeft de zekerheid dat de verplichtingen uit hoofde van aangenomen werk worden nagekomen. Bijvoorbeeld bij het bouwen van een huis.

 • Uitvoeringsgarantie

  Wilt u de zekerheid bieden dat u contractuele verplichtingen voor de levering van goederen of diensten correct nakomt? Dat kan met de Uitvoeringsgarantie.

 • Leveringsgarantie

  Een Leveringsgarantie geeft de koper zekerheid dat de leverancier zijn verplichtingen tot levering(en) uit een contract nakomt.

 • Retentiegarantie

  Wilt u zekerheid bieden dat u contractuele garantie- en onderhoudsverplichtingen nakomt? En wilt u zelf de laatste betalingstermijn direct ontvangen? Dat kan met een Retentiegarantie.

 • Douanegarantie

  Wilt u de douane de zekerheid bieden dat u uw betalingen nakomt? Dat kan met een Douanegarantie.

 • Notarisgarantie

  Een Notarisgarantie geeft de verkoper zekerheid dat de koper de koopovereenkomst van onroerende goederen naleeft.

 • Procesgarantie

  Wilt u met zekerheid een beslag kunnen opheffen of voorkomen, zodat dit uw bedrijfsvoering niet belemmert? Dat kan met de Procesgarantie.

 • Productschapgarantie

  U regelt de formaliteiten bij een productschap zonder waarborgsom met de Productschapgarantie.

 • Ontbrekend cognossementgarantie

  Wilt u de vervoerder vrijwaren van de gevolgen van vrijgave van goederen zonder eigendomsbewijs? Dat kan met de Ontbrekend cognossementgarantie.

Hulp nodig? Bel de Servicedesk Garanties. Dat kan elke werkdag van 8.00 tot 17.30 uur.

010 - 402 37 00 (lokaal tarief)

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.